Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Με τη διαθήκη του προικίζει τις νύφες του χωριού του!

Posted by ola-xima  |  No comments


Τριάντα πέντε χρόνια τώρα οι μέλλουσες νύφες από το χωριό Απεσωκάρι της Μεσσαράς απολαμβάνουν τους όρους της πρωτότυπης διαθήκης του συντοπίτη τους που απεβίωσε το 1975..

Ο άνδρας της ιστορίας όπως αναφέρει το cretalive,gr δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε έκανε παιδιά, δημιούργησε όμως μια πολύ μεγάλη περιουσία.

Στην πρωτότυπη διαθήκη του, ο τοπικός ευεργέτης αφήνει το κληροδότημα του για να προικίζει τις νύφες του χωριού του που δεν κατάφερναν να πάρουν πτυχίο!

Η περιουσία του αποτελείται από πλήθος ακινήτων και εμπορικών καταστημάτων κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, και αποφέρει ένα μεγάλο ποσό από μισθώματα.

Μοναδικός όρος στη διαθήκη του είναι αυτά τα χρήματα να κρατούνται σε ένα λογαριασμό και στο τέλος κάθε χρονιάς να κατανέμονται ισόποσα σε όλες εκείνες της κοπέλες από το Απεσωκάρι, που παντρεύονταν στη διάρκεια του έτους.

Απαραίτητη προϋπόθεση, η νύφη να μην διαθέτει κάποιο πτυχίο! Τα χρήματα αρχικά τα διαχειρίζονταν η κοινότητα του χωριού και στη συνέχεια μετά την κατάργηση των κοινοτικών συμβουλίων η Ενορία της εκκλησίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δύο (μέχρι στιγμής) νύφες για φέτος θα πάρουν το αξιοσέβαστο ποσό των περίπου 40.000 ευρώ, η καθεμία!

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

3:54 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top