Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Το Παιδί - Σκύλος της Ουκρανίας (VIDEO)

Posted by ola-xima  |  No comments


Το 1991 ολοκληρος ο κόσμος επαθε σόκ, όταν ήρθε στο φώς η ιστορία ενος μικρού κοριτσιού απο την Ουκρανία, της Οξάνας Μαλάϊα (Oxana Malaya). Η Ιστορία αυτή..

..προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για τον τρόπο που μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί αναμεσα σε ζώα,καθώς και πώς μπορεί να επηρεαστεί η συμπεριφορά του.

Η Οξάνα Μαλάϊα, ηταν ενα μικρό κορίτσι απο την Ουκρανία που γεννήθηκε τις 4 Νοεμβριου του 1983. Ωστόσο, αυτό το μικρό κορίτσι,είχε την ατυχία να έχει για γονείς, δύο πολύ ακατάλληλους ανθρώπους. Οι Γονείς της, είχαν μεγάλο πρόβλημα και ήταν και οι δύο, άτομα εξαρτώμενα απο Ναρκωτικές ουσίες και Αλκοόλ. Στην ευαίσθητη ηλικία των 3 μόλις χρονών, το μικρό κορίτσι, εγκαταλείφθηκε τελείως απο τους Γονείς της.Το περίεργο ομως της υπόθεσης, δεν ηταν αυτό. Άλλωστε χιλιάδες παιδιά, εγκαταλειπονται απο τους γονείς τους, και μεγαλώνουν σε διάφορα ιδρύματα.



ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΞΑΝΑ


Για την ακρίβεια, το κορίτσι δεν εγκαταλείφθηκε, αλλά "πετάχτηκε" έξω απο το σπίτι των γονιών της. Το περίεργο της υπόθεσης αυτής, ήταν πως επί 5 ολόκληρα χρόνια, -απο την στιγμή που την πέταξαν έξω απο το σπίτι- ζούσε παρέα με μερικούς άγριους σκύλους που γυρνούσαν στους δρόμους. Οι σκύλοι μάλιστα επέδειξαν ανώτερη συμπεριφορα απο τους γονείς του μικρού κοριτσιού και υποσυνείδητα ανέλαβαν την φροντίδα της.


Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Το 1991,η αστυνομία στην περιοχή οπου ζούσε η μικρή Οξάνα,λαμβάνει μια καταγγελία και σπεύδει στην περιοχή, για να δεί τι συμβαίνει. Εκπληκτοι οι αστυνομικοί, αντικρύζουν ένα μικρό κορίτσι, μέσα στην βρώμα και στην δυσωδία, να ζεί παρέα με ένα τσούρμο άγριους σκύλους, πίσω απο μια παλιά κατοικία. Οταν οι αρχές προσπάθησαν να πλησιάσουν το κορίτσι, οι σκύλοι τους επιτέθηκαν.Τελικά, κατάφεραν και πήραν το κορίτσι, όπου αμέσως το οδήγησαν στο Νοσοκομείο. Εκεί, διαπίστωσαν βέβαια κάτι το συγκλονιστικό.


http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01172/arts-graphics-2006_1172060a.jpg

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ - ΣΚΥΛΟΣ

Στο Νοσοκομείο,(αλλα και οι διασώστες πιό πρίν), έκπληκτοι οι Γιατροί, διαπίστωσαν πως το μικρό κορίτσι, είχε υοθετήσει πλήρως την συμπεριφορά ενός σκυλου : Γαύγιζε, μύριζε το πόδι της πριν φαέι και περπατούσε με τα τέσσερα.Ο Εγκέφαλός της, έμαθε να λειτουργεί σαν σκύλος και σε τέτοιο σημείο, που το κορίτσι στην ουσία ένιωθε σκύλος.Απο διάφορα πειράματα ψυχολόγων,που πραγματοποιήθηκαν αργότερα, διαπιστώθηκε μάλιστα πως το μικρό κορίτσι ειχε αρκετά ανεπτυγμενη την αισθηση της ακοής,όσφρησης και όρασης όπως ακριβώς και οι σκύλοι. Επίσης, της ήταν πολύ δύσκολο (οπως ηταν φυσικό), να επιδείξει ανθρώπινη




ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Τα επόμενα χρόνια, η Οξάνα μεταφέρθηκε και ζούσε σε άσυλο διανοητικά καθυστερημένων Ανθρώπων.Ο Εγκέφαλος της, δεν λειτουργεί φυσιολογικά και οι Γιατροί αμφιβάλουν εάν ποτέ μπορέσει να ενταχθεί σε μια φυσιολογική κοινωνία. Το Κορίτσι, δεν έχει επανέλθει ποτέ. Σε αυτό το σημείο, εχει αναφερθεί πως με τον τρόπο της, έχει εκφράσει την άποψη πως ηταν χαρούμενη ζώντας με τους Σκύλους. Ολόκληρη η Ιατρική κοινότητα, επαθε σόκ απο την περίπτωσή της και άπειρες μελέτες έλαβαν χώρα, οσον αφορά την συμπεριφορά που υοθετεί ενας άνθρωπος, κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του, καθως και ποιοί είναι οι παράγοντες που την επηρεάζουν σημαντικά.Τι είναι άραγε αυτό που μας κάνει ανθρώπους ;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΞΑΝΑ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ



Πηγή:magiki-avli

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

3:19 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top