Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Όλο το χωριό κέρδισε στο λόττο, εκτός από κάποιον… Κωστή Μητσοτάκη!

Posted by ola-xima  |  No comments


Τυχαίο; Δεν νομίζω!..


Η είδηση που άρχισε να κυκλοφορεί σε ελληνικά blog έμοιαζε για σίγουρη φάρσα. Όταν όμως την εντοπίσαμε δημοσιευμένη στους New York Times, τότε πειστήκαμε ότι πρόκειται για πραγματικό γεγονός. Ένα ολόκληρο χωριό στην Ισπανία κέρδισε στη μεγάλη χριστουγεννιάτική λοταρία, γνωστή ως El Gordo! Όλα τα νοικοκυριά του χωριού (περίπου 70) κέρδισαν μεγαλύτερα ή μικρότερα ποσά στη φετινή λοταρία. Για την ακρίβεια όλα τα νοικοκυριά… εκτός από ένα: το σπίτι του Κωστή Μητσοτάκη, του Έλληνα κατοίκου του χωριού!
Ο Κωστής Μητσοτάκης έγινε διάσημος για την ατυχία του (αν και στην Ισπανία δεν τη συνέδεσαν αμέσως με το ονοματεπώνυμό του). Δηλώνει ότι δεν έχει καμία συγγενική σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόκειται για έναν παραγωγό ταινιών που επέλεξε να ξενιτευτεί όταν ερωτεύτηκε με μια Ισπανίδα. Κάπως έτσι κατέληξε στο μικρό, άγνωστο, αγροτικό χωριό της Ισπανίας, το Sodeto της περιοχής Huerta, περίπου 3 ώρες έξω από τη Βαρκελώνη. Το ειδύλλιο δεν είχε μέλλον, αλλά εκείνος έμεινε.
Χτυπημένοι από την κρίση οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στον El Gordo (κυριολεκτικά σημαίνει «Ο Χοντρός»). Οι 70 οικογένειες του χωριού αποφάσισαν να αγοράσουν συνεταιρικά λαχνούς και όταν έγινε η κλήρωση όλοι έμειναν άναυδοι: οι λαχνοί του χωριού κέρδισαν 700 εκατομμύρια Ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δώσει ποτέ η ισπανική λοταρία. Κέρδισαν ΟΛΟΙ εκτός από τον… Κωστή Μητσοτάκη! Οι New York Times αναφέρουν ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ το πιθανότερο είναι ότι στη διάρκεια της διαδικασίας του μοιράσματος των λαχνών, οι ντόπιοι τον «ξέχασαν»! Ο ίδιος δήλωσε πάντως ψύχραιμα ότι «θα ήταν ωραίο εάν είχε κερδίσει».
Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι του Sodeto είναι αγρότες ή άνεργοι εργάτες οικοδομών. Πλέον κάποιοι είναι εκατομμυριούχοι. Ο Έλληνας του χωριού δηλώνει στα ΜΜΕ ότι, αν και δεν κέρδισε, έχει ωφεληθεί από την τύχη των υπολοίπων, καθώς τώρα μπορεί να πουλήσει τη γη του σε πολύ καλές τιμές.
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η κλήρωση του El Gordo έγινε στις 22 Δεκεμβρίου του 2011 και απλά μέχρι σήμερα δεν είχε ξεπηδήσει από τα ισπανικά σύνορα.

Πηγή:akous.gr

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

10:55 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top