Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

"Γάμος" Vodafone και Wind θα αλλάξει τα πάντα στην κινητή

Posted by ola-xima  |  No comments


- Αν οι συζητήσεις προχωρήσουν θα υπάρξει θετική κατάληξη στο τέλος του έτους
- Θα δημιουργήσει δύο μεγάλους πόλους στην αγορά και θα αυξήσει τον ανταγωνισμό
- Διαβάστε για το προφίλ των δύο εταιρειών..

Σε τροχιά συγχώνευσης βρίσκονται η Vodafone και η Wind, οι οποίες με ανακοινώσεις τους επιβεβαιώσαν ότι υπάρχουν συζητήσεις για συνεργασία, ωστόσο διαψεύδουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο εξαγοράς.Οι δύο κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των τηλεπικοινωνιών συζητούν εδώ και 10 ημέρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, ενώ αν τελικά προχωρήσουν το deal θα κλείσει ως το τέλος του έτους.

Αν ευοδωθεί η συμφωνία είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στην αγορά που αναπτύσσεται συνεχώς με νέα πακέτα και προϊόντα, ενώ θα ενταθεί ο ανταγωνισμός καθώς πλέον θα υπάρχουν δύο μεγάλοι πόλοι: OTE- Cosmote και Vodafone – Wind.

Πηγές του χώρου που μιλούν στα ΝΕΑ, αναφέρουν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει εξελίξεις στα εργασιακά με προγράμματα εθελουσίας που υπολογίζεται πως θα αφορούν τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενους.

Το νέο σχήμα αναμένεται να ελέγχει μερίδιο κοντά στο 52% της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας, με σημαντική παρουσία και στη σταθερή αφού η μεν Vodafone κατέχει ήδη το 18% του μετοχικού κεφαλαίου της HOL και η Wind παρέχει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αφού έχει απορροφήσει πλήρως την πρών Tellas.

Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με προβλήματα που αφορούν τον ανταγωνισμό,το υψηλό κόστος

Σε αριθμούς η Vodafone κατέχει ποσοστό 30% της αγοράς ενώ η Cosmote το 48% και η Wind το 22%.

Η Wind απασχολεί 1.500 εργαζόμενους και διαθέτει 380 καταστήματα ενώ παρέχει υπηρεσίες σε 3.800.000 συνδρομητές. Ο τζίρος της το 2010 ήταν 787 εκ.ευρώ.

Όσον αφορά τη Vodafone, διαθέτει 400 καταστήματα και απασχολεί 2.400 εργαζόμενους, ενώ παρέχει υπηρεσίες σε 3.990.000 συνδρομητές. Ο τζίρος για το 2010 ήταν 1, 303 δισ ευρώ.

 Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

2:40 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top