Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

“Πωλούνται”τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ!

Posted by ola-xima  |  2 comments


- Εντός των επόμενων ημερών αρχίζουν επιτέλους οι αποκρατικοποιήσεις
- Ποια κτίρια βγαίνουν στο σφυρί. Δείτε όλο τον κατάλογο
- Με τη μέθοδο Sale & Lease Back θα δίνονται τα κτίρια
- Σε δημοπρασία πακέτο με 35 ακίνητα του Δημοσίου..

Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων παίρνει μπρος επιτέλους και όπως όλα δείχνουν στο σφυρί θα βγουν τις επόμενες μέρες 35 ακίνητα του δημοσίου, ύστερα από τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ημερησία”, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο στόχος για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις φέτος. Άλλωστε, βάσει του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το Σεπτέμβριο έπρεπε ήδη να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις. Οι αντιδράσεις και οι αντιστάσεις όμως μέσα στο κυβερνώντος κόμμα ύψωσαν φραγμό στις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων.
Τώρα, με την τρόικα να έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες. Έτσι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας “Ημερησία”, προωθείται η άμεση πρόσληψη συμβούλων για την αποκρατικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων, με την ΔΕΗ να συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό κατάλογο.
Παράλληλα θα “τρέξουν” και οι διαδικασίες για την πώληση ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και έχουν καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα κτίρια του υπουργείου Εξωτερικών στην Βασ. Σοφίας και του Εξωτερικών στο Σύνταγμα όπως και το πρώην ξενοδοχείο “Αστήρ” με την μέθοδο Sale & Lease back.
Επίσης άμεσα αναμένεται απόφαση της Διυπουργικής για την πρόσληψη συμβούλων αποκρατικοποίησης για τα λιμάνια, τα περιφερειακά αεροδρόμια, τις εταιρείες ύδρευσης, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ, το Καζίνο Πάρνηθας και τη ΔΕΗ.
Στις 16 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αποφάσεις για τη μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, δηλαδή στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) η κυριότητα σε 35 ακίνητα τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο. Μεταξύ αυτών είναι και τα κτίρια των δύο υπουργείων που προαναφέραμε καθώς και άλλα κτίρια του υπουργείων Εξωτερικών, το κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου και της ΕΛ.ΣΤΑΤ, το κτίριο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το κτίριο της ΓΑΔΑ στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και το εκθεσιακό κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι. Επίσης περιλαμβάνονται πολλά ακίνητα στα οποία στεγάζονται εφορίες οι οποίες πλέον θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.
Αναλυτικά ο κατάλογος με τα κτίρια:




Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

6:49 μ.μ. Share:

2 σχόλια:

  1. ΤΙΤΛΟΣ

    "Τίς πταίειν"...;


    Δυστυχώς, ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης, για την Κρίση που Μαστίζει Σήμερα τη Χώρα μας, δεν είναι αποτέλεσμα της "ξεφτίλας" τού ΆΚΡΑΤΟΥ-"ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ" στη Χώρα μας; Που, την Αποκλειστική Ευθύνη, δεν την έχει ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ, Η ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ και η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ των Κομμάτων που Κυβέρνησαν την Τελευταία 30ετία τη χώρα μας;

    Τα ίδια τα Κόμματα που... υποτίθεται, ότι, θέλουν Σήμερα, με ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ, να μας ΣΩΣΟΥΝ!!!

    ΑΙΣΧΟΣ!

    (Για την Αντιγραφή)
    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΤΛΟΣ

    Γιατί, φτάσαμε...ως εδώ!

    Ο Λαϊκισμός και η Δημοκοπία, ο Κομματικός Εκμαυλισμός του Πολίτη(1) και η Πελατειοκρατία(2), η Πολιτική Υστεροβουλία, η Κομματοκρατία(3) και ο Άκρατος Κομματισμός, κατάντησαν μεγάλη μερίδα Πολιτικών στη Χώρα μας, από "ΥΠΗΡΕΤΕΣ", σε "ΜΕΤΑΠΡΑΤΕΣ" τής Πολιτικής-και όχι μόνο Συνείδησης του Πολίτη!
    Κατά συνέπεια, η σχέση Πολίτη-Πολιτικού, αντί να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ, κατάντησε να είναι ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ! Να είναι "ΣΧΕΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΉΣ"!
    Έτσι, όχι σπανίως, η Πολιτική (όταν βέβαια ασκείται) γίνεται "θέατρο" πολιτικού αμοραλισμού- πολιτικής και κομματικής φαυλότητας!
    Ο δε Πολίτης, από "κύτταρο της δημοκρατίας", εκφυλίζεται σε "υποχείριο" (γίνεται το θύμα-το μέσο πρός ικανοποίηση)-όχι σπάνια, "φαύλων" ιδιοτελών και υστερόβουλων προσωπικών επιδιώξεων και κομματικών σκοπιμοτήτων, ή... "καμιά φορά!", παράνομων-πέρα από κάθε ήθος και κάθε Νομιμότητα συμφερόντων! (βλ. παράνομες χρηματοδοτήσεις κομμάτων)!

    Κατά συνέπεια, Τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ του Πολίτη (στις εκάστοτε εκλογές), στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αντί να είναι ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, δηλ. ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, ΉΘΟΥΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ και ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, εκφυλίστηκαν, σε Κριτήρια "Καλύτερης Πελατειακής Συναλλαγής και Υποστήριξης", "Καλύτερου και αποτελεσματικότερου Κομματικού Εκμαυλισμού" και... "Πολιτικής Φαυλότητας"!!!
    Να, μάς ... "χαιρόμαστε"!
    ΕΥ-ΔΑΊΜΩΝ


    Σημειώσεις:
    (Σχετ. τίτλοι, Νεολογισμοί", Φράσεις-Κλειδιά)
    1.Κομματικός Εκμαυλισμός του Πολίτη
    Όταν, ένα κόμμα παρασύρει στη διαφθορά και στην πολιτική φαυλότητα τον πολίτη. Αλλάζοντας (εκφυλίζοντας) την Πολιτική του Συνείδηση-την πολιτική σχέση μαζί του, σε σχέση-διαφθοράς, σε Σχέση-Συναλλαγής.Σε σχέση, ικανοποίησης ιδιοτελών και υστερόβουλων-τυχοδιωκτικών, προσωπικών ή κομματικών συμφερόντων και ανεπίτρεπτων επιδιώξεων.
    Εκφυλίζοντας τον Πολίτη (με τη κυριολεκτική σημασία τού όρου σε ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα) σε Πολίτη-"Πελάτη-Ψηφοφόρο". Αλλοιώνοντας έτσι, την ουσία ενός ποιοτικού-Πραγματικού Δημοκρατικού Πολιτεύματος!
    2.Πελατειοκρατία
    Το διοικητικό εκείνο σύστημα κατά το οποίο η Πολιτεία είναι υποταγμένη στο κόμμα, στην Κομματική Πελατεία και δυσκολεύεται ή δεν υφίσταται ως αυθύπαρκτη οντότητα!
    3.Κομματικοποίηση του Κράτους.Κρατισμός-Κομματοκρατία
    -Κομματικοποίηση του Κράτους:
    Χρησιμοποιώ το Κράτος για να προωθήσω τα κομματικά μου συμφέροντα και τους προσωπικούς ή κομματικούς-ιδιοτελείς και υστερόβουλους
    σκοπούς μου, αλλοιώνοντας, έτσι, το πραγματικό του περιχόμενο: Να υπηρετεί τον Πολίτη!
    -Υποταγή-επικράτηση του Κόμματος στο Κράτος!
    -Υποδούλωση του Κράτους στο Κόμμα!
    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top