Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν στο «ψυγείο»

Posted by ola-xima  |  No comments


Έφτασε η ώρα για την εργασιακή εφεδρεία..

Θέμα ημερών θεωρείται πλέον η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τις λεπτομέρειες για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, στο οποίο θα τεθούν οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου των συγχωνευμένων ή καταργημένων οργανισμών που θα χαρακτηριστούν ως πλεονάζον προσωπικό.

Στη «μέγγενη» της «εργασιακής εφεδρείας» θα μπουν πάνω από 8.000 εργαζόμενοι σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς που έχουν ανακοινωθεί συγχωνεύσεις καταργήσεις ή αναδιαρθρώσεις. Μεταξύ αυτών η ΕΡΤ, την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ), τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ), το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ), το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, την ΔΕΠΑΝΟΜ, την Θέμις Κατασκευαστική, τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών – Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) και το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

Το προσωπικό που θα χαρακτηριστεί πλεονάζον θα απομακρυνθεί από τη θέση εργασίας του, θα αξιολογηθεί από τον ΑΣΕΠ και θα λαμβάνει για έναν χρόνο το 60% του βασικού μισθού (δηλαδή για παράδειγμα, αν ένας υπάλληλος έχει μεικτές αποδοχές 1.500 ευρώ μηνιαίως με βασικό μισθό 1.100 ευρώ, θα λαμβάνει για έναν χρόνο 660 ευρώ).

Όσοι μπουν στις εργασιακή εφεδρεία θα μπορούν να μεταταγούν σε κενές οργανικές θέσεις του Δημοσίου ενώ σύμφωνα, προβλέπεται ότι το πλεονάζον προσωπικό θα μπορεί να παραμείνει στους πίνακες του ΑΣΕΠ ακόμα και μετά τη λήξη της 12μηνης εργασιακής εφεδρείας, διατηρώντας τη δυνατότητα να απασχολείται σε θέσεις εποχικού προσωπικού.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

2:28 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top