Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Τι (δεν) έφερε στον Ολυμπιακό το μεταγραφικό «ντου» Μαρινάκη

Posted by ola-xima  |  No comments


Πώς και γιατί η ερυθρόλευκη ΠΑΕ που θα σάρωνε την περίοδο του Ιανουαρίου πήρε μόνο δύο παίκτες (Μανιάτης, Τζιμπούρ) ενώ παραχώρησε δανεικούς τρεις (Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Νέμεθ)..

Πάρτι στην πλάτη του Ολυμπιακού έκαναν για πάνω από έναν μήνα μάνατζερ και οπαδικός Τύπος. Η αίσθηση που δημιούργησαν πριν και κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου ήταν ότι η πειραϊκή ΠΑΕ σαρώνει εντός και εκτός συνόρων. Οποιος ποδοσφαιριστής αναζητούσε νέο συμβόλαιο
ή διεκδικούσε βελτίωση των αποδοχών του, αυτομάτως βρισκόταν ένα βήμα από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Δεκάδες παίκτες από όλο τον κόσμο είδαν το όνομά τους να γίνεται πρωτοσέλιδο στον ελληνικό αθλητικό Τύπο, εν αγνοία τους ασφαλώς οι περισσότεροι. Την πρωτοκαθεδρία είχαν οι προερχόμενοι
από το γαλλικό πρωτάθλημα, οι οποίοι παρεμπιπτόντως για να θέλουν να μετακομίσουν μαζικά στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, μάλλον δεν θα αμείβονται καλά στο Σαμπιονά. «Κλείνει ο Νεκουνάμ» (ιρανός παίκτης της Οσασούνα), γραφόταν τη μια ημέρα, «πιάνει λιμάνι ο Νεκουνάμ» την επομένη, κ.ο.κ. 




 
Η παρέλαση ονομάτων προφανώς άρεσε (και) στη διοίκηση του Ολυμπιακού και δη στον μεγαλομέτοχο και πρόεδρό του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Αλλιώς, τα fax με τους προτεινόμενους από μάνατζερ παίκτες δεν θα έβγαιναν στη δημοσιότητα, κυρίως από τον ερυθρόλευκο οπαδικό Τύπο. Η εικόνα ότι ο Ολυμπιακός παίζει μόνος του στο μεταγραφικό παζάρι και όποτε θέλει αγοράζει όποιον ποδοσφαιριστή επιθυμεί, προφανώς άρεσε στα στελέχη της ΠΑΕ. Πέρα όμως από τα (όποια) επικοινωνιακά παιχνίδια, η ουσία είναι τι (δεν) έφερε στην πειραϊκή ομάδα το πολυδιαφημισμένο μεταγραφικό «ντου» του κ. Μαρινάκη.

Διότι τελικά η θρυλούμενη απόβαση στον Πειραιά περιορίστηκε στην απόκτηση του Γιάννη Μανιάτη (από τον Πανιώνιο) και του (ελεύθερου) Ραφίκ Τζιμπούρ . Αντε και του Μανώλη Μονιάκη που αγοράστηκε από τον ΟΦΗ και δόθηκε δανεικός στην Κέρκυρα, και του Χαβίτο (πήγε δανεικός από τον Αρη στη Λα Κορούνια) που ο ίδιος αποκάλυψε ότι από τον Ιούλιο θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Αυτό ήταν όλο κι όλο το ερυθρόλευκο μεταγραφικό μπαράζ του Ιανουαρίου, χωρίς μάλιστα να περιλαμβάνει κάποιο νεαρό ελληνόπουλο, από εκείνα που θα κάνουν πραγματικότητα το όνειρο του κ. Μαρινάκη για 11άδα με επτά έλληνες παίκτες!

Το τρίπτυχο που δεν υλοποιήθηκε
Βέβαια, όσοι παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στην πειραϊκή ΠΑΕ γνώριζαν ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα περνούσε την πόρτα των εγκαταστάσεων του Ρέντη χωρίς την έγκριση του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, η επιθυμία του οποίου να δουλεύει μάξιμουμ με 24 παίκτες είναι γνωστή και επί του παρόντος απαραβίαστη. Ο ισπανός τεχνικός για να επιστρέψει τον περασμένο Αύγουστο στον Ολυμπιακό έθεσε συγκεκριμένους όρους οι οποίοι κατά την επίσημη παρουσίασή του αποτυπώθηκαν στις δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ κ. Μαρινάκη: «Από σήμερα ο Βαλβέρδε είναι αυτός που αποφασίζει ποιος θα μπαίνει και ποιος θα βγαίνει στα αποδυτήρια,ποιους παίκτες χρειάζεται για να ενισχυθεί η ομάδα.Θα έχει την πλήρη στήριξη τη δική μου και αυτός θα αποφασίζει.Το λέω γιατί καλό είναι να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή ως προς το ποιος είναι το αφεντικό.Αυτή τη στιγμή αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι ο Ερνέστο»!

Στη συνάντηση την οποία είχε ο κ. Βαλβέρδε με τον κ. Μαρινάκη στις 22 Δεκεμβρίου 2010, με αντικείμενο την πορεία της ομάδας, επισήμως ανακοινώθηκαν τα εξής:

1. Διοίκηση και τεχνική ηγεσία είναι ικανοποιημένες από το ρόστερ της ομάδας.

2. Κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα καταβληθούν προσπάθειες να αποκτηθεί ένας παίκτης με τα στοιχεία του Αριελ Ιμπαγάσα.

3. Από την ελληνική αγορά ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να βάλει νέο αίμα στο ρόστερ του.

Στην πράξη τίποτε από τα ανωτέρω δεν υλοποιήθηκε. Αντιθέτως, από την ομάδα αποχώρησαν με τη μορφή δανεισμού τρεις παίκτες τους οποίους δεν υπολόγιζε ο κ. Βαλβέρδε. Ο Κώστας Μήτρογλου και ο Γιώργος Γκαλίτσιος παραχωρήθηκαν δανεικοί στον Πανιώνιο και ο Ούγγρος Κρίστιαν Νέμεθ στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Ιμπαγάσα ο οποίος θα βοηθούσε στη μεσαία γραμμή ή θα έδινε ανάσες στον 35χρονο Αργεντινό, είτε δεν αναζητήθηκε στη διεθνή αγορά είτε δεν βρέθηκε, καθώς ελάχιστοι καλοί παίκτες αλλάζουν ομάδα κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αντ΄ αυτού αποκτήθηκε ο δεξιός αμυντικός του Πανιωνίου Μανιάτης προκειμένου να πάρει τη θέση του Γκαλίτσιου στον πάγκο των αναπληρωματικών, ή για να μην πάει σε άλλη ελληνική ομάδα...

Στο ρόστερ του Ολυμπιακού από το πουθενά και ενώ από τις 13 Ιανουαρίου ο κ. Μαρινάκης είχε ανακοινώσει τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου για την ομάδα του, προστέθηκε ο αλγερινός διεθνής επιθετικός Τζιμπούρ ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ. Εν ολίγοις ο Ολυμπιακός που θα σάρωνε στις μεταγραφές, τον Ιανουάριο απέκτησε δύο ποδοσφαιριστές και παραχώρησε (δανεικούς) τρεις.

Κρούσεις που (δεν) έγιναν



Από εκεί και πέρα αρχίζει ένας επικοινωνιακός αγώνας προκειμένου να φανεί το ενδιαφέρον της ομάδας για τους έλληνες ποδοσφαιριστές, σύμφωνα και με το όνειρο του κ. Μαρινάκη για «ενδεκάδα με επτά Ελληνες» τα επόμενα χρόνια. Επί του παρόντος πάντως, επτάοκτώ αξιόλογοι έλληνες παίκτες που να μπορούν και να θέλουν να παίξουν στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν. Επιπλέον στον αιώνα της Ενωμένης Ευρώπης, κανένας σοβαρός προπονητής δεν θα έχτιζε την ομάδα του με κριτήριο τα εθνικά χαρακτηριστικά. Εκτός αν θέλει να το διασκεδάζει όπως η Ατλέτικο Μπιλμπάο και Φουστέρ και του Τζιμπούρ. Ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αποκτηθεί ο 19χρονος μέσος του Αστέρα Τρίπολης Κώστας Φορτούνης, παρ΄ ότι η να αδιαφορεί για την κατάκτηση τίτλων. Ο Ολυμπιακός διεκδίκησε από τον Ηρακλή τον 19χρονο επιθετικό Απόστολο Βέλλιο, ο οποίος προτίμησε όμως να συνεχίσει στην αγγλική Εβερτον ελπίζοντας να έχει ευκαιρίες ανάδειξης του ταλέντου του από το να βρίσκεται στη σκιά του Μιραλάς, του Πάντελιτς, του αρκαδική ομάδα διευκρίνισε ότι αγνοεί το ενδιαφέρον.

Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός φέρεται να διεκδίκησε τον 24χρονο μεσοεπιθετικό του Πανσερραϊκού Γιώργο Γεωργιάδη , ο οποίος για λόγους καθαρά ανταγωνισμού δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγωνισθεί στην ΑΕΚ, αλλά και τον 19χρονο ανασταλτικό μέσο επίσης του Πανσερραϊκού Δημήτρη Ανάκογλου.

Επίσης ακούστηκε και γράφτηκε ότι υπάρχει (φιλολογικό) ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ανδρέα Τάτου και του Θανάση Καραγκούνη από τον Ατρόμητο, του Θοδωρή Βασιλακάκη από την Ξάνθη, ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Μίλαν και ο Βαγγέλης Μόρας της Μπολόνια, μέρα παρά μέρα ξεμπάρκαραν στον Πειραιά!..

Στην πραγματικότητα κανένα από τα προαναφερθέντα νέα παιδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου (πλην των διεθνών Παπασταθόπουλου και Μόρα) δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο να διεκδικεί φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό, ούτε ο κ. Βαλβέρδε έχει την πολυτέλεια να τους περιμένει να ωριμάσουν. Αν ο Ολυμπιακός είχε την υπομονή να αναδείξει ταλέντα, δεν θα έδινε δανεικούς κυρίως σε ομάδες Β΄ Εθνικής τους Νικλητσιώτη,Σοϊλέδης, Βαλεριάνο,Κρητικό,Βασιλόγιαννη, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν συμπαίκτες με τους Βέλλιο, Φορτούνη, Ανάκογλου, Καραγκούνη στα μικρά εθνικά συγκροτήματα.

TΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΠΑΡΑ τα θρυλούμενα, η μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού δείχνει να είναι προδιαγεγραμμένη ακόμη και για το επόμενο καλοκαίρι. Επί της ουσίας θα αποκτηθούν τρεις ή τέσσερις παίκτες, εκ των οποίων οι δύο είναι ήδη γνωστοί και μάλλον θα επιστρέψει ο Τάσος Παπάζογλου ο οποίος παίζει δανεικός στον Πανσερραϊκό.

Κατ΄ αρχήν θα αποκτηθεί τερματοφύλακας, καθώς ο Αντώνης Νικοπολίδης τον Ιούνιο κρεμάει τα γάντια του. Φαβορί είναι ο 27χρονος Αργεντινός Ματίας Ντεγκρά του Αστέρα Τρίπολης ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και κατά δήλωσή του έχει δεχθεί πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Ο δεύτερος παίκτης είναι ο Ισπανός Χαβίτο (φωτογραφία). Ο πρώην δεξιός επιθετικός του Αρη και νυν δανεικός για έξι μήνες στη Λα Κορούνια έχει υπογράψει συμβόλαιο με τους Ερυθρολεύκους και- κατά δήλωσή του- από την 1η Ιουλίου θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Το εγκώμιο του Χαβίτο έπλεξε ο βοηθός του κόουτς Βαλβέρδε, ο κ. Γιον Ασπιάθου, που σημαίνει ότι είναι επιλογή του ισπανού τεχνικού. Για να φορέσει όμως ο Χαβίτο τη φανέλα με το Νο 7 θα πρέπει να εγκαταλείψει τον Πειραιά ένας από τους Ζαουάντ Ζαϊρί και Ντένις Ρόμενταλ. Το συμβόλαιο του Μαροκινού λήγει το καλοκαίρι, ενώ ο Δανός δεν χαίρει της εκτίμησης του ισπανού προπονητή.

Ο Ολυμπιακός τον Ιούλιο πιθανότατα θα κινηθεί για την απόκτηση αριστερού μπακ. Το συμβόλαιο του Ραούλ Μπράβο λήγει σε λίγους μήνες και αν ήθελαν να τον κρατήσουν στον Πειραιά θα του είχαν κάνει ήδη πρόταση ανανέωσης.

Τέλος, ο παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Ιμπαγάσα που δεν βρέθηκε τον χειμώνα θα αναζητηθεί το καλοκαίρι. Πιθανότατα θα προέρχεται από το γαλλικό ή το ισπανικό πρωτάθλημα. Σίγουρα πάντως δεν θα είναι Ελληνας.

Πηγή:tovima

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

8:16 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top