Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δείτε πως το αυτοκίνητό σας θα διαβάζει τη σκέψη σας

Posted by ola-xima  |  No comments


Είναι τόσο πρωτοποριακό που κοντεύει... τρομακτικό! Τα πειράματα για το αυτοκίνητο που ξέρει τι θέλει ο οδηγός του, πριν εκείνος το σκεφτεί, πλησιάσουν στο τελικό στάδιο!..

Οι Ελβετοί επιστήμονες σχεδιάζουν ένα σύστημα που θα καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα του οδηγού και τις κινήσεις των ματιών του, ενώ παράλληλα θα ελέγχει συνεχώς το περιβάλλον έξω από το αυτοκίνητο με τη βοήθεια μιας σειράς αισθητήρων, με στόχο να προβλέπει τις προθέσεις και αντιδράσεις του οδηγού.

Με αυτό τον τρόπο, το όχημα θα προετοιμάζεται αυτομάτως για την επόμενη κίνηση, π.χ. επιβραδύνοντας ή επιταχύνοντας μόνο του, αν χρειάζεται, ανάλογα με το αν ο οδηγός σκέφτεται να στρίψει, να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας, να κάνει προσπέραση κ.α.

Η έρευνα θα κρατήσει τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με εκπρόσωπο του EFPL, και στο τέλος ελπίζεται ότι θα καταστεί εφικτό να προκύψει ένα «έξυπνο» πρωτότυπο που θα «διαβάζει» το μυαλό του οδηγού.

Το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πεδίο, που σημειώνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και αφορά τη δημιουργία συστημάτων «διεπαφών εγκεφάλου-μηχανών» (Brain-Machine Interface Systems). Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τον έλεγχο ενός υπολογιστή ή ενός αναπηρικού αμαξιδίου μόνο με το νου.Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:52 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top