Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Προσοχή! Κυκλοφορούν επικίνδυνα link με θέμα το θάνατο του Osama bin Laden

Posted by ola-xima  |  No comments


Πολλά είναι τα e-mail και τα link στο Facebook που έχουν κυκλοφορήσει με θέμα το θάνατο του Osama bin Laden και περιέχουν κακόβουλο λογισμικό..

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Λευκού οίκου, οτι δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει καμία φωτογραφία που να δείχνει τον Οσάμα μπιν Λάντεν, νεκρό οι ομοσπονδιακές αρχές και οι ειδικοί ασφαλείας, προειδοποιούν όλους του χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν να κάνουν κλικ σε διάφορα links που ισχυρίζονται ότι έχουν αποκλειστικό υλικό με εικόνες ή βίντεο από το θάνατό του μπιν Λάντεν.

Ήδη από την ώρα που έγινε γνωστό οτι ο bin Laden σκοτώθηκε, κυκλοφόρησαν πολλά e-mail τα οποία ισχυρίζονται οτι έχουν αποκλειστικές φωτογραφίες από την αμερικάνικη επιχείριση, ενώ και το Facebook, έχει  γεμίσει με πολλά links που ισχυρίζονται το ίδιο,

Αυτά τα links και γενικότερα τέτοιου είδους ενέργειες, σύμφωνα με τους ειδικούς, δημιουργούνται από διάφορους κακοπροαίρετους όταν γίνει κάποιο μεγάλο γεγονός, και χρησιμοποιούνται ως δόλωμα για να πατήσει πάνω τους ο χρήστης και στην καλύτερη περίπτωση να μην είναι κάτι βλαβερό για τον υπολογιστή του και να είναι απλά ένα spam, ενώ στη χειρότερη μπορεί να περιέχουν ιούς ή κάποιο άλλο κακόβουλο λογισμικό.

Τέλος καλό θα είναι όλοι οι χρήστες:
  • Να ρυθμίζουν σωστά τις ρυθμίσεις ασφαλείας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, προκειμένου να να μην δημοσιεύονται τα στοιχεία σας σε όλους.
  • Να μην κάνουν λήψη νέου λογισμικού προκειμένου να μπορέσουν να δουν κάποιο βίντεο γιατί το πιο πιθανό είναι να κολλήσουν μολύνουν τον υπολογιστή τους.
  • Να διαβάζουν προσεκτικά όλα τα άγνωστα e-mail και και post που έχουν γιατί είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε κακόβουλα μηνύματα να υπάρχουν διάφορα γραμματικά ή συντακτικά λάθη.
  • Τέλος να κάνουν report, στα μηνύματα που υποστηρίζουν ότι είναι από το FBI ή άλλων υπηρεσιών ασφαλείας γιατί τα ονόματά των υπηρεσιών αυτών χρησιμοποιούνται συχνά για να να δημιουργήσουν ένα αίσθημα νομιμότητας και ασφάλειας στο χρήστη.
Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

8:22 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top