Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Καλό μήνα με αυξήσεις στα διόδια

Posted by ola-xima  |  No comments


Πρωτομηνιά και έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, κυρίως στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, πλην της Αττικής Οδού και της Αθηνών-Πατρών..

Τι κι αν η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί, πολλές φορές και σε όλους τους τόνους, ότι το κόστος των διοδίων για τους οδηγούς θα μειωθεί;

Από σήμερα, λοιπόν, η τιμή των διοδίων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της περιφέρειας θα είναι «τσιμπημένη» κατά 5-10 λεπτά. Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το αντίτιμο θα ξεπεράσει πια τα 13 ευρώ και από τα 12,90 θα φτάσει στα 13,20 ευρώ!

Αιτία των αυξήσεων; Η απόφαση να ενσωματωθεί στις τιμές των διοδίων η αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Οι αυξήσεις ισχύουν για όλους τους οδηγούς, ακόμη και για εκείνους που έχουν e-pass.

Στον αυτοκινητόδρομο Μορέας (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα) η αύξηση θα είναι μεταξύ 1,90 και 2,50 ευρώ, στην Αθηνών-Λαμίας, η τιμή των διοδίων θα κυμαίνεται από 2,10 έως 2,55 ευρώ στα μετωπικά διόδια και από 0,40 ευρώ έως 2 ευρώ στα πλευρικά. Στο σταθμό Αγίας Τριάδας της κεντρικής οδού για τα ΙΧ η τιμή θα διαμορφωθεί στο 1,65 ευρώ.

Σε αυξήσεις προχώρησε και η κοινοπραξία που κατασκευάζει το τμήμα Μαλιακός- Κλειδί Ημαθίας.

Στα διόδια Πελασγίας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,80 ευρώ, τα ΙΧ 2,60 ευρώ, τα φορτηγά 6,60 ευρώ και οι νταλίκες 9,20 ευρώ. Στο Μοσχοχώρι η διέλευση για τα δίκυκλα είναι 2,10 ευρώ, τα ΙΧ 3,00 ευρώ, τα φορτηγά 7,60 ευρώ και τις νταλίκες 10,60 ευρώ.

Στα Μακρυχώρι τα δίκυκλα 0,70 ευρώ, τα ΙΧ 1,10 ευρώ, τα φορτηγά 2,60 ευρώ και οι νταλικες 3,70 ευρώ. Στον Πυργέτο τα δίκυκλα 1,70 ευρώ, τα ΙΧ 2,40 ευρώ, τα φορτηγά 6,00 ευρώ και οι νταλίκες 8,40 ευρώ. Στη Λεπτοκαρυά τα δίκυκλα 2,20 ευρώ, τα ΙΧ 3,10 ευρώ, τα φορτηγά 7,90 ευρώ και οι νταλίκες 11,00 ευρώ.
Αυξήθηκαν επίσης και τα πλευρικά διόδια Γυρτώνης και Μακροχωρίου.

Tην Τρίτη στη Βουλή, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Οι εξηγήσεις όμως του κ.Βορίδη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ότι «τις αυξήσεις που προβλέπονται στη σύμβαση, την κάνουν οι παραχωρησιούχοι χωρίς να μεσολαβεί πολιτική απόφαση» δεν έπεισαν το... πολυκομματικό ακροατήριο του και δέχτηκε ομαδικά πυρά.

Πρώτη έθεσε το θέμα η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου λέγοντας πως «δε μπορούμε να πληρώνουμε για δρόμους που δεν κατασκευάζονται και δεν θα περπατήσουμε ποτέ» και τη σκυτάλη πήραν, σε ανάλογο ύφος και οι κύριοι Λ. Γρηγοράκος και Μ. Κατρίνης.

Στο χορό των… αντιδράσεων μπήκε και η αριστερά με τους Βέρα Νικολαίδου (ΚΚΕ) και Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ), που ζήτησαν μέχρι να συζητηθεί στη Βουλή συνολικά το θέμα των συμβάσεων, να μην ισχύσει καμία μονομερής απόφαση.

«Επιλογή της Κυβέρνησης είναι η μη καταγγελία των συμβάσεων» απάντησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εξηγώντας πως η στόχευση είναι να συνεχιστούν τα έργα με τους προβλεπόμενους όρους (από τις συμβάσεις) κι έστειλε μήνυμα στο…. κίνημα «δεν πληρώνω», προειδοποιώντας πως αν δεν καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων, αυτά θα πρέπει να καταβληθούν από το Ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή:newsit.gr

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

8:31 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top