Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Εβδομάδα των «παθών» για τους πολίτες

Posted by ola-xima  |  No comments


Νέες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα και την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και το Μετρό. Πιο συγκεκριμένα τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11 έως τις 4, ενώ οι..

..εργαζόμενοι στο Μετρό θα πραγματοποιήσουν στάση την Τρίτη από της 12 έως της 4. Την ίδια ώρα θα γίνει κοινή Γενική Συνέλευση σε κεντρικό ξενοδοχείο.

                               Μεταφορά ασθενών από το ΙΚΑ στον ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ
Στο χώρο της υγείας τώρα,γιατροί και φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Η πολιτεία, για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, τους δίνει τη δυνατότητα να επισκέπτονται, χωρίς καμία επιβάρυνση, τους γιατρούς που συνεργάζονται με τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
Πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος ιατρών μελών του που δε θα τηρήσουν την ιατρική δεοντολογία θα κινήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), αν συμμετάσχουν στον «απεργοσπαστικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας» και δέχονται προς εξέταση και συνταγογράφηση ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Ο ΙΣΑ σημειώνει επίσης ότι για επείγουσες περιπτώσεις συνταγογράφησης, οι ασθενείς μπορούν - χωρίς οικονομική επιβάρυνση - να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς ιατρούς στο χώρο κατάληψης του υπουργείου (Αριστοτέλους 17).

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών του αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ). Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου συνεχίζονται οι πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις με κλείσιμο των φαρμακείων σε όλη την χώρα εκτός από τη Δευτέρα, όπως έχει ήδη προγραμματισθεί, την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Αγροτικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Υλοποιώντας σχετική απόφαση της πανελλήνιας επιτροπής αγροτών Ελλάδας, η επιτροπή αγροτών νομού Λάρισας έχει απευθύνει προσκλητήριο προς τους αγρότες της περιοχής, να συμμετάσχουν αύριο στην κινητοποίηση, η οποία θα ξεκινήσει μετά τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση αγροτικών μηχανημάτων στον κόμβο Γυρτώνης.

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι δικηγόροι καθώς η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων αποφάσισε συνέχιση της αποχής μέχρι 14 Φεβρουαρίου.

Πηγή:newsday

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:32 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top