Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Όταν το GPS στο αυτοκίνητο γίνεται επικίνδυνο

Posted by ola-xima  |  No comments


Τα δέκα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε!..

Η αυτόματη πλοήγηση (sat nav) αποτελεί ίσως τον τέλειο συνοδηγό. Πολλοί οδηγοί, όμως, μεταθέτουν σε αυτή όλα τα οδηγικά τους καθήκοντα και υποχρεώσεις. Αποτέλεσμα είναι η καταγραφή σημαντικού αριθμού ατυχημάτων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η αιτία είναι ότι πολλοί οδηγοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα οφέλη της σύγχρονης τεχνολογίας, συνδυάζοντας τα με τις κακές οδηγικές συνήθειες.

Όσοι χρησιμοποιούμε GPS οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι:

1. Εμείς είμαστε ο οδηγός- όχι το GPS!

2. Δίνουμε προτεραιότητα σε ότι βλέπουμε και όχι σε ότι «βλέπει» αυτό. Αν καταλάβουμε ότι δείχνει λάθος δρόμο, δεν το ακολουθούμε. Συχνά και τα μηχανήματα κάνουν λάθη.

3. Μόνο εμείς γνωρίζουμε τι οδηγούμε. Αν οδηγούμε μεγάλο όχημα, πχ φορτηγό ή ρυμουλκούμενο, αυτό δεν το γνωρίζει. Παρατηρούμε τη σήμανση του δρόμου (απαγορευτικές πινακίδες, περιορισμούς κ.λ.π.).

4. Παρακολουθούμε πάντα το δρόμο, όχι το GPS. Το GPS παρέχει πληροφορίες για το που και πως, αλλά πολλές από αυτές δεν τις χρειαζόμαστε.

5. Το τοποθετούμε σε σημείο που δεν εμποδίζει. Δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή, ούτε να δημιουργεί «νεκρές γωνίες».

6. Δεν το προγραμματίζουμε όταν οδηγούμε. Αν χρειαστεί , σταματάμε στην άκρη του δρόμου με ασφάλεια.

7. Χρησιμοποιούμε όλες τις δυνατότητες του συστήματος. Υπάρχουν αρκετά συστήματα με φωνητικές οδηγίες, έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή από το δρόμο.

8. Ελέγχουμε τη διαδρομή πριν ξεκινήσουμε. Σχεδιάζουμε στο μυαλό μας τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε. Δίνουμε σωστές οδηγίες και κατεύθυνση στο σύστημα πλοήγησης. Διαφορετικά, θα μας οδηγήσει σε λανθασμένο προορισμό.

9. Αναβαθμίζουμε τακτικά το σύστημά μας. Έτσι θα είναι διαρκώς ενημερωμένο στις τελευταίες εξελίξεις της κυκλοφορίας, για νέους δρόμους κ.λ.π.

10. Προσοχή στους κλέφτες! Αν το σύστημα αποσπάται, δεν το αφήνουμε μέσα στο αυτοκίνητο. Οι κλέφτες βλέπουν τα «σημάδια» της εγκατάστασης και... επιχειρούν την αφαίρεσή του, με σημαντικές επιπτώσεις.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:21 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top