Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ηλεκτροκίνητο τρίκυκλο

Posted by ola-xima  |  No comments


Αντί για μηχανή, διαθέτει δύο ηλεκτρικά κατσαβίδια..

Έχουμε δει και έχουμε δει οχήματα με διάφορα περίεργα και πρωτότυπα σχέδια, περισσότερα από τα οποία τα κατασκεύασαν με τα ίδια τους τα χέρια οι ίδιοι οι σχεδιαστές. Ένα τέτοιου είδους περίεργο όχημα είναι και το «EX». Πέραν του ότι ιδιαίτερου σχεδιασμού του, πρωτότυπη είναι και η φύση της μηχανής του, μιας και αποτελείται από δύο ηλεκτρικά κατσαβίδια.

Πρόκειται λοιπόν, για ένα τρίτροχο όχημα, του οποίου η θέση του οδηγού είναι μπρούμυτα με το κεφάλι προς τα μπροστά, ενώ η επιτάχυνση γίνεται με την ανάταση των χεριών, και αγγίζει τελική ταχύτητα στα 30 χιλιομέτρων την ώρα. Ο σχεδιασμός των χειριστηρίων των φρένων είναι όμοιος με αυτή ενός ποδηλάτου. Ιδιαίτερα ευρηματικό και πρωτόγνωρο είναι και το σύστημα διεύθυνσης του οχήματος. Μία ειδικά σχεδιασμένη «κλείδωση» επιτρέπει στον πίσω τροχό να γέρνει και κατ’ επέκταση να γέρνει με το βάρος του, ο οδηγός, σύμφωνα με την καμπύλη της στροφής.

Για το σχεδιασμό και την κατασκευή του οχήματος συνεργάστηκαν οι Σεμπάστιαν Ορέι, Ρούμπεν Φάμπερ και ο Λούντολφ Βον Ολντερσοσεν, οι οποίοι ήθελαν ακριβώς ένα διαφορετικό ηλεκτρικό όχημα τροφοδοτούμενο από μία φθηνή και ευπρόσιτη πηγή ενέργειας.










Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:22 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top