Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Να τα χιλιάσεις...!

Posted by ola-xima  |  No comments


Πολύ σύντομα δεν θα είναι ευχή, αλλά το αναμενόμενο..

Σύμφωνα με τον Aubrey de Grey είναι πολύ πιθανό ο άνθρωπος που θα σβήσει 150 κεράκια στη τούρτα να έχει ήδη γεννηθεί. Ωστόσο και εκείνος με τη τούρτα των χιλίων κεριών, η οποία λογικά θα είναι τεράστια, θα γεννηθεί μέσα στην επόμενη 20ετία.

Ο βιοχημικός γεροντολόγος υποστηρίζει ότι οι γιατροί μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αναστείλουν το γήρας και να επιμηκύνουν την ανθρώπινη ζωή. Στο μέλλον που οραματίζεται, οι άνθρωποι θα επισκέπτονται τους γιατρούς για έναν μίνι «σέρβις», μιας και οι περισσότερες ασθένειες θα έχουν εξαλειφθεί ή θα έχουν ανακαλυφθεί οι πλέον αποδοτικότεροι και αποτελεσματικότεροι τρόποι καταπολέμησης αυτών.

Περιγράφει το γήρας ως μία αθροιστική διαδικασία συσσώρευσης διαφόρων τύπων κυτταρικών ζημιών και κυτταρικών υπολειμμάτων σε όλα τα τμήματα του ανθρώπινου σώματος.

Αν και η ακριβής χρονική επιμήκυνση της ζωής είναι δύσκολο να καθοριστεί, ωστόσο γεγονός αποτελεί  ότι κάθε χρόνος που περνά επεκτείνεται κατά τρεις μήνες το προσδόκιμο ζωής μας. Άλλωστε στην Ιαπωνία υπάρχουν ήδη περισσότεροι από 44000 υπεραιωνόβιοι.

Ο de Grey, πρακτικά προτείνει μία κυτταρική θεραπεία η οποία θα απομακρύνει όλα εκείνα τα απομεινάρια που θα επιβαρύνουν αυτού κάθ’ εαυτού τα κύτταρα έτσι δεν έρχεται το γήρας. Προσπαθεί μάλιστα να εντοπίσει και να απομονώσει τα ένζυμα που θα επιτελούν αυτό το έργο και μάλιστα φιλοδοξεί να αναπτύξει ένα είδος γενετικής θεραπείας ώστε η παραπάνω διαδικασία να μην χρειάζεται τη συνεχή χορήγηση των συγκεκριμένων ενζύμων, αλλά να επιτελείται από αυτόματα από το ανθρώπινο σώμα.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:19 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top