Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί κάποιοι άντρες δεν μπορούν να μείνουν πιστοί;

Posted by ola-xima  |  No comments


Δικαιολογία ή... ανάγκη;..

«Γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να κοιτάω άλλες γυναίκες; Δεν είναι ότι δεν αγαπάω το κορίτσι μου, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στις ορμές μου». Αυτή είναι μία συνηθισμένη ατάκα που χρησιμοποιούν οι άντρες για να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα.

Οι περισσότεροι άνδρες σαγηνεύονται από το γυναικείο φύλο είτε είναι δεσμευμένοι είτε όχι. Και όσο κι αν λένε ότι δεν αισθάνονται καλά με αυτό, δεν μπορούν να το σταματήσουν. Αυτό τονώνει τον ανδρισμό, την ερωτική επιθυμία και λειτουργεί ταυτόχρονα και ως μηχανισμός αυτοεπιβεβαίωσης.

Όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι άλλο η οπτική ικανοποίηση κι άλλο η σεξουαλική πράξη. Η οπτική επαφή απέχει πολύ από τη σεξουαλική πράξη. Από την στιγμή που εμπλέκεστε σεξουαλικά με τρίτα πρόσωπα, τότε σημαίνει ότι το θέλετε να συμβεί και ταυτόχρονα ότι επιλέγετε να αδιαφορήσετε για τις συνέπειες της συμπεριφοράς σας.

Μερικά άτομα είναι τόσο παρορμητικά που είναι σαν να παίζουν με τη φωτιά στις σχέσεις τους, όπου το απαγορευμένο λειτουργεί ως «ψυχική τροφή», βγάζοντάς τους από μία εγγενή κατάσταση πλήξης που βρίσκονται με τον εαυτό τους. 

Σκεφτείτε επίσης μήπως η ευκολία με την οποία ενδίδετε σε σεξουαλικές συναναστροφές σας «βοηθά» να αποφύγετε την συναισθηματική εμπλοκή με το άλλο φύλο.

Αρκετοί είναι οι επιστήμονες που λένε ότι η υπερσεξουαλικότητα συχνά συγκαλύπτει και ψευδώς αναπληρώνει βαθύτερες συναισθηματικές στερήσεις ενός ατόμου, οδηγώντας το παραδόξως στη διατήρηση ενός χρόνιου κενού και μοναξιάς.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

8:38 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top