Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Η μουσική συνδέεται με την κατάθλιψη των εφήβων

Posted by ola-xima  |  No comments


Η ανάγνωση βιβλίων μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισής της..

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα η μουσική μπορεί να συμβάλει στη σοβαρή κατάθλιψη όσον αφορά τους νέους.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, ανακάλυψαν ότι έφηβοι που περνούν περισσότερο χρόνο ακούγοντας μουσική έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίζουν μείζονα κατάθλιψη, ενώ νέοι που περνούν περισσότερο χρόνο διαβάζοντας βιβλία έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με την πάθηση.

Τα ευρήματα ενισχύουν αυξανόμενες ενδείξεις έρευνας που συνδέουν τη συναισθηματική υγεία με την έκθεση σε ψυχαγωγικά μέσα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Brian Primack, δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα σαφές αν ο άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη αρχίζουν να ακούν μουσική περισσότερο για να δραπετεύσουν ή αν η ακρόαση μουσικής, σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη ή και τα δυο. Θεωρεί πως ότι και να συμβαίνει μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει τους γιατρούς και τους γονείς να αναγνωρίζουν σχέση μεταξύ μέσων ψυχαγωγίας και κατάθλιψης.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι νέοι που είχαν εκτεθεί στη μεγαλύτερη ποσότητα μουσικής σε σύγκριση με όσους άκουγαν μουσική λιγότερο, είχαν 8,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίζουν κατάθλιψη. Όσοι διάβαζαν τα περισσότερα βιβλία είχαν μια στις δέκα φορές πιθανότητες για κατάθλιψη.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό «Archives of Pediatric and Adolescent Medicine».

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

7:29 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top