Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Πωλητήριο στο Σαρωνικό

Posted by ola-xima  |  No comments


Στον πόλεμο κατά του χρέους θα πρωτοστατήσουν οι παραλίες, καθώς, όπως έχει πει ο Στρος Καν "είναι ατελείωτες και αναξιοποίητες". Στη δημοσιότητα, η πρώτη λίστα με δημόσια ακίνητα προς αξιοποίηση μετά το Ελληνικό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες όρισαν τις παραλίες που μπορούν να γίνουν αιχμή του δόρατος στον πόλεμο κατά του χρέους..

Γκάζι στην προετοιμασία για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας πατά η κυβέρνηση. Στην πρώτη γραμμή για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους οι παραλίες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν χαράξει δύο ηπειρωτικά αναπτυξιακά τόξα από την Αττική μέχρι τον Έβρο και από την Αργολίδα μέχρι τα Ιωάννινα ενώ έχουν βάλει στο στόχαστρο ακίνητα που βρίσκονται σε ορεινούς όγκους και νησιωτικές περιοχές.
Στη συνέχεια, τα χώρισαν σε τρεις κατηγορίες δηλαδή σε οικόπεδα, εκτάσεις με κτίσματα και αιγιαλό. Τα ακίνητα έχουν χωριστεί σε ελεύθερα και ενοικιαζόμενα.
Η εντολή είναι οι ανακοινώσεις να γίνονται με το σταγονόμετρο, ώστε να μην υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και γιατί πολλά ακινητα είναι μπλεγμένα και ενδέχεται να εγερθούν αξιωσεις και να ανακινηθούν ζητήματα.
Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, υπάρχουν εκατοντάδες παραλίες που αντέχουν την τουριστική αξιοποίηση. Κάθε αξιοποίηση ωστόσο θα περιλαμβάνει και μελέτη των ευεργετημάτων, που θα χρησιμοποιείται ώστε να πεισθούν οι τοπικές κοινωνίες, για τη χρησιμότητα κυρίως καθώς θα μειωθεί η ανεργία.
Το ρεπορτάζ του Έθνους αναφέρει ότι το σύνθημα από το Μαξίμου, είναι ότι "η Ελλάδα δεν είναι μόνο το Ελληνικό" και ήδη έχει ζητηθεί από την ΚΕΔ και την ΕΤΑ να ορίσουν τα ακίνητα που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους και θεωρούν ότι μπορούν να αξιοποιηθούν.
Στην κορυφή οι παραλίες
Φιλέτο θεωρείται ο Σαρωνικός, ενώ την ευθύνη της ΕΤΑ είναι οι μαρίνες και οι πλαζ, από τον Πειραιά και μέχρι το Σούνιο, αλλά και οικόπεδα με κέντρα διασκέδασης και ξενοδοχεία.
Σε ό,τι αφορά τις παραλίες και τους αιγιαλούς, στην ηπειρωτική Ελλάδα και στο Ιόνιο, μερικές από τις περιπτώσεις που εξετάζονται είναι:
Ανατολικό τόξο:
Εύβοια: ακτή Αγίου Μηνά, ακτή Αιδηψού, ακτή Αμαρύνθου
Φθιώτιδα: Αρκίτσα, Καμμένα Βούρλα
Μαγνησία: ακτή Βόλου, Δράκεια, κτήμα Καλά Νερά
Πιερία: Σκάλα Σκοτίνας, έκταση Ξενία Πλαταμώνα -το ξενοδοχείο δεν λειτουργεί , Χασκάρα
Θεσσαλονίκη: παραθαλάσσιες εκτάσεις στην Επανομή, την Αγία Τριάδα και την Ασπροβάλτα.
Χαλκιδική: Αρναία, κτήμα Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας, Μονοδένδρι, κτήμα Νέας Φώκαιας, Νέα Μουδανιά
Καβάλα: ακτή Kαλαμίτση, κτήμα Νέας Ηρακλείτσας
Δυτικό τόξο:
Κόρινθος: ακτή Σικυώνος, ακτή Βραχατίου, Πευκίας Ξυλοκάστρου
Αργολίδα: Τολό
Κέρκυρα: ακτή Κορακιάνα, Ερμόνες, Κανονι
Κεφαλονιά: Μακρύς Γυαλός, Καταβόθρες, Τραπεζάκι
Ηλεία: Βαρθολομιό, ιαματικές πηγές Κουνουπελίου
Θεσπρωτία: τέσσερις νησίδες.

Πηγή:news247

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:24 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top