Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος

Posted by ola-xima  |  2 comments


Ο τεχνοκράτης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επικρατέστερος για να ηγηθεί της νέας μεταβατικής κυβέρνησης..

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι όπως όλα δείχνουν ο επικρατέστερος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία της χώρας. Σε αυτό όπως φαίνεται καταλήγουν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Α. Σαμαράς, σε μια ιστορική συμφωνία που επισφραγίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.
Ο κ. Παπαδήμος ο οποίος θα ηγηθεί της νέας μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας, τα μεσάνυχτα επιβιβάστηκε σε προγραμματισμένη πτήση από τη Βοστώνη όπου βρισκόταν, για τη Φρανγκφούρτη. Επόμενος σταθμός του κ. Παπαδήμου θα είναι μάλλον η Αθήνα, για να αναλάβει το κορυφαίο κυβερνητικό πόστο, ίσως την πιο κρίσιμη στιγμή μετά την μεταπολίτευση.
Το προφίλ του κ. Παπαδήμου
Ο Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογία – Μηχανολογία και έκανε διδακτορικό στα οικονομικά. Μέχρι το 1985 εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ και ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 - 1993). Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002.
Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.Σημαντική είναι και η ακαδημαϊκή καριέρα του Λουκά Παπαδήμου. Την περίοδο 1975 – 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Το 2010 ο Λουκάς Παπαδήμος τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.
Τα οφέλη από την τοποθέτηση του Λ. Παπαδήμου στον πρωθυπουργικό θώκο
Η ιστορική συμφωνία που έλαβαν χθες βράδυ ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσδοκά να αποσοβήσει εθνικές περιπέτειες στην Ευρώπη, καθώς θεωρείται πρόσωπο εμπιστοσύνης τόσους για τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα , όσο και για τους ξένους ηγέτες και τις αγορές.
Οι ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές βρίσκουν την χαμένη αξιοπιστία της χώρας από πλευράς εκπροσώπησης καθώς και έναν ευυπόληπτο τεχνοκράτη διεθνούς βεληνεκούς που θα προσδώσει ένα κλίμα σταθερότητας στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

Πηγή:newsbomb

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

7:06 μ.μ. Share:

2 σχόλια:

  1. ΤΙΤΛΟΣ

    ΤΟ..."ΑΛΛΟΘΙ";


    ...Η ισοπεδωτική-"απαξιωτική εμμονή" των συν(;)εταίρων μας στο "κυνήγι των Υπογραφών" για την ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ-ΤΗΝ ΕΝ ΛΕΥΚΟ-ΔΕΣΜΕΥΣΗ(;)... των αρχηγών των Κομμάτων Εξουσίας στη χώρα μας, αγνοώντας-ή παρακάπτοντας(;), το αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών-δημοκρατικών διαδικασιών(;) με το "άλλοθι" μίας "επιπόλαιης"-μίας ατυχούς δήλωσης-περί δημοψηφίσματος (παρότι,είχε ..."βραχύ βίο και κοντά ποδάρια"-και απεσύρθη αμέσως), δεν θυμίζει πλέον, τη... "Συλλογική Ευθύνη" (εδώ, με την έννοια της... "Συλλογικής Αναξιοπιστίας-Αναξιοπρέπειας"(;), που επικαλούνται-που εφαρμόζουν και συμφέρει-όλα τα... Ολοκληρωτικά Καθεστώτα;

    Δεν θα`ταν λοιπόν, αδιοανόητο, ( δεν θα μπορούσε, ακόμα, και να περάσει απ`το μυαλό κανενός μας), ότι, έχει ήδη αρχίσει να "εκκολάπτεται"... "το αβγό του φιδιού" στους κόλπους της Ε.Ε;
    ...Μαύρου; ή άλλου χρώματος;... Με, ή χωρίς, "Άρωμα Χρήματος";... Με, ή χωρίς, "Αρωμα Αγορών";

    Ευ-δαίμων

    (Για την αντιγραφή)
    Ένας Έλληνας Πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΤΛΟΣ

    ΤΟ..."ΑΛΛΟΘΙ";


    ...Η ισοπεδωτική-"απαξιωτική εμμονή" των συν(;)εταίρων μας στο "κυνήγι των Υπογραφών" για την ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ-ΤΗΝ ΕΝ ΛΕΥΚΩ-ΔΕΣΜΕΥΣΗ(;)... των αρχηγών των Κομμάτων Εξουσίας στη χώρα μας, αγνοώντας-ή παρακάπτοντας(;), το αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών-δημοκρατικών διαδικασιών(;) με το "άλλοθι" μίας "επιπόλαιης"-μίας ατυχούς δήλωσης-περί δημοψηφίσματος (παρότι,είχε ..."βραχύ βίο και κοντά ποδάρια"-και απεσύρθη αμέσως), δεν θυμίζει πλέον, τη... "Συλλογική Ευθύνη" (εδώ, με την έννοια της... "Συλλογικής Αναξιοπιστίας-Αναξιοπρέπειας"(;), που επικαλούνται-που εφαρμόζουν και συμφέρει-όλα τα... Ολοκληρωτικά Καθεστώτα;

    Δεν θα`ταν λοιπόν, αδιοανόητο, ( δεν θα μπορούσε, ακόμα, και να περάσει απ`το μυαλό κανενός μας), ότι, έχει ήδη αρχίσει να "εκκολάπτεται"... "το αβγό του φιδιού" στους κόλπους της Ε.Ε;
    ...Μαύρου; ή άλλου χρώματος;... Με, ή χωρίς, "Άρωμα Χρήματος";... Με, ή χωρίς, "Αρωμα Αγορών";

    Ευ-δαίμων

    (Για την αντιγραφή)
    Ένας Έλληνας Πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top