Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Του αφαιρούν όγκο 90 κιλών από το πόδι του! - φωτο

Posted by ola-xima  |  No comments


Σε επέμβαση για την αφαίρεση ενός όγκου 90 κιλών από το πόδι του υποβάλλεται σήμερα ένας βιετναμέζος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και την οικογένειά του..


Ο πλαστικός χειρουργός Μακέι Μακίνον και έξι βιετναμέζοι γιατροί ξεκίνησαν την επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου από το πόδι του Νγκουγιέν Ντουϊ Χάι σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο FV στην Πόλη Χο Τσι Μινχ, σύμφωνα με τον αδελφό του Χάι, Νγκουγιέν Ντουϊ Σανγκ.

O όγκος, πλάτους ενός μέτρου, αναπτύσσεται στο δεξί πόδι του 32χρονου άνδρα εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια παρά τον ακρωτηριασμό από το γόνατο και κάτω στον οποίο υποβλήθηκε πριν από 14 χρόνια.

Τον τελευταίο μήνα ο όγκος μεγάλωσε δέκα εκατοστά σε διάμετρο και από 80 κιλά που ζύγιζε έγινε 90, είπαν οι γιατροί του.
"Δεν γνωρίζω πότε θα ολοκληρωθεί η επέμβαση, αλλά οι γιατροί λένε ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον δέκα ώρες", είπε ο Σανγκ.

Ο δρ Ζεράρ Ντεβίν, διευθυντής του νοσοκομείου, ο οποίος επιβλέπει την επέμβαση, δήλωσε ότι είναι επικίνδυνη και εκτίμησε ότι το ποσοστό επιτυχίας της είναι 50%.

Το μέγεθος του όγκου έχει αλλοιώσει τη σπονδυλική στήλη και τα οστά της λεκάνης του Χάι, ενώ του προκαλεί πρόβλημα στο αναπνευστικό και στο κυκλοφορικό.

Ο Μακίνον έχει πραγματοποιήσει πολλές επεμβάσεις για την αφαίρεση μεγάλων όγκων, τις οποίες έχουν καλύψει ευρέως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια.

Την επέμβαση θα μεταδώσει απευθείας το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MorningStar Entertainment.

Πηγή:newsit.gr 

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

12:11 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top