Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί δεν ικανοποιείστε με τίποτα;

Posted by ola-xima  |  No comments


Εν μέσω οικονομικής κρίσης αντί να εκτιμούμε τα πολύτιμα πράγματα που έχουμε, όπως την υγεία μας, τους ανθρώπους που μας αγαπούν παραπονιόμαστε για τα υλικά αγαθά που χάνουμε..
Τι φταίει;

Η ασφάλεια που μας δίνουν τα υλικά αντικείμενα: Η επιθυμία να κατέχουμε πράγματα και να νιώθουμε ασφάλεια μέσω αυτών, είναι και η πηγή συναισθημάτων όπως η ζήλια, ο φθόνος, ο ανταγωνισμός, το αίσθημα της αδικίας. Kαι αυτά κυρίως είναι τα συναισθήματα που μας κάνουν να νιώθουμε ανικανοποίητοι, να μη μας φτάνουν αυτά που έχουμε.

Το αίσθημα της αδικίας: H αίσθηση ότι δεν μπορούμε να έχουμε κάτι παραπάνω, κάτι ιδιαίτερο που έχει κάποιος άλλος, ότι υστερούμε σε κάτι δεν μας επιτρέπει να νιώθουμε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε. Σκεφτόμαστε ότι η ζωή είναι άδικη και δεν μας προσφέρει ό,τι και στους άλλους ανθρώπους.

Πώς μπορείτε να νιώσετε ικανοποιημένοι;

Μην έχετε υπερβολικές προσδοκίες: Χρειάζεται να έχετε ρεαλιστικές απαιτήσεις από αυτά που αντλείτε ικανοποίηση. Aν οι απαιτήσεις σας είναι πολύ υψηλές, τότε είναι δύσκολο να μένετε ικανοποιημένοι από αυτά που πετυχαίνετε. Aν μειώσετε τις απαιτήσεις σας, ίσως καταλάβετε ότι οι «ελλείψεις» σας δεν είναι τόσο δραματικές.

Βρείτε νόημα σε αυτό που κάνετε: Σε έρευνες που έγιναν μεταξύ ανθρώπων με επαγγέλματα που θεωρούνται βαρετά ή χαμηλών απαιτήσεων διαπιστώθηκε ότι ένιωθαν ικανοποιημένοι όσοι κατάφερναν να πιστεύουν πως προσφέρουν με τη δουλειά τους. Aντίθετα, ένιωθαν ανικανοποίητοι και αντιμετώπιζαν προβλήματα όσοι έβλεπαν τη δουλειά τους ασήμαντη και κατώτερη σε σχέση με άλλα επαγγέλματα.

Αποκτήστε αυτονομία: H αίσθηση ότι είναι κάποιος οικονομικά ανεξάρτητος (επομένως έχει λιγότερες απαιτήσεις για υλικά αγαθά) είναι απαραίτητο για να νιώθει ικανοποιημένος. Εάν θεωρείτε ότι έχετε τον έλεγχο της ζωής σας αισθάνεστε λιγότερη ζήλια και φθόνο γι’ αυτά που έχουν οι άλλοι.

Δραστηροποιηθείτε: Όσοι αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και δραστηριοποιούνται, επειδή πιστεύουν ότι έτσι μπορούν , έστω και λίγο, να συμβάλλουν στο να αλλάξει κάτι γύρω τους, είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους από όσους μένουν αδρανείς.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:07 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top