Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

15 έξυπνα tips καθαριότητας!!!

Posted by ola-xima  |  No comments


Χύθηκε κόκκινο κρασί; Έκανε την εμφάνισή της κατσαρίδα; Ακολουθούν μερικά έξυπνα tips που πραγματικά θα σου χρειαστούν..

1. Τώρα που καλοκαιριάζει όλοι αγοράζουμε φυτά για το μπαλκόνι μας ή τον κήπο. Πολλά από αυτά όμως μαζεύουν μέσα μικρά ζωύφια και σκουληκάκια. Μπορείς να τα εξοντώσεις αφού βάλεις μέσα σε ένα ψεκαστήρα νερό μαζί με λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων!


2. Πως να γυαλίσεις τα φύλλα των φυτών σου; Αρκεί να βάλεις μέσα σε έναν ψεκαστήρα ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα, τρεις κουταλιές λάδι και λίγο νερό. Μετά ανακατεύεις και ψεκάζεις!


3. Φοβάσαι τις κατσαρίδες; Τις σιχαίνεσαι πιο πολύ γιατί πάνε και κρύβονται μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας ή του μπάνιου; Για να τις αποφύγεις μπορείς να τοποθετήσεις μέσα στο ντουλάπι ένα μπολάκι με αμμωνία και ζάχαρη.


4. Ο λεκές από κόκκινο κρασί φεύγει αν ρίξεις στο σημείο άσπρο κρασί!


5. Λεκές από αίμα; Ρίξε πάνω στο σημείο που έχει το αίμα λίγο οξυζενέ, άφησέ το να μουλιάσει και μετά ξέβγαλέ το με κρύο νερό.


6. Λερώθηκαν τα καινούρια άσπρα σου παπούτσια; Μην αγχώνεσαι βγαίνει με οδοντόκρεμα και γίνονται πάλι καινούρια!


7. Λερώθηκαν τα ρούχα σου από γράσο; Υπάρχει και σε αυτό λύση! Άλειψε με βούτυρο το σημείο που έχει πάνω το γράσο, αφαίρεσε το βούτυρο με κρασί και μετά πλύνε κανονικά με το απορρυπαντικό σου.


8. Οτιδήποτε λεκέ (σοκολάτα, καφές, τσάι κ.α) και να έχει το αγαπημένο σου χαλί μπορείς να τον εξαφανίσεις τρίβοντας με λευκό ξύδι.


9. Η λακ κάνει θαύματα στα μαλλιά, γεμίζει όμως με αντιαισθητικούς λεκέδες το σπίτι, όπου κι αν "κάτσει".  Βάλε λοιπόν πάνω σε ένα βρεγμένο βέτεξ λίγο μαλακτικό και πέρασέ το από πάνω!


10. Για τα τζάμια... Φτιάξε ένα διάλυμα με χλιαρό νερό και μια κουταλιά κορν φλάουερ και ψέκασε!


11. Πολλά κεριά θαμπώνουν και μαζεύουν σκόνη πάνω. Μπορείς να τα γυαλίσεις αφού τα καθαρίσεις με οινόπνευμα.


12. Αν σου τελείωσε το σύρμα κουζίνας μην ανησυχείς γιατί υπάρχει λύση! Πάρε λίγο αλουμινόχαρτο και φτιάξε μία μπαλίτσα...


13. Τρίζει το κρεβάτι την ώρα που πας να κοιμηθείς; Βάλε τέλος στο τρίξιμο ψεκάζοντας τις ενώσεις με σπρέι σιλικόνης.


14. Για να περάσεις πιο εύκολα την κλωστή στη βελόνα απλά βάλε λίγη λακ στην άκρη και θα δεις ότι θα περάσει αμέσως!


15. Για να φύγουν οι μυρωδιές από μπρόκολο, κουνουπίδι κ.α τοποθέτησε απλά στο καπάκι της κατσαρόλας ένα βαμβάκι μουσκεμένο από ξύδι.

Πηγή:tlife.gr

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

10:35 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top