Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Την «κάνουν» για Αμερική οι Έλληνες

Posted by ola-xima  |  No comments


Στις 53.000 οι αιτήσεις για μετανάστευση στις ΗΠΑ..

«Μη με στέλνεις μάνα στην Αμερική, γιατί θα μαραζώσω και θα μείνω εκεί», μπορεί να λέει το ρεμπέτικο τραγούδι πολλές δεκαετίες πριν, όμως για ακόμη μια φορά οι Έλληνες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς για την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Κοινός στόχος όλων όσοι προσανατολίζονται στη μετανάστευση εν έτει 2011, είναι η αναζήτηση της ελπίδας που χάθηκε στις σελίδες του μνημονίου και η εξασφάλιση της οικονομικής επιβίωσής τους όσο πιο μακριά γίνεται από τον βρόχο των δανειστών μας.

Την ώρα που η πολιτική ζωή του τόπου κινούνταν στον αστερισμό της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, 53.000 συμπατριώτες μας έψαχναν με χτυποκάρδι στην αλληλογραφία τους την πολυπόθητη επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την οποία θα τους δοθεί η ευκαιρία να κυνηγήσουν το δικό τους αμερικανικό όνειρο.
Το εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον, το δραματικό οικονομικό τοπίο και η πεποίθηση που έχει διαμορφωθεί στο δυναμικότερο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου ότι δεν διαφαίνεται κάποια αισιόδοξη προοπτική με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι οι κύριοι παράγοντες που τροφοδοτούν το σύγχρονο κύμα της ελληνικής μετανάστευσης.

Όπως δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», οι Έλληνες δείχνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε δυνατό τρόπο για να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, ακόμα κι αν στην προσπάθεια τους αυτή πρέπει να έχουν σύμμαχο τους τη θεά τύχη, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους για το μέλλον σε μια ηλεκτρονική κληρωτίδα. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμπατριώτες μας που περιμένουν από μέρα σε μέρα και μέχρι τις 15 Ιουλίου την ανάρτηση της «χρυσής» λίστας του αμερικανικού μεταναστευτικού προγράμματος «Ποικιλία» 2012, που αφορά στο τρέχον έτος, έφτασαν τους 53.000, αυξημένοι κατά 5.000 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Πρόκειται για το θεσμοθετημένο από το Κογκρέσο μέτρο της αμερικανικής κυβέρνησης με το οποίο κάθε χρόνο δίδονται, ύστερα από κλήρωση, 50.000 άδειες μόνιμης διαμονής στις ΗΠΑ σε όλους τους ενδιαφερόμενους από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου επιθυμούν να γίνουν μετανάστες «ποικιλίας».

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:44 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top