Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Κόλπα για επίδοξους φωτογράφους

Posted by ola-xima  |  No comments


Ορισμένες φορές θέλει τρόπο και όχι κόπο..

Για όλους εσάς τους επίδοξους φωτογράφους που ίσως αρχίσατε τώρα να πειραματίζεστε με τη φωτογραφία, μικρά κολπάκια για οικονομικές εναλλακτικές λύσεις για ομορφότερες φωτογραφίες

1. Χρησιμοποιήστε τον χρονοδιακόπτη για πιο σταθερές φωτογραφίες


Ένα συναντάτε δυσκολία στη λήψη σταθερών φωτογραφιών κατά τη διάρκεια που πατάτε το κουμπί λήψης και δεν κουβαλάτε μαζί σας τρίποδο, τότε εκμεταλλευτείτε τον χρονοδιακόπτη, ρυθμίζοντας τον σε έναν πολύ μικρό χρόνο, 3 δευτερολέπτων π.χ.

2. Δεύτερος τρόπος σταθεροποίησης της φωτογραφικής κάμερας

Στην περίπτωση που το προηγούμενο κολπάκι δεν επαρκεί στην περίπτωση σας, τότε κατασκευάστε ένα τρίποδο με κάτι πολύ απλό όπως ένα μπαλάκι του τένις. Ανοίγετε μια τρύπα στο μπαλάκι και τοποθετείτε βάρος μέσα, μετά βρίσκετε έναν κατάλληλο πύρο ώστε να βιδώνει στη βάση της φωτογραφικής σας. Έτσι έχετε ένα μικρό και εύκολο στη μεταφορά τρίποδο.

3. Δημιουργήστε εύκολα και γρήγορα μια «πράσινη οθόνη» για γρήγορο τρόπο αφαίρεσης θορύβου από χρησιμοποιώντας την οθόνη του υπολογιστή σας

Το να αφαιρέσεις περίπλοκα φόντα και να στήνεις πράσινες οθόνες είναι αρκετά κουραστικό. Ευτυχώς όμως, μπορεί να χρησιμοποιήσεις την οθόνη του υπολογιστή σου, που θα λειτουργήσει ως ένα αρκετά καλό υποκατάστατο της πράσινης οθόνης, για κάποιο σχετικά μικρό αντικείμενο όμως, ανάλογα και με τις διαστάσεις της οθόνης. Οπότε το τοποθετείς μπροστά από την οθόνη, τραβάτε την φωτογραφία σας, και μετά χρησιμοποιώντας το magic wand, ένα εργαλείο που βρίσκεται σε διάφορα κοινά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας αφαιρείτε το λευκό πλέον φόντο. Να προσέξετε μόνο να έχετε ρυθμίσει την φωτεινότητα στο μέγιστο, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με τυχόν σκιές.

4. Μετατρέψτε ένα κομμάτι χαρτί σε απλό κουτί φλας

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για διαχυτές φωτός, αλλά η πλέον απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο χαρτιού. Ένα χρειάζεστε φλας, αλλά σας απογοητεύει το «άγριο» φως που σας παρέχει το φλας, μπορείτε εύκολα να προσπεράσετε αυτόν τον ύφαλο, διπλώνοντας ένα φύλλο σε σχήμα χοάνης και το τοποθετήσετε πάνω στο φλας. Αυτό θα προκαλέσει τη διάχυση του φωτός, «γλυκαίνοντάς» έτσι την εικόνα. Είναι ένας από τους πλέον οικονομικότερους εναλλακτικούς τρόπους.

5. Κατασκευάστε ένα φακό για κοντινές λήψεις από παλιά κιάλια.

Οι φακοί για κοντινές λήψεις είναι ιδιαίτερα ακριβοί, όμως μπορείτε να πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας φακούς από κάποια παλιά κιάλια, που όλο και ένα ζευγάρι θα υπάρχει στο σπίτι, ή θα έχει κάνας γνωστός σας και μαύρη ταινία για να τους στερεώσετε πάνω από τον φακό της κάμερας.

6. Χρησιμοποιείστε εφαρμογές για τηλεχειρισμό

Υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρουσες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε την φωτογραφική μηχανή σας μέσω του «έξυπνου» κινητού σας. Με την προϋπόθεση ότι το υποστηρίζει και η ίδια. Τα διάφορα προγράμματα υποστηρίζουν τη διαχείριση σχεδόν όλων των λειτουργιών της κάμερας, καθώς και την δυνατότητα να τις αποστείλετε στη συσκευή σας.

7. Κατασκευάστε το δικό σας Bokeh για όμορφα εφέ

Ο όρος Bokeh, χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που θέλετε να δημιουργήσετε μια εικόνα ασάφειας στο φόντο της φωτογραφίας. Όταν βλέπεται ένα πορτραίτο στο οποίο το φόντο είναι ασαφές και όμορφα εστιασμένο στο αντικείμενο τότε έχουμε ακριβώς το bokeh. Το σχήμα ποικίλει ανάλογα τις ορέξεις σας.

8. Ζωγραφίστε με το φως

Έχετε δει κατά καιρούς φωτογραφίες που κυριολεκτικά οι δημιουργοί ζωγραφίζουν και για χρώμα τους έχουν το φως. Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή. Πρακτικά είτε χρησιμοποιείται ένα σκοτεινό δωμάτιο, ή παίρνετε τη κάμερα σας και βολτάρετε το βράδυ σε σκοτεινά μέρη. Ρυθμίζετε το χρόνο έκθεσης της κάμερας σας το λιγότερο σε 10 δευτερόλεπτα, ή και περισσότερο για μεγαλύτερη ευκολία, και εν συνεχεία μετακινείτε τη πηγή φωτός σας. Και προσοχή εκεί στα σκοτεινά μέρη.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:34 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top