Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πιο σκληρές για τις γυναίκες οι συνέπειες του αλκοολισμού

Posted by ola-xima  |  No comments


Προκαλείται τρεις φορές πιο γρήγορα ζημιά στον εγκέφαλό τους από ότι στους άνδρες..

Το πρόβλημα του αλκοολισμού έχει πολύ πιο γρήγορα αρνητικές συνέπειες στον εγκέφαλο των γυναικών από ότι στων ανδρών, σύμφωνα με ερευνητές του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ και της Ακαδημίας Σαλγκρένσκα.

Συγκεκριμένα οι γυναίκες που πάσχουν από αλκοολισμό κάνουν τρεις φορές πιο γρήγορα ζημιά στον εγκέφαλό τους από ότι οι άνδρες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες υφίστανται μια κατά 50% μείωση της λειτουργίας της σεροτονίνης στον εγκέφαλό τους μετά από τέσσερα χρόνια υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ οι άνδρες, για να πάθουν αναλόγου μεγέθους βλάβη, πρέπει να πίνουν την ίδια ποσότητα επί 12 χρόνια, δηλαδή επί τριπλάσιο χρόνο.

Η σεροτονίνη είναι μια ουσία-νευροδιαβιβαστής που, μεταξύ άλλων, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ρύθμιση της ψυχικής διάθεσης, στον έλεγχο των ορμών, καθώς και στον κύκλο του ύπνου. Οι ερευνητές μελέτησαν τους εγκεφάλους 42 ανθρώπων εξαρτημένων από το αλκοόλ, από τους οποίους το ένα τρίτο ήσαν γυναίκες, καθώς και τον εγκέφαλο 28 μη αλκοολικών.

Οι επιστήμονες όμως, όπως δήλωσαν, δεν περίμεναν να βρουν ότι ο γυναικείος εγκέφαλος είναι τόσο πιο ευάλωτος στο αλκοόλ σε σχέση με τον ανδρικό. Από την άλλη, αν και με σημαντική χρονική υστέρηση, οι άνδρες τελικά παθαίνουν εξαιτίας του αλκοόλ παρόμοια με τις γυναίκες βλάβη στον εγκέφαλό τους.

Πηγη:newsbeast

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:25 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top