Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Το χουζούρι είναι υπόθεση... γονιδίων!

Posted by ola-xima  |  No comments


Έρευνα δίνει «αέρα» στους λάτρεις του ύπνου..

Όσοι αγαπούν το χουζούρι έχουν μια δικαιολογία τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους άλλους για να μην σηκώνονται από το κρεβάτι.  Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Molecular Psychiatry», το χουζούρι οφείλεται, τουλάχιστον σε ένα βαθμό στα γονίδια.

Ειδικοί που μελέτησαν περισσότερους από 10.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν το γονίδιο ABCC9 χρειάζονταν περίπου 30 λεπτά περισσότερο ύπνο κάθε νύχτα σε σχέση με όσους δεν φέρουν το γονίδιο.

Η έρευνα, αναφέρει ότι το γονίδιο φέρουν 1 στους 5 Ευρωπαίους. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το εύρημα μπορεί να εξηγήσει τη συμπεριφορά ύπνου. Οι ερευνητές εμφανίστηκαν αισιόδοξοι καθώς το εύρημα αυτό ανοίγει μια νέα γραμμή έρευνας στις έρευνες ύπνου και ελπίζουν ότι η μελλοντική έρευνα θα καθορίσει πώς ακριβώς η ποικιλομορφία του γονιδίου ρυθμίζει την ποσότητα του ύπνου.

Μια τάση να κοιμάται κάποιος λιγότερο ή περισσότερο συχνά υπάρχει στις οικογένειες παρά το γεγονός ότι η ποσότητα ύπνου που χρειάζονται οι άνθρωποι μπορεί να επηρεαστεί από την ηλικία, το υψόμετρο, την εποχή του έτους και τους κιρκαδιανούς ρυθμούς.

Πηγη:newsbeast.gr

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

2:08 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top