Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέκτησε το Facebook - ΦΩΤΟ και VIDEO

Posted by ola-xima  |  No comments


Θα αμοίβεται με 100.000 ευρώ το χρόνο. Στην Ελλάδα όπου και εάν έστειλε βιογραφικά είτε δεν του απαντούσαν είτε τον απέρριπταν! Τι λέει ο ίδιος..


Το ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της ισχύει απολύτως στην περίπτωση του 23χρονου Γιώργου Καρνά από τη Μυτιλήνη ο οποίος κατάφερε να κερδίσει με τις γνώσεις του και την αξία του μια θέση που πολλοί σε ολόκληρη την υφήλιο ζηλεύουν. Μία θέση στον παγκόσμιο κολοσσό facebook με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Ο νεαρός Μυτιληνιός, λάτρης του ηλεκτρονικού υπολογιστή από τα εννιά του χρόνια πέρασε με την πρώτη στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά όπου και αποφοίτησε στα τέσσερα χρόνια ενώ στην συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στο Cambridge στην Αγγλία.
Μόλις αποφοίτησε έστειλε δεκάδες βιογραφικά σε ελληνικές εταιρείες όπου όπως δήλωσε στο Νewsit "πάρα πολλές ούτε καν μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν".


O 23χρονος Γιώργος Καρνάς μιλά αποκλειστικά στο Νewsit
O 23χρονος Γιώργος Καρνάς μιλά αποκλειστικά στο Νewsit

Το περασμένο Δεκέμβριο έστειλε βιογραφικό στο facebook όπου έναν μήνα μετά του απάντησαν και του ζήτησαν να του πάρουν συνέντευξη μέσω skype. Aφού κατάφερε να περάσει με επιτυχία το πρώτο στάδιο, τον κάλεσαν στα κεντρικά για την τελική διαδικασία ενώ ταξίδεψε με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Ακολούθησαν εκεί πέντε εξονυχιστικές συνεντεύξεις των 45 λεπτών η κάθε μία και ακολούθως επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου μετά από λίγο καιρό των ενημέρωσαν ότι έγινε δεκτός και άρα υπάλληλος στην εταιρεία του facebook.

Το Newsit συνάντησε τον 23χρονο Γιώργο Καρνά ο οποίος μας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη.100.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ FACEBOOK ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ - ΔΙΑΝΟΙΑ
Ένα ταλέντο της πληροφορικής πρέπει να αμοίβεται και αναλόγως και αυτό το γνωρίζουν οι μεγάλες ξένες εταιρείες. Έτσι λοιπόν ο Γιώργος Καρνάς θα λαμβάνει 100.000 ευρώ το χρόνο. 35.000 ευρώ θα λάβει με το που πατήσει το πόδι του στην εταιρεία ενώ το συμβόλαιο που έχει υπογράψει περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που θα ζήλευε ο καθένας μας στην Ελλάδα.

Σε ερώτησή μας για το πως νιώθουν οι γονείς του και τι λένε που θα αναγκαστεί να φύγει μακριά τους και απ ότι φαίνεται να μείνει μόνιμα στην Αμερική, ο ίδιος είναι κατηγορηματικός "οι γονείς μου είναι οι πρώτοι που με ενθάρρυναν καθώς στην Ελλάδα δεν είχα μέλλον και θα ημουν και εγω άνεργος όπως όλοι οι άλλοι νέοι".Εντύπωση μας έκανε η κατακόκκινη μπλούζα που φορούσε και η λέξη "hackathon" που ανέγραφε. Όπως μας είπε πρόκειται για μια συνεύρεση όλων των υπαλλήλων του facebook που διεξάγεται κάθε Τετάρτη μετά την λήξη του ωραρίου και που ο κάθε υπάλληλος μπορεί ελεύθερα να ασχοληθεί ελεύθερα με το αντικείμενο διαφορετικού τομέα από αυτόν που ασχολείται καθημερινά στο facebook.

Πηγή:newsit

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

9:00 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top