Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Αλαλούμ με την απόσυρση

Posted by ola-xima  |  No comments


Ζητούν τέλη κυκλοφορίας για... ακίνητα Ι.Χ..
Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για τους ιδιοκτήτες παλιών αυτοκινήτων η απόσυρση. Με διευκρινιστική εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, ξεκαθαρίζεται ότι μόνο εάν έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2011, αλλά και των προηγούμενων ετών, μπορεί να γίνει απόσυρση του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η εγκύκλιος απαξιώνει το μέτρο της απόσυρσης, καθώς οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για οχήματα που μπορεί να είναι σε ακινησία εδώ και ένα ή δύο χρόνια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων. Π.χ. για να αποσύρει κάποιος ένα τζιπ 3000 κ.εκ. του οποίου οι πινακίδες έχουν κατατεθεί εδώ και δύο χρόνια, θα πρέπει να πληρώσει 2200 ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το πρόβλημα επιτείνεται από την ασυνεννοησία που επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, στις οποίες δεν έχει κοινοποιηθεί ούτε αυτή, αλλά ούτε και προηγούμενες εγκύκλιοι, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες που ξεκίνησαν τη διαδικασία να μένουν μετέωροι. Οι περισσότερες υπηρεσίες δεν γνωρίζουν καν ότι ισχύει η απόσυρση!

Το αλαλούμ που επικρατεί έχει αντίκτυπο και στην απήχηση του μέτρου. Κατά την πρώτη εβδομάδα αποσύρθηκαν μόνο 800 οχήματα, ενώ όταν είχε ανακοινωθεί η απόσυρση του 2009, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2000.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

2:04 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top