Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αντισυλληπτικό κοσμποσκοίνι κάνει καλύτερη δουλειά κι από το ...προφυλακτικό;

Posted by ola-xima  |  No comments


Το αντισυλληπτικό «κομποσκοίνι» είναι πολύ πιο αποτελεσματική μέθοδος αντισύλληψης ακόμη και από το προφυλακτικό! Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες και διαβεβαιώνουν το γυναικείο πληθυσμό για την αποτελεσματικότητά του..

Πρόκειται στην ουσία για την εφαρμογή μιας μεθόδου γνωστής στις περισσότερες γυναίκες, που μας γλιτώνει όμως από τον πονοκέφαλο και τον μπελά των υπολογισμών και των μαθηματικών πράξεων.

Το βραχιολάκι που σου δείχνει με ακρίβεια ποιες είναι οι 12 πιο γόνιμες ημέρες σου.

Το βραχιολάκι που σου δείχνει με ακρίβεια ποιες είναι οι 12 πιο γόνιμες ημέρες σου.

Πλέον ο προγραμματισμός μιας εγκυμοσύνης ή η αποφυγή της γίνεται εύκολη με τρόπο φυσικό! Αρκεί να προμηθευτείς ή και να φτιάξεις μόνη σου το «αντισυλληπτικό» βραχιολάκι που δείχνει με ακρίβεια ποιες είναι οι 12 πιο γόνιμες ημέρες μιας γυναίκας.

Πως λειτουργεί;

Το κομποσκοίνι αποτελείται από μια σειρά από έγχρωμες χάντρες που σου επιτρέπουν να ξέρεις εάν είσαι σε μια γόνιμη μέρα και αντιπροσωπεύει ένα τυπικό εμμηνορροϊκό κύκλο. Κάθε χάντρα αντιστοιχεί στην ημέρα του κύκλου στην οποία βρίσκεσαι ενώ το χρώμα σε βοηθά να προσδιορίσεις αν είναι πιθανό να είσαι γόνιμη ή όχι.

Την ημέρα που θα αρχίσει η περίοδός σου βάζεις την ένδειξη (ένα λαστιχένιο δαχτυλίδι ή κάποιο συρματάκι) στην κόκκινη χάντρα. Κάθε ημέρα που περνά την μετακινείς κατά μια θέση προς την κατεύθυνση ενός βέλους. Όσο η ένδειξη είναι σε κόκκινη ή καφετιά χάντρα, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εγκυμοσύνης και έτσι μπορείς να έχεις σεξουαλική επαφή κατά τις ημέρες αυτές, χωρίς να μείνεις έγκυος. Όταν όμως το δαχτυλίδι βρίσκεται στις λευκές χάντρες - 8η έως 19η ημέρα - υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνεις έγκυος αν έχεις σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Είναι αξιόπιστο;

Όπως εξηγεί η Victoria Jennings, καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας του πανεπιστημίου Georgetown, η μέθοδος προσδιορίζει τις γόνιμες ημέρες μιας γυναίκας λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια ζωής του ωαρίου και του σπέρματος και έχει βασιστεί σε διαχρονικές έρευνες και μελέτες.

Πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη τα τελευταία 3 χρόνια σε διάφορα κράτη έδειξε πως η μέθοδος ήταν εξίσου αποτελεσματική με το προφυλακτικό ή το διάφραγμα. Τα ευρήματα προέκυψαν από την εξέταση περιπτώσεων, δείγματος 1659 εθελοντών γυναικών που εφάρμοζαν την μέθοδο και οι οποίες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν. Άλλωστε, τα ευρήματα παλαιότερης έρευνας στοιχειοθετούν ότι η μέθοδος είναι περισσότερο από 95% αποτελεσματική ως προς την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν πως ο κύκλος μιας γυναίκας δεν μπορεί να είναι εξολοκλήρου προβλέψιμος γι΄αυτό και συστήνουν την εφαρμογή των καθιερωμένων μεθόδων αντισύλληψης. Όπως τονίζουν ο κύκλος πάντα υπόκειται σε αλλαγές εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων που θα μπορούσαν να τον διαταράξουν, όπως για παράδειγμα το στρες, μια ασθένεια, ένα κρυολόγημα, ορμονικές αλλαγές κ.α.

Πως θα φτιάξεις μόνη σου το αντισυλληπτικό - κομποσκοίνι

1. Μέτρα τις ημέρες του εμμηνορροϊκού κύκλου σου. Προσδιορίστε τον αριθμό των ημερών από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου σου μέχρι την πρώτη ημέρα της επόμενης περιόδου σου. Ο αριθμός αυτός θα σου υποδείξει πόσες περίπου χάντρες χρειάζεσαι.

2. Προμηθεύσου τα απαραίτητα. Πάρε ένα σκοινάκι για βραχιολάκια και κουμπωματάκι ή ένα σπάγκο, 1 κόκκινη χάντρα, 6-12 καφέ χάντρες και 12 λευκές χάντρες.

3. Φτιάξε το βραχιολάκι. Πέρνα μέσα στο σκοινάκι πρώτα την κόκκινη χάντρα και μετά συνέχισε με έξι καφετιές. Οι καφέ χάντρες αντιπροσωπεύουν τις ημέρες αυτές που η εγκυμοσύνη δεν είναι πιθανή. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις 12 λευκές χάντρες στη σειρά. Οι χάντρες αυτές θα σου υπενθυμίζουν ότι είσαι εξαιρετικά γόνιμη αυτές τις ημέρες. Κλείσε το βραχιολάκι με τόσες καφετιές χάντρες όσες έχεις υπολογίσει ότι διαρκεί ο κύκλος σου. Αν για παράδειγμα ο κύκλος σου διαρκεί 25 ημέρες θα προσθέσεις άλλες 6 καφέ χάντρες, αν όμως ο κύκλος σου διαρκεί 31 ημέρες θα βάλεις άλλες 12.

4. Δέσε το σφιχτά και ξεκίνα. Στη συνέχεια πάρε ένα λαστιχάκι ή συρματάκι και εφάρμοσε το πάνω στην κόκκινη χάντρα, που θα υποδηλώνει την πρώτη ημέρα της περιόδου σου. Δέσε σφιχτά το βραχιόλι και είσαι έτοιμη! Μόνο μην ξεχνάς να μετακινείς το καουτσούκ ή το αυτοκόλλητο (προς την δεξιά πλευρά, ξεκινώντας από την κόκκινη χάντρα κινούμενη προς τις 6 καφετιές) κάθε ημέρα που περνά και θα γνωρίζεις πάντα αν και πόσο γόνιμη είσαι!

Πηγή:sarotiko

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

2:12 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top