Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Όχημα με ενσωματωμένο scooter!

Posted by ola-xima  |  No comments


ΔΕΙΤΕ: Δύο σε ένα..

Απίστευτο κι’ όμως αληθινό. Η κινεζική Geely σχεδίασε ένα όχημα το οποίο ονομάζει McCar και το οποίο αποδεικνύεται άκρως πρωτοποριακό. Πρόκειται για ένα τετραθέσιο όχημα πόλης, το οποίο στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει ένα ειδικά σχεδιασμένο scooter, ή μια αναπηρική καρέκλα!

Το scooter είναι τρίτροχο ενώ η αυτονομία του είναι τα 30 χιλιόμετρα

Η κινεζική Geely μόλις παρουσίασε ένα τετραθέσιο όχημα πόλης το οποίο με την πρωτοποριακή του σχεδίαση αλλά και εσωτερική διάταξη του πίσω μέρους του, μπορεί να φιλοξενήσει ένα ειδικά σχεδιασμένο scooter, ή μια αναπηρική καρέκλα. Το McCar όπως ονομάζεται, χρησιμοποιεί τεχνολογία plug in hybrid για την κίνηση του, ενώ αμιγώς ηλεκτρικό είναι και το τριτροχο scooter που μεταφέρει. Αρχικά η κίνηση μεταδίδεται στον εμπρός άξονα ενώ όταν το scooter βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο, οι μπαταρίες και των δύο λειτουργούν μαζί, με τον ηλεκτροκινητήρα να δίνει κίνηση και στον πίσω άξονα του McCar!


Συνολικά το McCar διαθέτει δύο μπαταρίες. Η πρώτη έχει αυτονομία στα 50 χιλιόμετρα και συνδυάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης που του χαρίζει ακόμη 600 χιλιόμετρα αυτονομίας, με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 130 χ.α.ω. Η δεύτερη είναι ικανή να κινήσει το McCar αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 150 χιλιόμετρα με ταχύτητα που δεν θα υπερβαίνει τα 85 χ.α.ω. Από την άλλη, το scooter έχει αυτονομία στα 30 χιλιόμετρα, με την τελική του ταχύτητα να φτάνει το ίδιο νούμερο (30 χ.α.ω.).

Οι χρόνοι φόρτισης των μπαταριών του αυτοκινήτου είναι τα 20 λεπτά για τη μεγάλη, τα 15 λεπτά για τη μικρή, και τα μόλις 5 λεπτά για αυτήν του scooter (πάντα σε λειτουργία ταχείας φόρτισης), ενώ αντίστοιχα σε κανονική λειτουργία οι χρόνοι αυτοί διαμορφώνονται σε 6 ώρες για τη μεγάλη, και 2 ώρες για τη μικρή αλλά και αυτή του scooter.



Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:38 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top