Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πόσο «ζυγίζει» τελικά το διαδίκτυο;

Posted by ola-xima  |  No comments


Κάποιοι το μέτρησαν..

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιο είναι το βάρος του διαδικτύου; Άλλωστε πρόκειται όντως για έναν αχανές «κόσμο». Η πλειονότητα του κόσμου θεωρεί ότι είναι αβαρές και όμως όχι. Κάποιοι λοιπόν κάθισαν και υπολόγισαν θεωρητικά το βάρος του και βρήκαν ότι έχει κάποιο βάρος, αν και μικρό... Έχει όμως.

Σύμφωνα με τον Michael από τo Vsauce, το διαδίκτυο ζυγίζει 50 γραμμάρια! Τι συνιστά αυτά τα 50 γραμμάρια, λοιπόν σύμφωνα με το Vsauce, το οποίο στηρίζεται στα λεγόμενα του Russel Seitz, οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε δυαδική μορφή, της οποίας η φυσική μορφή υπάρχει και συνίσταται από τα ηλεκτρόνια τα οποία αιωρούνται ανάμεσα στις πύλες των τρανζίστορ.

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα ηλεκτρόνια έχουν μία κάποια μάζα, άρα και βάρος. Αν και μεμονωμένα είναι αμελητέα ποσότητα, συνολικά όμως δημιουργούν μία με βάρος ίσο με 50 σχεδόν γραμμάρια.

Στον αριθμό αυτό κατέληξε υπολογίζοντας έχοντας ως δεδομένο ότι το διαδίκτυο υπάρχει χάρη στην λειτουργία 75 με 100 εκατομμυρίων διακομιστών σε όλο τον κόσμο. Τώρα αν θέλετε να μάθετε ποιο είναι το βάρος των πληροφοριών που «ζει» στο διαδίκτυο, τότε μιλάμε για ακόμα λιγότερο βάρος. Το Vsauce θεωρεί ότι οι πληροφορίες στο διαδίκτυο ζυγίζουν τα 0.2 εκατομμυριοστά μιας ουγκιάς ή σα να λέμε όσο ο μικρότερος κόκκος άμμου!

Εντυπωσιακό δεν βρίσκετε;



Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

2:11 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top