Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Βρέθηκε ο κοντύτερος άντρας στον κόσμο

Posted by ola-xima  |  No comments


Έχει ύψος μόλις 56 εκατοστά!..


Ο 72χρονος συνταξιούχος, Chandra Bahadur Dangi, από το Νεπάλ, έχει ύψος μόλις 56 εκατοστά και δικαιολογημένα κατέχει το τίτλο του κοντύτερου άντρα στο κόσμο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ζυγίζει μόλις 12 κιλά!

Ειδικοί υποψιάζονται ότι ο 72χρονος πάσχει από αρχέγονο νανισμό, ο οποίος άρχισε από τη μήτρα της μητέρας του.

Ο κ. Dangi επισημαίνει ότι, αν και ανέκαθεν ντρεπόταν για το ύψος του, η επίσημη αναγνώριση από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή του.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατείχε μέχρι πρότινος ο Junrey Balawing από τις Φιλιππίνες, ο οποίος έχει ύψος 59,93 εκατοστά. Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του 18χρονου Khagendra Thapa Magar, του οποίου το ύψος είναι 67 εκατοστά.

Ο κοντύτερος άνθρωπος που έχει ζήσει στο κόσμο ήταν ο Gul Mohammed από την Ινδία, ο οποίος είχε ύψος 57 εκατοστά και πέθανε σε ηλικία 40 ετών το 1997.

Ο κ. Dangi, ο οποίος ζούσε σε στο χωριό Reemkholi, βίωνε το πλήρη εξευτελισμό από τους συγχωριανούς του, καθώς οι γυναίκες τον κορόιδευαν και οι άντρες τον αποκαλούσαν «φρικιό».

Ειδική ομάδα των ρεκόρ Γκίνες θα μεταβεί στο Νεπάλ για να μετρήσει και επίσημα τον άντρα.

Ο 72χρονος έχει πέντε αδέρφια, όλα κανονικού ύψους, και ελπίζει να λάβει την επίσημη αναγνώριση για να δικαιωθεί για τα σκληρά χρόνια που έχει βιώσει.

«Ευελπιστώ πως τα πράγματα θα αλλάξουν. Πλέον, θα είμαι διάσημος σε όλο τον κόσμο. Θέλω να επισκεφθώ ξένες χώρες και να γνωρίσω νέους ανθρώπους», επισημαίνει ο ίδιος.







Πηγη:newsbeast.gr

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

10:49 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top