Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η εφορία καλεί όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ

Posted by ola-xima  |  4 comments


Απειλούνται με κατασχέσεις 500.000 ιδιοκτήτες που αδυνατούν να πληρώσουν..

Περίπου 500.000 μικροϊδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών για το έτος 2011, απειλούνται τώρα με κατασχέσεις εισοδημάτων και κινητών περιουσιακών τους στοιχείων.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι μπορεί να γλίτωσαν τις απειλές για διακοπή της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους, δεν θα αποφύγουν όμως το άγριο κυνηγητό που θα εξαπολύσουν εναντίον τους σε μερικές εβδομάδες οι αρμόδιες εφορίες στην προσπάθεια τους να εισπράξουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τα απλήρωτα ποσά του ΕΕΤΗΔΕ.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η νέα απειλή που αντιμετωπίζουν οι μικροϊδιοκτήτες ονομάζεται «παρακράτηση από την εφορία μέρους των εισοδημάτων που δικαιούνται να εισπράξουν τους προσεχείς μήνες» ή ακόμα μια απλά «κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων τους» καθώς επίσης και «κατάσχεση Ι.Χ. αυτοκινήτων και άλλων κινητών πραγμάτων που τους ανήκουν».

Το απλήρωτο χαράτσι μεταφέρθηκε πλέον από τη ΔΕΗ στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για βεβαίωση και είσπραξη.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα στοιχεία για τα απλήρωτα ποσά και τα ονόματα των οφειλετών τους θα βρίσκονται σύντομα στη διάθεση των κατά τόπους εφοριών οι οποίες θα τα διεκδικήσουν άμεσα τις προσεχείς εβδομάδες εφαρμόζοντας όλες τις διαδικασίες που ορίζει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και περιγράφονται σε πρόσφατα εκδοθείσα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγη:newsbeast.gr

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:40 π.μ. Share:

4 σχόλια:

  1. ΤΙΤΛΟΣ
    H ανάπτυξη

    Του
    Κ.Λεμπιδάκη*

    ...Μπορούμε άραγε, να επιτύχουμε πραγματική ανάπτυξη ξοδεύοντας διαρκώς και απερίσκεπτα, τα χρήματα από τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις ή από τον συνεχή δανεισμό, για καταναλωτικούς και μόνο λόγους: Χωρίς την παράλληλη υλοποίηση ενός συγκροτημένου, κατάλληλου για τη χώρα μας, οραματικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης;

    Αλήθεια! Τι παράγουμε σαν χώρα, σήμερα;
    <>!!!


    Το έλλειμμα

    Οι ατελέσφορες πολιτικές για την αντιμετώπιση
    των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους
    στη χώρα μας!

    Αλήθεια τι επιτυγχάνουμε άραγε, με τις έως σήμερα εφαρμοζόμενες, ανεπαρκείς ή μη αποτελεσματικές αναχρονιστικές πολιτικές για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του τεράστιου δημόσιου χρέους μας;
    * Όπως εκ των πραγμάτων πλέον φαίνεται, ...τίποτα άλλο απ' το να συρρικνώνουμε διαρκώς την οικονομία μας, ....μετατρέποντας σταδιακά, τις θέσεις , "πλήρους και σταθερής εργασίας" , ...σε θέσεις υποαπασχόλησης, ψευτο-απασχόλησης , ή επιδοτούμενης σε χώρο εργασίας ανεργίας!
    Δηλαδή:
    ...Αντί να αυξάνουμε τον παραγόμενο πλούτο μεγενθύνοντας την οικονομία μας,
    (για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα, ελλείμματα και δημόσιο χρέος)
    ...παράγουμε όλο και μεγαλύτερη φτώχεια , μοιράζουμε όλο και περισσότερη μιζέρια,
    ...αυξάνοντας την ανεργία, μειώνοντας τη ζήτηση, επιδεινώνοντας περαιτέρω τα ελλείμματα,
    ...υπονομεύοντας όλο και περισσότερο την κοινωνική συνοχή!


    * Ο Κ.Λεμπιδάκης είναι
    διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός

    (Δ/μα εφημ." Η Τόλμη", 5/01/2010)








    ΣΧΌΛΙΟ

    ¨Ενας πιο πραγματικός- πιο αναλυτικός-τίτλος στη θέση του τίτλου " Η Ανάπτυξη", που θα περιέγραφε πιστότερα και με περισσότερη "ευκρίνεια" την ωμή πραγματικότητα, δεν θα μπορούσε να ήταν:
    "Η Πραγματική Ανάπτυξη έως Σήμερα στη Χώρα μας: <>!
    ...Στη χώρα των χαμένων ευκαιριών των περασμένων δεκαετιών! Στη χώρα της "Ισχυρής Ελλάδας"(!) του Σημίτη, με το 4-5%ψευτο-ανάπτυξη(!), ή ανάπτυξη-φούσκα!
    ...Μια "ανάπτυξη", που βασιζόταν στην κατανάλωση των επιδοτήσεων και των... δανεικών, υπερχρεώνοντας παράλληλα-υπερβολικά τον κάθε έλληνα πολίτη (χωρίς καν να τον ρωτήσουν)!
    ...Μια "ανάπτυξη" που βασιζόταν στην κατανάλωση των προϊόντων που εισάγαμε διαρκώς. Χωρίς να επενδύσουμε βάσει ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης και να κάνουμε τις κατάλληλες παραγωγικές επενδύσεις για τη χώρα μας.
    -Παρόλο που τα επιτόκια δανεισμού τότε ήταν σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα!
    -Παρόλο που η δική μας Παραγωγή και οι Εξαγωγές, διαρκώς έπνεαν τα λοίσθια!

    Άραγε, εκείνη την εποχή της πλαστής ευμάρειας, η Τράπεζα της Ελλάδας τί έκανε;...και τί έλεγε;
    ...Τι "συμβουλές" έδιδε ή τι προειδοποήσεις έστελνε στην τότε κυβέρνηση;
    Ποιός κοινοβουλευτικός έλεγχος γινόταν τότε, από τους βουλευτές και από τα κόμματα της ελληνικής Βουλής;
    Τί έγραφαν τότε, και τί έκαναν οι διάφοροι Οικονομικοί Αναλυτές και αρθρογράφοι στον περιοδικό και τον ημερήσιο τύπο και τί έλεγαν άραγε, στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε;
    Τί έλεγαν, και.. τί έκαναν τα διαφορα "Tink Tank", τα Οικονομκά Ινστιτούτα και τα Πανεπιστήμια, στη χώρα μας;;;

    ... Δεν φταίει άραγε, και δεν έχει καμιά ευθύνη,σ' αυτήν την "έρημη χώρα" κανείς και... για τίποτα;;;

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΤΛΟΣ

    Το Μήνυμα της Ελλάδας πρός την Τρόικα


    Βοηθείστε μας να παράξουμε Νέο Πλούτο για να σας ξεπληρώσουμε:
    Για να αποπληρώσουμε με αξιοπρέπεια το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΈΟΣ μας, αφού πρώτα ΚΑΤΑΣΤΕΊ ΒΙΩΣΙΜΟ!

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΤΛΟΣ

    Το Δίλημμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψη μιας Μελλοντικής (οσονούπω) Μεγάλης Κρίσης στην Ευρωζώνη:
    Μια Άλλη Άποψη


    ...Επειδή τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα για την αντιμετώπιση της Κρίσης στην Ευρωζώνη ήταν (και είναι) ανεπαρκή και σε λάθος κατεύθυνση, ενδεχομένως να καταστει αναπόφευκτο να χρειαστεί να "διασπαστεί" προσωρινά η Ευρωζώνη στην "Ζώνη του σκληρού Ευρώ του Βορρά" και στην "Ζώνη ενός πιο μαλακού Ευρώ οτυ Νότου"
    Εάν δεν υπάρξει περαιτέρω ολιγωρία , η "διάσπαση" αυτή θα έχει προσωρινό χαρακτήρα έως ότου ο Νότος θα αποκτήσει ή θα πλησιάσει πολύ κοντά τον Βορρά.
    Το κέρδος , θα είναι μεγάλο: Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε

    Δεν θα'ταν λοιπόν πολύ νουνεχές οι ηγέτες και τα Think Tank της Ε.Ε να αρχίσουν να επεξεργάζονται εν plan B πρός αυτήν την κατεύθυνση;;;

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TΙΤΛΟΣ

    Το Δίλημμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψη μιας Μελλοντικής (οσονούπω) Μεγάλης Κρίσης στην Ευρωζώνη:
    Μια Άλλη Άποψη
    ...Επειδή τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα για την αντιμετώπιση της Κρίσης στην Ευρωζώνη ήταν (και είναι) ανεπαρκή και σε λάθος κατεύθυνση, ενδεχομένως να καταστεί αναπόφευκτο να χρειαστεί να "διασπαστεί" προσωρινά η Ευρωζώνη στην "Ζώνη του σκληρού Ευρώ του Βορρά" και στην "Ζώνη ενός πιο μαλακού Ευρώ του Νότου"
    Εάν δεν υπάρξει περαιτέρω ολιγωρία , η "διάσπαση" αυτή θα έχει προσωρινό χαρακτήρα έως ότου ο Νότος θα αποκτήσει ή θα πλησιάσει πολύ κοντά την αταγωνιστικότητα του Βορρά.
    Το κέρδος , θα είναι μεγάλο: Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε
    Δεν θα'ταν λοιπόν πολύ νουνεχές οι ηγέτες και τα Think Tank της Ε.Ε να αρχίσουν να επεξεργάζονται ένα plan B πρός αυτήν την κατεύθυνση;;;
    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top