Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Οι 10 πιο απίστευτες ιστορίες διδύμων!

Posted by ola-xima  |  No comments


«Ο κόσμος πάντα ήταν περίεργος για το μοναδικό δέσιμο που έχουν τα δίδυμα αδέρφια.»..


Η παρακάτω συλλογή αποτελείται από 10 ενδιαφέρουσες ιστορίες δίδυμων γεννήσεων τα τελευταία χρόνια.




10. Δίδυμα μέντιουμ
Η Linda και η Terry Jamison είναι δίδυμες αδερφές από τις ΗΠΑ, που ισχυρίζονται προς προέβλεψαν την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, δύο χρόνια πριν συμβεί το τραγικό συμβάν.
Στις 2 Νοεμβρίου του 1999, οι δίδυμες Jamison ισχυρίστηκαν πως μέσω μίας διαδικασίας αυτόματης γραφής, προέβλεψαν πως θα γίνει τρομοκρατική επίθεση το 2001 στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.
Η ακριβής φράση τους ήταν «βλέπουμε διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης.» Τα δίδυμα δεν είχαν προσδιορίζει τον χρόνο ή το ποιος θα ευθύνονταν γι’ αυτές τις επιθέσεις.
Οι Jamison προέβλεψαν επίσης πως ο John F. Kennedy Jr. θα πέθαινε σε αεροπορικό δυστύχημα. Δεν είναι, όμως, λίγες οι φορές που οι δύο τους έχουν πέσει έξω.
Τον Δεκέμβριο του 2003, προέβλεψαν λανθασμένα πως ο Saddam Hussein θα σκοτωνόταν από αμερικανικά στρατεύματα και πως ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος θα πέθαινε τον Ιούνιο του 2004.
9. Η γηραιότερη μητέρα με δίδυμα
Η 70χρονη Omkari Panwar και ο 77χρονος σύζυγός της από την Ινδία είχαν ήδη δύο ενήλικες κόρες και πέντε εγγόνια. Τα αρσενικά παιδιά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους Hindu της Ινδίας.
Μόνο ένας αρσενικός διάδοχος μπορεί να διεξάγει νεκρώσιμες τελετές και η βρεφοκτονία των θηλυκών παραμένει ένα χρόνιο πρόβλημα, κυρίως λόγω της προίκας που πρέπει να δώσουν οι γονείς. Τα αρσενικά μπορούν επίσης να δουλέψουν στα χωράφια της οικογένειας.
Το ζευγάρι, προκειμένου να κάνει τεχνητή γονιμοποίηση, ώστε να αποκτήσει αρσενικούς απογόνους, χρειάστηκε να πουλήσει τα ζώα του, να υποθηκεύσει την περιουσία του, να ξοδέψει τις οικονομίες μιας ζωής και να πάρει δάνειο.
Τελικά, η κυρία Panwar γέννησε δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι με καισαρική τομή. Τα μωρά γεννήθηκαν πρόωρα και ζύγιζαν 900 γραμμάρια το καθένα, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν υγιή.
8. Ασπρόμαυρα δίδυμα
Η Alicia και η Jasmin γεννήθηκαν από Τζαμαϊκανοαγγλίδα μητέρα και Γερμανό πατέρα. Τα μάτια της Alicia είναι καφέ και έχει σκουρόχρωμα μαλλιά. Τα μάτια της Jasmin είναι γαλάζια και έχει κατάξανθα μαλλιά.
Η εξήγηση που έδωσαν οι γενετιστές γι’ αυτό το σπάνιο φαινόμενο είναι πως η μητέρα έχει ένα μείγμα γονιδίων που καθορίζει το χρώμα του δέρματος.
Όταν σχηματίζονται τα ωοκύτταρα στη μητέρα, γίνεται μία τυχαία κατανομή των γονιδίων σε κάθε ωάριο. Το σετ των χρωμοσωμάτων σε κάθε ωοκύτταρο είναι μοναδικό.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, στα ωάριο μίας μιγάδας γυναίκας υπάρχει ένα μείγμα γονιδίων και των δύο χρωμάτων. Πολύ σπάνια, τα ωάρια περιέχουν γονίδια από ένα κυρίαρχο χρώμα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μητέρα σχημάτισε δύο τέτοια ωάρια -στο ένα κυριάρχησε η σκούρα χρωμάτωση και στο άλλο η ανοιχτόχρωμη.
7. Τηλεπαθητικά δίδυμα
Παρόλο που η ιδέα της ιδιαίτερης επικοινωνίας μεταξύ των μονοζυγωτικών διδύμων είναι συχνά ένας μύθος, ελάχιστες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί πάνω σε αυτόν τον τομέα.
Στο βιβλίο «Τηλεπάθεια των Διδύμων», υπάρχει ένας τεράστιος όγκος στοιχείων που αποδεικνύει πως υπάρχει όντως ένας ιδιαίτερος δεσμός.
Ένα από τα πειράματα αφορά στον 8χρονο Richard Powles, ο οποίος τοποθετήθηκε σε ένα δωμάτιο με ηχομόνωση, μπροστά από ένα δοχείο γεμάτο με παγωμένο νερό. Κατόπιν εντολής, ο Richard βύθισε το χέρι του μέσα στο παγωμένο νερό, κόβοντάς του την ανάσα.
Σε ένα άλλο δωμάτιο, μακριά από αυτό του Richard, όπου δεν υπήρχε οπτική ή ακουστική επαφή, βρισκόταν ο μονοζυγωτικός δίδυμος αδερφός του, Damien, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με πολύγραφο.
Ένας ειδικός κατέγραφε την αναπνοή του, τους κοιλιακούς μύες, το σφυγμό και τη γαλβανική απόκριση της επιδερμίδας (ιδρώτας στα χέρια).
Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Damien ήταν να καθήσει ήρεμος και να «συντονιστεί» στα συναισθήματα του αδερφού του. Τη στιγμή που ο Richard έβαλε το χέρι του στο παγωμένο νερό και του κόπηκε η ανάσα, σημειώθηκε ένας ξαφνικός τόνος στην οθόνη του Damien, που κατέγραφε την αναπνοή του.
Σε ένα άλλο πείραμα, ο Richard έπρεπε να ανοίξει ένα χάρτινο κουτί. Μέσα στο κουτί υπήρχε ένα τεράστιο λαστιχένιο φίδι, το οποίο πετάχτηκε πάνω του. Και σε αυτή την περίπτωση, η οθόνη του αδερφού του κατέγραψε έναν απότομο υψηλό τόνο στους παλμούς του.
Το βιβλίο καταλήγει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν τρεις ιδιαίτερα τηλεπαθητικές ομάδες -μητέρα και νεογέννητα, σκυλιά και οι ιδιοκτήτες τους και μονοζυγωτικά δίδυμα. Από αυτές τις ομάδες, συνήθως τα δίδυμα έχουν τη μεγαλύτερη τηλεπάθεια.
6. Δίδυμα που χωρίστηκαν μετά τη γέννα
Η Tamara και η Adriana γεννήθηκαν στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού και χωρίστηκαν μετά τη γέννα, με την κάθε μία να μεγαλώνει σε διαφορετικές ανάδοχες οικογένειες.
Η Tamara υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Εβραίων, που έμενε στο Μανχάταν, ενώ την Adriana υιοθέτησε ένα ζευγάρι Ρωμαιοκαθολικών και μεγάλωσε στο Λονγκ Άιλαντ, μόλις 32 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που ζούσε η Tamara.
Καμία από τις δύο δεν ήξερε ότι είχε δίδυμη αδερφή, αλλά ούτε και η ανάδοχη μητέρα της Tamara. Αντιθέτως, η ανάδοχη μητέρα της Adriana γνώριζε, αλλά το είχε κρατήσει μυστικό από τη κόρη της.
Όταν τα κορίτσια έκλεισαν τα 20 τους χρόνια, συχνά οι φίλοι τους τις μπέρδευαν. Τελικά, κάποιοι κοινοί φίλοι έφεραν σε επαφή τα δύο κορίτσια. Παρά τη διαφορετική ανατροφή και των δύο, ανακάλυψαν πως είχαν σχεδόν παράλληλους βίους.
Και των δύο οι ανάδοχοι πατέρες πέθαναν από καρκίνο, η Andriana παίζει κλαρινέτο και η Tamara σαξόφωνο, ενώ και οι δύο ακούν R&B και hip hop μουσική. Επίσης, και οι δύο ήθελαν να γίνουν κτηνίατροι. Οι δύο αδερφές, μαζί με τις ανάδοχες χήρες μητέρες τους έχουν αναπτύξει πλέον έναν πολύ ισχυρό δεσμό.
5. Σιωπηλά δίδυμα
Η June και η Jennifer μεγάλωσαν στη Βρετανία. Οι δύο αδερφές ήταν αχώριστες και αντιμετώπιζαν προβλήματα ομιλίας, κάτι που δυσκόλευε την επικοινωνία και τη συναναστροφή τους με τα άλλα παιδιά. Επίσης, ήταν τα μοναδικά μαύρα παιδιά στο σχολείο τους και αντιμετώπιζαν το ρατσισμό.
Κάποια στιγμή, η γλώσσα τους έγινε ακαταλαβίστικη για τους υπολοίπους και μιλούσαν μόνο η μία στην άλλη και στη μικρότερη αδερφή τους. Η μία συμπλήρωνε τη φράση της άλλης και επικοινωνούσαν μόνο με τις εκφράσεις του προσώπου τους.
Στην εφηβεία, τους χάρισαν δύο ημερολόγια ως δώρο Χριστουγέννων, και στάθηκε ως αφορμή για να ξεκινήσουν μαθήματα δημιουργικής συγγραφής.
Έγραψαν διάφορα μυθιστορήματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν. Επειδή ζητούσαν απεγνωσμένα αναγνώριση, δόξα και δημοσιότητα για τα βιβλία τους, τα δύο κορίτσια διέπραξαν μία σειρά από μικροεγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός εμπρησμού.
Και οι δυο τους κλείστηκαν σε ψυχιατρική κλινική για 14 χρόνια. Λόγω των φαρμάκων που τους χορηγούσαν, οι δίδυμες έχασαν το ενδιαφέρον τους για τη συγγραφή.
Οι δυο τους είχαν συμφωνήσει πως εάν η μία από τις δύο πέθαινε, η άλλη θα ξεκινούσε να μιλάει και να ζει μία φυσιολογική ζωή. Κατά την παραμονή τους στην κλινική, άρχισαν να πιστεύουν πως έπρεπε απαραίτητα η μία από τις δύο να πεθάνει.
Τελικά, η Jennifer αποφάσισε να θυσιαστεί. Λίγες ώρες μετά το εξιτήριό τους, σε ηλικία 30 ετών, η Jennifer πέθανε από ξαφνική φλεγμονή στην καρδιά.
Μέχρι και σήμερα, ο θάνατος της Jennifer παραμένει μυστήριο. Μετά το χαμό της δίδυμης αδερφής της, η June άρχισε να μιλάει με τον υπόλοιπο κόσμο και να σκέφτεται την επιστροφή της στη συγγραφική της καριέρα.
4. Δίδυμα με δύο μήνες διαφορά
Ο Catalin και ο Valentin από τη Ρουμανία είναι δίδυμα αδέρφια με διαφορετική χρονολογία γέννησης. Ο Catalin γεννήθηκε τον Δεκέμβριο (2 μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο).
Οι γιατροί έφεραν στον κόσμο τον δίδυμο αδερφό του, Valentin, δύο μήνες αργότερα, το Φεβρουάριο, και απέδωσαν τη χρονική καθυστέρηση των τοκετών σε μία σπάνια συγγενή πάθηση, όπου η μητέρα έχει δύο μήτρες λόγω μίας συγγενούς ανωμαλίας απ’ όταν ήταν η ίδια έμβρυο στην κοιλιά της μητέρας της.
Υπολογίζεται ότι μία στις 50.000 γυναίκες έχουν διπλή μήτρα αλλά οι γιατροί του νοσοκομείου πιστεύουν πως ήταν η πρώτη περίπτωση όπου μία γυναίκα μένει έγκυος την ίδια χρονική στιγμή και στις δύο μήτρες και γεννά με δύο μήνες διαφορά.
Τα δύο αδέρφια είναι υγιή και βγήκαν από το νοσοκομείο την ίδια μέρα.
3. Ετεροθαλή δίδυμα
Η Wilma και ο Willem Stuart από την Ολλανδία προσπαθούσαν ανεπιτυχώς για χρόνια να κάνουν παιδί και αποφάσισαν να επιχειρήσουν την τεχνητή γονιμοποίηση. Λίγο καιρό μετά έμαθαν ότι θα αποκτήσουν δίδυμα
Όταν γεννήθηκαν τα δύο αγοράκια, ο Koen είχε γαλάζια μάτια, σκούρα μαλλιά και λευκό δέρμα, ενώ το Tuen είχε μαύρα μάτια, σκούρα μαλλιά και σκουρόχρωμο δέρμα. Οι εξετάσεις DNA έδειξαν πως ο Koen ήταν παιδί των Stuart αλλά ο Tuen δεν ήταν του Willem.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν δημοσιοποιήθηκαν αλλά υπάρχει η υπόνοια πως το εργαλείο έγχυσης των σπερματοζωαρίων είχε ξαναχρησιμοποιηθεί, με αποτέλεσμα το σπέρμα ενός άλλου άνδρα να αναμειχτεί με αυτό του Willem. Το νοσοκομείο χαρακτήρισε το συμβάν ως «ασυγχώρητο λάθος».
Οι Stuart θυμήθηκαν πως υπήρχε ένα μαύρο ζευγάρι στην αίθουσα αναμονής την ίδια μέρα που υποβλήθηκε η Wilma στην τεχνητή γονιμοποίηση. Το νοσοκομείο κατάφερε να εντοπίσει τον άντρα και επιβεβαίωσε πως είναι ο βιολογικός πατέρας του Tuen.
Παρόλο που δεν ήταν υποχρεωμένος να γνωρίσει τον γιο που δεν ήξερε ότι είχε, εντούτοις το έκανε όταν ο μικρός ήταν 18 μηνών.
Ο βιολογικός πατέρας είδε τον γιό του από απόσταση, χωρίς να ζητήσει να αναλάβει την κηδεμονία του, ενώ δήλωσε ανακουφισμένος που οι Stuart αγαπούσαν το παιδί του, αφήνοντάς τους να τον αναθρέψουν αυτοί.
2. Σιαμαία δίδυμα
Πολλοί ίσως να γνωρίζουν την ιστορία των διδύμων Hensel. Σήμερα είναι 18 ετών και προσφάτως αποφοίτησαν από το σχολείο. Μόνο τέσσερα ζευγάρια σιαμαίων διδύμων, που μοιράζονται τον ίδιο κορμό και έχουν δύο ποδιά, είναι γνωστό ότι κατάφεραν να επιζήσουν μέχρι την ενηλικίωσή τους.
Συντονίζοντας τις προσπάθειές τους, οι δίδυμες ασχολούνται με διάφορα χόμπι και αθλήματα, όπως το βόλεϊ, το kickball, την κολύμβηση, το μπάσκετ και την ποδηλασία.
Πριν από δύο χρόνια, πήραν το δίπλωμα οδήγησης, και έπρεπε να δώσουν δύο φορές εξετάσεις, καθώς το δίπλωμα δόθηκε στην κάθε μία χωριστά.
Η Abigail και η Brittany ονειρεύονται το πρώτο τους ραντεβού, ενώ θέλουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά. Ελπίζουν πως δίνοντας κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό τους θα καταφέρουν να ζήσουν μία κανονική ζωή.
1. Πειραματικά δίδυμα
Η Elyse και η Paula είναι κόρες μίας γυναίκας με σχιζοφρένεια, η οποία τις έδωσε για υιοθεσία. Η παιδοψυχολόγος Δρ. Viola Bernarn, σύμβουλος υιοθεσίας, πίστευε πως οι δίδυμες θα έπρεπε να χωριστούν ώστε να βελτιωθεί η ψυχολογική τους ανάπτυξη, και έτσι η Elyse και η Paula δόθηκαν σε διαφορετικές οικογένειες.
Η Elyse γνώριζε ότι ήταν υιοθετημένη, αλλά καμία από τις δύο δεν ήξερε ότι είχε δίδυμη αδερφή. Όταν η Elyse έκλεισε τα 33 της χρόνια, αποφάσισε να επικοινωνήσει με το Μητρώο Υιοθεσιών της Νέας Υόρκης και να βρει τη βιολογική της μητέρα.
Τότε μόνο ανακάλυψε πως είχε δίδυμη αδερφή. Περίπου έξι μήνες αργότερα, τα δίδυμα επανενώθηκαν.
Αυτό, όμως, που κάνει πιο απίστευτη την ιστορία είναι η αποκάλυψη πως η Elyse Schein και η Paula Bernstein ήταν τμήμα μίας μυστικής μελέτης φύσης εναντίον ανατροφής, που διεξήγαγε ο Δρ. Neubauer και η συνάδελφός του Δρ. Viola Bernard.
Ο Neubauer ήταν ένας διακεκριμένος παιδοψυχίατρος, που μελέτησε 5 ζευγάρια διδύμων και ένα τριδύμων, τα οποία διαχωρίστηκαν σκοπίμως μετά τη γέννα.
Οι ανάδοχες οικογένειες είχαν την υποχρέωση να επισκέπτονται χωριστά το κέντρο μία φορά το μήνα για 12 χρόνια, προκειμένου να πραγματοποιούν τεστ ευφυΐας και αναλύσεις λόγου.
Οι ερευνητές επισκέπτονταν ακόμα τις οικογένειες στο σπίτι τους και κινηματογραφούσαν τα παιδιά την ώρα που έπαιζαν. Οι ανάδοχοι γονείς γνώριζαν πως τα παιδιά ήταν μέρος μίας μελέτης σχετικής με την παιδική ανάπτυξη, αλλά δεν ήξεραν για τα δίδυμα ή τρίδυμα αδέρφια.
Τα τρίδυμα και άλλα δύο ζευγάρια διδύμων, που εμπεριέχονταν στη μελέτη, κατάφεραν να επανενωθούν, ενώ δεν έγινε γνωστό εάν συνέβη το ίδιο και για τα άλλα δύο ζευγάρια διδύμων.
Η αμφιλεγόμενη μελέτη θα δημοσιευτεί το 2066, όταν όλοι οι συμμετέχοντες ενδεχομένως να έχουν φύγει από τη ζωή.

Πηγή:ierosagon

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:12 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top