Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δεν υπάρχει «σημείο G», αλλά ολόκληρη περιοχή

Posted by ola-xima  |  No comments


Επιστημονικά, το σημείο δεν μπορεί να εντοπιστεί..

Μπορεί αρκετές γυναίκες να παίρνουν όρκο ότι διαθέτουν ένα συγκεκριμένο σημείο στον κόλπο τους, που πυροδοτεί τον οργασμό τους, αλλά οι επιστήμονες καταλήγουν σε άλλο συμπέρασμα.

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική επανεκτίμηση όλων των σχετικών σεξουαλικών ερευνών, που έχουν γίνει κατά τα τελευταία 60 χρόνια, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επιστήμη δεν μπορεί, τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα τεχνολογικές και διαγνωστικές δυνατότητές της, να εντοπίσει το σημείο G.

Η ομάδα των Αμερικανών και Ισραηλινών ερευνητών ανέλυσαν 96 μελέτες πάνω στο επίμαχο ζήτημα, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν απαντήσεις σε ερωτηματολόγια, ακτινογραφίες, υπερήχους, βιοψίες κλπ. Τελικά δεν βρήκαν τίποτε που αποδεδειγμένα να δικαιολογεί την ύπαρξη συγκεκριμένης οργασμικής περιοχής στο εσωτερικό του κόλπου.

«Χωρίς αμφιβολία, δεν υπάρχει μια διακριτή ανατομική οντότητα που λέγεται σημείο G», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας ουρολόγος Αμιτσάι Κιλτσέφσκι του νοσοκομείου Γιέιλ-Νιου Χέιβεν του Κοντέκτικατ, σύμφωνα με το Live Science. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι το συμπέρασμα αυτό δεν είναι «1.000% οριστικό», αφήνοντας ανοικτή μια μικρή δυνατότητα, κάποια στιγμή στο μέλλον, κάποιοι άλλοι επιστήμονες να ανακαλύψουν κάτι που τόσοι ερευνητές απέτυχαν να βρουν ως τώρα.

Το σημείο G ονομάστηκε από το αρχικό γράμμα του επιθέτου του γιατρού Έρνστ Γκράφενμπερκ (Grafenberg), ο οποίος το 1950 περιέγραψε για πρώτη φορά μια περιοχή πλάτους ενός έως δύο εκατοστών στο τοίχωμα του κόλπου, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στον σεξουαλικό ερεθισμό. Έκτοτε οι γιατροί βάλθηκαν να επιβεβαιώσουν αν όντως υπάρχει αυτή η περιοχή, η οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται λίγα εκατοστά μετά το άνοιγμα του κόλπου.

Οι επιστήμονες προσπάθησαν να το εντοπίσουν από ανατομική άποψη, κάνοντας βιοψίες σε δείγματα ιστών από την περιοχή του κόλπου. Σε κάποιες περιπτώσεις συμπέραναν ότι υπάρχουν περισσότερες νευρικές απολήξεις εκεί όπου υποτίθεται ότι υπάρχει το σημείο G, σε σχέση με άλλες περιοχές των τοιχωμάτων του κόλπου. Όμως, άλλες έρευνες δεν βρήκαν κάτι ανάλογο, ενώ επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές, η βιολογική ευαισθησία στο ανθρώπινο σώμα δεν είναι θέμα μόνο του αριθμού των απολήξεων των νεύρων.

«Οι γυναίκες που δεν μπορούν να φθάσουν σε κολπικό οργασμό, δεν έχουν κάτι λάθος στο σώμα τους», δήλωσε ο Αμ. Κιλτσέφσκι. Ταυτόχρονα, όμως, τόνισε ότι ούτε είναι τρελές οι γυναίκες που αισθάνονται ένα σημείο G. «Αυτό μάλλον που νιώθουν, είναι μια προέκταση της κλειτορίδας τους», εκτιμά.

Από την άλλη, ο καθηγητής ψυχολογίας του πανεπιστημίου Ράτγκερς Μπάρι Κομισάρουκ, επικεφαλής μιας νέας έρευνας που μελέτησε με λειτουργική μαγνητική απεικόνιση (ον εγκέφαλο εθελοντριών γυναικών σε φάση σεξουαλικής διέγερσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνται από τη διέγερση της κλειτορίδας και διαφορετικές από τη διέγερση των τοιχωμάτων του κόλπου.

Αν και δεν βρήκε κάποιο συγκεκριμένο σημείο G, η νέα μελέτη συμπέρανε ότι υπάρχει τελικά μια ολόκληρη περιοχή G. «Το σημείο G είναι περισσότερο μια περιοχή, μια σύγκλιση πολλών διαφορετικών δομών», είπε ο Μπ. Κομισάρουκ.



Πηγη:newsbeast.gr

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:05 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top