Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Επιθετικό πλάνο ετοιμάζει ο Βαλβέρδε

Posted by ola-xima  |  No comments


Ετοιμάζει εκπλήξεις ο Βαλβέρδε..

Με όπλο το κατάμεστο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός ρίχνεται σήμερα (21:45, MEGA/NovaΣΠΟΡ FM 94.6) στη μάχη του Champions League, αντιμετωπίζοντας τη Μαρσέιγ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τους τρεις βαθμούς της νίκης στην «καυτή» τους έδρα για να ξεκινήσουν ιδανικά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, αλλά και να αποκτήσουν προβάδισμα κόντρα στην πιο αδύναμη από τις τρεις αντιπάλους τους.

Το πρώτο του επίσημο παιχνίδι μετά από πέντε μήνες περίπου δίνει ο Ολυμπιακός και αναμένεται να είναι ένα από τα πιο κρίσιμα της σεζόν. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λέει μια παροιμία και αυτό το ξέρουν καλά στο στρατόπεδο των Πειραιωτών, αφού με κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, τα πράγματα θα δυσκολέψουν από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έχουν στο πλευρό τους τη συμπαράσταση 33.000 και πλέον οπαδών τους, οι οποίοι θα μετατρέψουν στα «καμίνι» το Καραϊσκάκη, με στόχο να… λιώσουν τους Γάλλους και να εξατμίσουν από σήμερα κιόλας τις ελπίδες τους για κάτι καλό.

Το μεγάλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι η αγωνιστική απραξία, αφού η έλλειψη ρυθμού μπορεί να κοστίσει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από την άλλη πλευρά οι Μασσαλοί μπορεί να προέρχονται από δύο σερί ήττες στο Championnat και να έχουν μόλις τρεις ισοπαλίες μετά από 5 αγωνιστικές στο πρωτάθλημά τους, αλλά αυτό τους κάνει ακόμα πιο επικινδύνους, αφού σαν πληγωμένο» θηρίο που είναι θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το κλίμα στην ομάδα τους μέσω της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να μπει δυνατά από το πρώτο λεπτό και σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί, θα προσπαθήσει να πλήξει από νωρίς την αδύναμη άδεια των αντιπάλων του, ώστε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του και να μεταφέρει την πίεση στο απέναντι στρατόπεδο. Η Μαρσέιγ, από την πλευρά της θα θελήσει να διατηρήσει έναν χαμηλό ρυθμό και να ελέγξει το χώρο του κέντρου, αφού γνωρίζει ότι ο χρόνος θα κυλάει υπέρ της, αλλά και το ότι η ισοπαλία δεν την «χαλάει».

Πλάνα επίθεσης από τον Βαλβέρδε

Εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα που θα παρατάξει κόντρα στη Μαρσέιγ φαίνεται πως ετοιμάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός, στην τελευταία προπόνηση δοκίμασε ένα πιο επιθετικό σχήμα, με αλλαγές σε σχέση με όσα έβγαζε στο χορτάρι τις προηγούμενες ημέρες.

Σε σύστημα 4-2-3-1, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» έβαλε τον Κοστάντσο κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο και Χολέμπας αμυντική τετράδα μπροστά του, αν και δεν είναι σίγουρο ποιον θα βάλει ως αριστερό μπακ, αφού πολλές πιθανότητες έχει και ο Μαρκάνο. Στα χαφ, Μακούν και Φέισα έχουν προβάδισμα, αν και πολλά θα κρίνει η συμμετοχή ή όχι του Ιμπαγάσα, ενώ ο Γέστε θα παίξει λίγο πιο μπροστά. Αριστερά θα πάει ο Φουστέρ, δεξιά ο Αμπντούν και στην κορυφή ο Μιραλάς, χωρίς να πρέπει να αποκλειστεί η συμμετοχή την τελευταία στιγμή του Τζεμπούρ στην κορυφή και η μετατόπιση του Βέλγου στο αριστερό άκρο.

Κλειστά «χαρτιά» ο Ντεσάμπ

Ούτε το σύστημα που σκέφτεται να παρατάξει, ούτε την αρχική ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του θέλησε να αποκαλύψει ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, τόσο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όσο και στην προπόνηση της Μαρσέιγ σε ελληνικό έδαφος.

Ο Γάλλος τεχνικός, πάντως, πολύ δύσκολα θα αλλάξει το 4-5-1, σήμα κατατεθέν των συλλόγων από το Championnat. Ο Μανταντά θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Αθπιλικουέτα, Φανί, Ντιαβαρά και Μορέλ να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Σεϊρού, Ντιαρά και Γκονσάλες θα είναι η τριάδα των κεντρικών χαφ, με τους Αγιού, Ρενί και Αμαλφιτανό να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα. «Ανοιχτό» παραμένει το ενδεχόμενο να παίξει τόσο ο Ζινιάκ στα αριστερά της επίθεση, όσο και ο Βαλμπουενά δεξιά.
Πηγή: sport-fm.gr
Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:57 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top