Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μέσα στις επόμενες ώρες αρχίζει ο βομβαρδισμός της Λιβύης από το ΝΑΤΟ

Posted by ola-xima  |  No comments


- Το ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση
- Απαγόρευση πτήσεων αποφάσισε το ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών
- “Η Λιβυή δεν φοβάται” είπε ο Σάιφ αλ -Ισλάμ Καντάφι 
- Σήμα της Ιντερπόλ προς την Κύπρο για τον Καντάφι..
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα ξεκινήσουν "σύντομα", "εντός ολίγων ωρών" και οι Γάλλοι θα συμμετάσχουν σε αυτές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Φρανσουά Μπαρουέν.

 "Τα πλήγματα θα αρχίσουν σύντομα. Εντός ολίγων ωρών", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL χωρίς να διευκρινίσει ακριβώς με ποιόν τρόπο, εναντίον ποιών στόχων και υπό ποιά μορφή θα διεξαχθούν οι επιχειρήσεις.

Αυτή η επέμβαση δεν αποτελεί "κατοχή του λιβυκού εδάφους", αλλά "μία επιχείρηση στρατιωτικού χαρακτήρα για να προστατευθεί ο λιβυκός λαός και να του επιτραπεί να φθάσει στην ελευθερία και για να ανατραπεί το καθεστώς Καντάφι", είπε.

 "Οι Γάλλοι, οι οποίοι ηγήθηκαν των εκκλήσεων για επέμβαση, θα είναι φυσικά συνεπείς και θα συμμετάσχουν στη στρατιωτική επέμβαση", δήλωσε ο Φρανσουά Μπαρουέν προσθέτοντας ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία εγκρίνει την προσφυγή στη στρατιωτική βία εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, αποτελεί "ένα σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση του πολέμου στη Λιβύη, της σφαγής του λαού του από τον Καντάφι".

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης χαιρέτισε "τον ρόλο του Αραβικού Συνδέσμου", χωρίς τον οποίο "πιθανότατα θα ήταν δύσκολη η κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας" και πρόσθεσε ότι "ακόμη και οι Αμερικανοί τηρούσαν επιφυλακτική στάση".

Αναφερόμενος στη Γερμανία είπε ότι το Παρίσι είχε απογοητευθεί ήδη από τη στάση του Βερολίνου στη διάρκεια της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, κατά την οποία δεν ενώθηκε με τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Η Νορβηγία και η Δανία είναι έτοιμες να συμβάλουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη που εγκρίθηκαν τη νύκτα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η υπουργός Άμυνας της Νορβηγίας Γκρέτε Φαρέμο και ο υπουργός Εξωτερικών Γιόνας Γκαρ Στόρε δήλωσαν ότι το Οσλο εξετάζει, μαζί με συμμάχους στο ΝΑΤΟ, τους τρόπους συμβολής της Νορβηγίας στις επιχειρήσεις.

    Ο νορβηγός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Νορβηγία δέχθηκε με ικανοποίηση το γεγονός ότι η απόφαση για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης έχει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας και τόνισε ότι ο ΟΗΕ θα συνεργασθεί με τις γειτονικές χώρες της Λιβύης στον Αραβικό σύνδεσμο.

    Στην Κοπεγχάγη, η υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Λένε Εσπερσεν δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει "το συντομότερο δυνατόν" εντός της ημέρας την έγκριση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για τη συμμετοχή της χώρας με μαχητικά αεροσκάφη F-16 στις επιχειρήσεις στη Λιβύη.

    Η Πολωνία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει επιμελητειακή υποστήριξη, αλλά αποκλείει τη συμμετοχή της σε μία δύναμη κρούσης στη Λιβύη, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Άμυνας Μπονγκντάν Κλιτς.

    Το Κατάρ ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στις επιχειρήσεις για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη.

"Η Λιβύη δεν φοβάται", δήλωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ένας από τους γιούς του Καντάφι, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των λιβυκών κυβερνητικών δυνάμεων.
“Είμαστε στην πατρίδα μας και μαζί με τον λαό μας. Δεν φοβόμαστε", τόνισε από την Τρίπολη στην εκπομπή News Nightline του αμερικανικού δικτύο ABC.
"Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα βοηθήσετε τον λαό αν βομβαρδίσετε την Λιβύη για να σκοτώσετε Λίβυους. Καταστρέφεται τη χώρα μας. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό", πρόσθεσε.
Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:11 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top