Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Η συλλογή του Ralph Lauren

Posted by ola-xima  |  No comments


ΔΕΙΤΕ: Κορυφαία δημιουργήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας..

Κορυφαία έργα τέχνης, μυθικά αυτοκίνητα από την προσωπική συλλογή του Ralph Lauren παρουσιάζονται στο Παρίσι σε μια μοναδική έκθεση που θα μείνει ανοικτή έως τις 28 Αυγούστου.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι «η τέχνη του αυτοκινήτου». Γίνεται στο Παρίσι, στο Musιe des Arts Dιcoratifs. Όλα τα εκθέματα αποτελούν κομμάτια της προσωπικής συλλογής του κορυφαίου δημιουργού στον χώρο της μόδας, του Ralph Lauren.Ουσιαστικά η παρουσίαση δείχνει και την εξέλιξη του αυτοκινήτου στην διάρκεια του 20ου αιώνα. Μερικά από τα κορυφαία δημιουργήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας δίνουν το παρόν στην έκθεση, όπως για παράδειγμα μοντέλα των Bugatti, Alfa Romeo, Bentley, Mercedes-Benz, Jaguar, Aston Martin, Porsche και Ferrari.

Τα μοντέλα αυτά είναι από τα πιο ιδιαίτερα και για ορισμένα είναι σπάνιες οι φορές που το κοινό έχει την ευκαιρία να τα θαυμάσει από κοντά. Έχουν όλα κατασκευασθεί από την 10ετία του 1930 έως το 1990 και αυτό που τα διακρίνει είναι οι τεχνολογικές καινοτομίες και το απαράμιλλο ντιζάιν.Υπάρχουν και μερικά αυτοκίνητα, τα πιο σπάνια από αυτά, που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ. Όπως για παράδειγμα Alfa Romeo Monza 8C 2300 που κατασκευάσθηκε το 1931, η Jaguar XKSS που έμεινε στην παραγωγή το διάστημα 1956/1958, η Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Scaglietti του 1960 και η Ferrari 250 LM μοντέλο του 1964.Για καθένα από αυτά τα αυτοκίνητα, έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό βιβλίο το οποίο περιέχει χρήσιμα στοιχεία, τεχνολογικά και στιλιστικά, για το μοντέλο τα περισσότερα από τα οποία έχει γράψει ο ίδιος ο Ralph Lauren. Μάλιστα σε αυτό το βιβλίο ο Ralph Lauren αναφέρεται στο πάθος του για τα αυτοκίνητα που τον οδήγησε στην δημιουργία αυτής της συλλογής.


Η συλλογή θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 28 Αυγούστου.Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

3:14 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top