Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Η Βίβλος του διαβόλου

Posted by ola-xima  |  No comments


ΔΕΙΤΕ: Το δαιμονικό βιβλίο που θεωρούνταν το 8ο θαύμα του κόσμου..

Η Βίβλος του Διαβόλου, ή αλλιώς «Codex Gigas», είναι ένα μοναδικό χειρόγραφο βιβλίο του Μεσαίωνα, με μήκος 93 εκατοστά και βάρος 74 κιλά! Το περιεχόμενό του είναι αρχαίες ιστορίες, ιατρικές θεραπείες μαγικά ξόρκια.

Αποτέλεσε αντικείμενο πόθου για πολλούς και συνάμα την καταστροφή τους. Θεωρείται καταραμένο και εικάζεται ότι γράφτηκε σε μία μόνο νύχτα! Αξίζει να σημειώσουμε ότι παλαιότερα θεωρούνταν το όγδοο θαύμα του κόσμου. Ο συγγραφέας του παραμένει άγνωστος!

Γράφτηκε στις αρχές του 13αι. σε ένα μοναστήρι της Βοημίας κι ήταν ένα από τα πιο ανεκτίμητα έργα τέχνης της χώρας. Γραμμένη στα λατινικά, περιλαμβάνει την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, μια νεκρολογία του μοναστηριού στο Poleridge, μια λίστα με τα μέλη της αδελφότητας του μοναστηρίου, και το αρχαιότερο Τσεχο-λατινικό χρονικό.

Για ποιο λόγο, με ποιο τρόπο και από ποιον γράφτηκε η «Βίβλος του Διαβόλου» αποτελεί μυστήριο μέχρι σήμερα. Ο θρύλος αναφέρει ότι το βιβλίο γράφτηκε από ένα μοναχό, ο οποίος χτίστηκε ζωντανός επειδή παραβίασε έναν κώδικα του μοναστηριού.

Προκειμένου να απαλλαγεί από αυτή την τιμωρία, υποσχέθηκε να γράψει το μεγαλύτερο χειρόγραφο του κόσμου μέσα σε μια νύχτα. Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι ήταν αδύνατο να εκπληρώσει την υπόσχεσή του, ζήτησε από το Διάβολο να τον βοηθήσει.

Η ευχή του εισακούστηκε. Ο Διάβολος, στον οποίο ο μοναχός πούλησε την ψυχή του, απεικονίζεται στο Penitential, ένα κεφάλαιο που έχει τη μορφή ενός βιβλίου για ιερείς και περιλαμβάνει ποικίλα σύμβολα και διαφορετικές μορφές μεταμέλειας, λέγεται ότι ανέλαβε τη συγγραφή της δαιμονικής βίβλου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

9:47 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top