Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Προετοιμάστε τον κήπο σας να «υποδεχτεί» το χειμώνα

Posted by ola-xima  |  No comments


Ποια φυτά να προτιμήσετε και πώς θα αντέξουν στο κρύο..

Η μεταβατική περίοδος από το φθινόπωρο στο χειμώνα είναι ιδανική για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στον κήπο ή το μπαλκόνι σας, έτσι ώστε να είναι όμορφος παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες. Για να μη δείτε τα λουλουδάκια σας να μαραίνονται, επιλέξτε τα σωστά φυτά και φυτέψτε τα με τον κατάλληλο τρόπο.

Τα πιο ανθεκτικά φυτά είναι οι πανσέδες, τα κυκλάμινα, οι αζαλέες, τα σκυλάκια, τα χρυσάνθεμα, η καπένσια, οι μπουκαμβίλιες και φυσικά ο χειμωνανθός, τα οποία ανθίζουν μέσα σε 2-3 βδομάδες και αντέχουν όλο το χειμώνα.

Υπάρχουν, επίσης, και τα χειμωνιάτικα βολβώδη (τουλίπες, νάρκισσοι και φρέζες) που ανθοφορούν προς το τέλος του χειμώνα. Και φυσικά, τα λαμπερά χρώματα που βλέπουμε την άνοιξη, δε χρειάζεται να λείψουν! Μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικές ζαρντινιέρες με χωρίσματα για τρία φυτά και να συνδυάσετε φυτά με διαφορετικά χρώματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε σκυλάκια, δίπλα μια λεβαντίνη, που φυτρώνει πυκνή και απλωτή στο χρώμα της λεβάντας και δίπλα πανσέ ή γεράνι.

Για να έχουν διάρκεια τα φυτά σας, πρέπει να τα φυτέψετε με το σωστό τρόπο. Πρώτα απ’ όλα, επιλέξτε μια ευρύχωρη γλάστρα με αρκετές τρύπες στον πάτο και στρώστε ελαφρόπετρα ή λεπτό χαλίκι. Πολύ σημαντικό είναι να επιλέξετε το κατάλληλο χώμα, για να βοηθήσει το φυτό σας. Ανάλογα με τους βολβούς που θα επιλέξετε, συμβουλευτείτε τον πωλητή για τη σωστή ποικιλία χώματος.

Μαζί με το λίπασμα, καλό είναι να προσθέσετε και λίγο σίδηρο που θα τα βοηθήσει να τραφούν σωστά τους κρύους μήνες. Τοποθετήστε τα ευαίσθητα φυτά σε απάγγειο μέρος και καλύψτε τα για να τα προστατεύσετε από την παγωνιά. Όσο για το πότισμα, το χειμώνα η μητέρα φύση τα ποτίζει μόνη της!

Τέλος, εκτός από άνθη και καλλωπιστικά φυτά, τολμήστε να φτιάξετε ένα μικρό μποστανάκι ακόμα και στο μπαλκόνι σας! Το σπανάκι, το μπρόκολο και το κουνουπίδι, για παράδειγμα, θα καρποφορήσουν από το Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:09 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top