Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Αρχίζουν τα όργανα... μετά το Πάσχα

Posted by ola-xima  |  No comments


Διαβάστε τη «λυπητερή» που κλείδωσαν στο συρτάρι..

Επιπλέον μέτρα ύψους τριών δισ. ευρώ θα λάβει αμέσως μετά το Πάσχα η κυβέρνηση, τα οποία θα τεθούν σε άμεση ισχύ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στον προϋπολογισμό.

Οι αστοχίες του προϋπολογισμού έφεραν πιο μπροστά τα πρόσθετα και σκληρά μετρά και συνολικός λογαριασμός από σήμερα έως το 2015 φθάνει στα 26 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα θα απαιτηθούν 3 δισ. επιπλέον μέτρα για το 2011 και 23 δισ. ευρώ από το 2012 έως το 2015.

Ήδη καταγράφεται υστέρηση άνω του 1,4 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους στον τομέα των εσόδων, ενώ η αναθεώρηση του περυσινού ελλείμματος, που θα ανακοινωθεί στις 26 Απριλίου αναγκάζει το
οικονομικό επιτελείο να μειώσει περαιτέρω τις δαπάνες και να επιβάλει πρόσθετους φόρους.

Τα μέτρα για το 2011
Την εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και Πετρελαίου Θέρμανσης από τον προσεχή Οκτώβριο, με επιδοτήσεις σε ευπαθείς ομάδες Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε όλη την Ελλάδα Αύξηση των τελών κυκλοφορίας από το 2012.

Επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο, επιβολή ειδικού φόρου στα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά, χυμούς). Ο φόρος πιθανόν να επιβληθεί από 1ης Ιουνίου του 2011 προκειμένου να ενισχυθούν τα κρατικά ταμεία.

Αύξηση των ελέγχων σε όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες με ακαθάριστα έσοδα έως 20 εκατ. ευρώ. Έσοδα από τις σχολάζουσες κληρονομιές και τις ορφανές καταθέσεις. Περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μείωση των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα.

Το πακέτο 2012 -2015
Με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης που θα εξειδικευτεί έως στις Μαΐου έρχεται άγριο τσεκούρι έρχεται στους μισθούς για να εξοικονομηθούν 2,5 δισ. ευρώ. Μπορεί να μην γίνουν οριζόντιες περικοπές όμως τα λεφτά θα πρέπει να βρεθούν από:

Μείωση των προσλήψεων
Μείωση των συμβασιούχων τουλάχιστον 10% κατ’ έτος. Αύξηση του ωραρίου από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα Κούρεμα σε υπερωρίες και εξτρά Άδειες στους δημοσίου υπαλλήλους για να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα Μείωση των οργανικών θέσεων.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:13 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top