Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Το ευρωπαϊκό όνειρο… αρχίζει!

Posted by ola-xima  |  No comments


Δείτε τους πιθανούς αντίπαλους του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς όλα δείχνουν ότι θα βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, τι θέλει ο Παναθηναϊκός και τι η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολ. Βόλου στο τέταρτο γκρουπ..

Στο τρίτο γκρουπ ο Ολυμπιακός
Όπως όλα δείχνουν, ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας του επόμενου Champions League. Το να βρεθεί στο δεύτερο γκρουπ είναι από δύσκολο έως σχεδόν απίθανο με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ενώ το να «πέσει» στο τέταρτο γκρουπ είναι επίσης κάτι ιδιαίτερα δύσκολο.
Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι από τις επτά ομάδες που έχουν ήδη πάρει το εισιτήριο για του ομίλους, από τις 22 που δικαιούνται την απευθείας συμμετοχή. Αυτές είναι οι: Πόρτο, Ντόρτμουντ, Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.
Αν τα πρωταθλήματα τελείωναν την Κυριακή που μας πέρασε, όπως αναφέρει και στο σημερινό του φύλλο το GOAL, o Ολυμπιακός θα είχε τον 16ο καλύτερο συντελεστή και θα έμπαινε στο δεύτερο γκρουπ. Όμως για να συμβεί αυτό και όταν θα ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα πρέπει από τις 54 ομάδες που θα συμμετέχουν στα προκριματικά, οι έξι με οκτώ από αυτές που έχουν καλύτερο συντελεστή από τους Ερυθρόλευκους να μην προκριθούν. Μέσα σε αυτές είναι και ο Παναθηναϊκός. Καταλαβαίνει κανείς ότι ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Μπενφίκα, η Λιόν και η Βιγιαρεάλ είναι δύσκολο να μην μπουν στους ομίλους.
Από εκεί και πέρα, το να πέσει ο Ολυμπιακός στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας δεν φαίνεται να είναι εφικτό, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει σενάριο που να ρίχνει τον Ολυμπιακό κάτω από την 24η θέση. Που σημαίνει την τελευταία θέση του τρίτου γκρουπ. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μην περάσει η Λιλ και να μπουν οι Μαρσέιγ, Λιόν και Παρί Σεν Ζερμέν, που και οι τρεις έχουν καλύτερο συντελεστή από τον Ολυμπιακό.
Βέβαια, και αυτές που θα βρίσκονται στο τέταρτο γκρουπ θα είναι αρκετά ισχυρές, διότι σε αυτό θα βρεθούν ομάδες όπως η Νάπολι, η Ντόρτμουντ και η Λιλ. Επίσης, Ρέιντζερς και Ντιναμό Κιέβου θα πρέπει να το παλέψουν πολύ για να προκριθούν, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι από τις 76 ομάδες που θα κληθούν να δοκιμαστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, μόλις οι 25 έχουν εξασφαλίσει από τώρα τη συμμετοχή τους.
Δείτε τα πιθανά γκρουπ δυναμικότητας του Τσάμπιονς Λιγκ:

Α' Γκρουπ
Μάντσεστερ Γ.
Μπαρτσελόνα
Τσέλσι
Μπάγερν*
Άρσεναλ
Ρεάλ
Ίντερ
Πόρτο

Β' Γκρουπ

Μίλαν
Λιόν *
Σαχτάρ Ντ.
Βαλένθια
Μπενφίκα*
Αϊντχόβεν
ΤΣΣΚΑ
Βιγιαρεάλ*
Γ' Γκρουπ
Μαρσέιγ
Ντιναμό Κ. *
Ζενίτ
Ρέιντζερς**
Λεβερκούζεν
Κοπεγχάγη**
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Άντερλεχτ**

Δ' Γκρουπ

Λιλ
Βασιλεία
Μπάτε Μπ΄.**
Ντόρτμουντ
Μακάμπι Χ.**
Νάπολι
Τραμπζονσπόρ
Οτελούλ Γκ.

* Οι πέντε ομάδες που θα πρέπει να προκριθούν από τον προκριματικό των μη πρωταθλητών.
**Οι ομάδες που θα πρέπει να προκριθούν από τον προκριματικό των πρωταθλητών.
Και στις δύο κατηγορίες έχουν επιλεγεί οι ομάδες που τη δεδομένη στιγμή έχουν τον υψηλότερο συντελεστή.


Σε τι ελπίζει ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός θέλει έναν ισχυρό λιγότερο, καθώς στον προκριματικό μάλλον θα είναι στους ισχυρούς. Έτσι, αυτό που θα βόλευε τους Πράσινους είναι να μείνει εκτός η Μπάγερν ή η Λιόν (αν βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις με τη Μαρσέιγ) και να μείνει η Λιλ στην τρίτη θέση, είτε να μην καταφέρει να περάσει η Μπενφίκα.
Επίσης, θα διευκόλυνε πολύ τον Παναθηναϊκό να μην πάρει καθόλου το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους η Ντιναμό Κιέβου, αλλά και να μείνει ως έχει η κατάταξη στην Πρέμιερ με τους Πολίτες τέταρτους. Αν η Σίτι τερματίσει Τρίτη και Τσέλσι τέταρτη ή αν η Τότεναμ πάρει τη θέση της Μάντσεστερ Σίτι, τότε ο Παναθηναϊκός θα πέσει ακόμη μία θέση.

Αυτό που θέλει η ΑΕΚ

Αν η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά, τότε υπάρχει μόνο ένα σενάριο που θα τη βάλει στους ισχυρούς. Να μείνει μία ομάδα από τους ισχυρούς εκτός. Αν επί παραδείγματι η Φενέρμπαχτσε κατακτήσει τον τίτλο στην Τουρκία και περάσει απευθείας στους ομίλους, και στη θέση της βρεθεί η Τραμπζονσπόρ ή η Ντιναμό Κιέβου (σε περίπτωση που δεν πάρει το δεύτερο εισιτήριο της Ουκρανίας). Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ΑΕΚ είναι –οριακά– στους ανίσχυρους.


Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός Βόλου, αν πάρουν το εισιτήριο από τα πλέι οφ, θα είναι στους ανίσχυρους των προκριματικών γύρων.

Τέλος, αν είχαν ολοκληρωθεί τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την τωρινή κατάταξη, από τις 15 ομάδες που θα μετείχαν στον προκριματικό των μη πρωταθλητών, ο Παναθηναϊκός θα κατείχε την έκτη θέση, η ΑΕΚ την δέκατη, ο ΠΑΟΚ τον δέκατο τρίτο και ο Ολυμπιακός Βόλου τον δέκατο πέμπτο.

Πηγή:sarotiko

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

10:49 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top