Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Λουκέτο σε επιχειρήσεις με οφειλές πάνω από 30.000 ευρώ

Posted by ola-xima  |  No comments


Στα μανταλάκια του διαδικτύου ετοιμάζεται να κρεμάσει τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου το υπουργείο..

..Οικονομικών, προωθώντας ταυτόχρονα μέτρα όπως «λουκέτο» για 1 μήνα σε επιχειρήσεις που χρωστούν χρήματα στα κρατικά ταμεία, αλλά και η απώλεια ακόμη και του αφορολογήτου ορίου για όσους δεν εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο του υπουργείου είναι μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα να δώσει στην δημοσιότητα λίστες με τα ονόματα μεγαλοοφειλέτων.
Οι λίστες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και θα περιλαμβάνουν φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ και εφόσον η καταβολή τους καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερες του έτους.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί αυστηρότερα μέτρα όπως το κλείσιμο των επιχειρήσεων μέχρι 1 μήνα για οφειλές πάνω από 30.000 ευρώ, ενώ οι φορολογούμενοι που χρωστούν στο Δημόσιο θα χάνουν όλες τις φορολογικές απαλλαγές και ελαφρύνσεις.
Στις απαλλαγές που θα χάνουν οι φοροοφειλέτες θα συμπεριλαμβάνονται τόσο το βασικό αφορολόγητο όριο όσο και τα τυχόν πρόσθετα αφορολόγητα όρια που δικαιούνται λόγω προστατευόμενων τέκνων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς έδωσε εντολή στα Ελεγκτικά Κέντρα να έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο όλων των οφειλετών του Δημοσίου το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου.
Στους καταλόγους δεν θα περιλαμβάνονται μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή ισχύει δικαστική αναστολή καταβολής.
Με την επισήμανση ότι «η ορθότητα των στοιχείων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχή εφαρμογή της δημοσιοποίησης» ο υφυπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή στους εφοριακούς για:
1. Έλεγχο για την ισχύ των ρυθμίσεων –διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής χρεών που έχουν χορηγηθεί από τη Δ.Ο.Υ. και άμεση καταχώρηση στο σύστημα TAXIS, τυχόν απώλειας αυτών, στην περίπτωση που δεν τηρούνται οι όροι τους από τους οφειλέτες.
2. Καταχώρηση αναστολών καταβολής χρεών, οι οποίες έχουν χορηγηθεί σε οφειλέτες με δικαστικές αποφάσεις, καθώς και καταχώρηση λήξης των αναστολών αυτών.
3. Αποστολή και πίστωση γραμματίων συμψηφισμού που εκκρεμούν στη Δ.Ο.Υ. σας. Δίδεται προθεσμία δυο ημερών για την άμεση αποστολή των εκδοθέντων και για την πίστωση των παραληφθέντων γραμματίων.
4. Διενέργεια εκκρεμών διαγραφών.
5. Διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών.
6. Τα ΔΕΚ και τα ΠΕΚ θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. τυχόν δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν στην υπηρεσία τους.

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:39 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top