Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Ούτε ευρώ δε δίνει για φόρους η Κριστίν Λαγκάρντ – 380.959€ το χρόνο ο μισθός της

Posted by ola-xima  |  No comments


Αποκαλύψεις φωτιά της Le Monde για το φορολογικό καθεστώς της κυρίας ΔΝΤ..

Η Κριστίν Λαγκάρντ προσπάθησε να μάθει τρόπους καλής συμπεριφοράς στους Έλληνες. Με αυστηρά λόγια μας έβαλε όρους. Μας ζήτησε να γίνουμε συνετοί και να πληρώνουμε τους φόρους. όμως όπως λέει και η παροιμία με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Μίλησε με σκληρά λόγια για τη χώρα μας, χωρίς έλεος: 
«Οι Έλληνες πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν. Καμιά συμπόνια. Πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά της Αφρικής παρά τους Έλληνες»,  ήταν οι δηλώσεις που έκανε πριν απο λίγες μέρες στην εφημερίδα Guardian και θυμόμαστε όλοι. Έτσι ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες και της τα έχωσαν! Τα άκουσε όμως και απο τον Φρανσουά Ολάντ. Γελάει καλύτερα όμως όποιος γελάει τελευταίος. Τώρα είναι η σειρά των Ελλήνων.
Δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde έρχεται να βγάλει στη φόρα τα φορολογικά «άπλυτα» της Κριστίν Λαγκάρντ. Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λοιπόν, εκείνη που κάνει μαθήματα καλής φορολογικής συμπεριφοράς σε έναν ολόκληρο λαό, δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο! 
Ο μισθός της, ως επικεφαλής του ΔΝΤ, φτάνει τις 380.959 ευρώ το χρόνο. Και για όλο αυτό το ποσό, η κυρία Λαγκάρντ δεν πληρώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ φόρο! Η Monde επικαλείται στοιχεία της ιστοσελίδας toutsurlesimpots.com, που είχε κάνει αποκαλύψεις για την Κριστίν Λαγκάρντ από τον περασμένο Ιούλιο!
Εξαιτίας της διεθνούς της θέσης, η Λαγκάρντ έχει ενταχθεί σε ειδικό φορολογικό καθεστώς και όλα της τα έσοδα από το ΔΝΤ δεν είναι φορολογητέα! Και αυτό ορίζεται από τα άρθρα 34 και 38 της Συνθήκης της Βιέννης, που υπογράφηκε το 1961 και ορίζει ότι: ο διπλωματικός αντιπρόσωπος απαλλάσσεται απ’ όλα τα τέλη και τους φόρους σε εθνικό, περιφερειακό ή δημοτικό επίπεδο.
Είναι όμως υπόχρεος να πληρώνει φόρους για ιδιωτική ακίνητη περιουσία που βρίσκεται επί γαλλικού εδάφους ή για συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Όλοι εναντίον της για τις σκληρές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας: 
Καταιγισμό σχολίων, κριτικών και επικρίσεων έχει προκαλέσει η δήλωση της γενικής διευθύντριας, Κριστίν Λαγκάρντ, γύρω από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων, όχι μόνο στο Διαδίκτυο και στον γαλλικό τύπο, αλλά και σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις όπου οικονομολόγοι και πολιτικοί σχολιαστές καλούνται να τοποθετηθούν.
Η συντηρητική Le Figaro αφιέρωσε το πρωτοσέλιδό της στο θέμα με τίτλο : ” Η επίθεση της Κριστίν Λαγκάρντ στους Ελληνες”.
Ήταν “προβοκάτσια, γκάφα, ξεκάθαρος λόγος, αφέλεια, ή προειδοποίηση;”, αναρωτιέται ο συντάκτης, ο οποίος θυμίζει ότι “δεν είναι η πρώτη κατακραυγή για δηλώσεις της που δέχεται η Κριστίν Λαγκάρντ στον τομέα της επικοινωνίας”. Αναφέρεται στη συνέχεια στις πολλαπλές επικοινωνιακές γκάφες που είχε κάνει ως υπουργός Οικονομίας.
Με τίτλο “χωρίς ξύλινη γλώσσα, στο κύριο άρθρο της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας επιχειρήθηκε ο διαχωρισμός ανάμεσα στο ύφος του μηνύματος και στην ουσία. “Η Λαγκάρντ λέει την αλήθεια”, υποστήριξε ο αρθρογράφος. “Πρωταθλητές στην φορολογική απάτη και στην παράλληλη οικονομία, οι Έλληνες έχουν μια πολύ ‘χαλαρή’ ιδέα για το κράτος και τη συλλογική αλληλεγγύη. Εάν η Ελλάδα επιθυμεί να μείνει στην ΕΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Και να δεχθεί να αναδιαρθρωθεί εκ βαθέων και εξ ολοκλήρου. Η Ευρώπη θα επανακάμψει χωρίς την Ελλάδα. Το αντίθετο δεν είναι βέβαιο. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στους Έλληνες, με τον κατάλληλο τρόπο”, καταλήγει.
Η Liberation έγραψε ότι με τη συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα The Guardian” η Κριστίν Λαγκάρντ “άναψε το φυτίλι στο μπαρούτι”.
Η οικονομική Les Echos υπογράμμισε ότι “οι Ελληνες αισθάνονται ταπεινωμένοι από τα σχόλια της Λαγκάρντ”.
Όλα δε τα μέσα ενημέρωσης, αναφέρθηκαν στην αντίδραση της νέας κυβερνητικής εκπροσώπου Νατζάτ Μπελκασέμ που χαρακτήρισε τη δήλωση ως απλοϊκή και ” γελοιογραφική”.
” Θεωρώ” είπε “ότι σήμερα δεν έχουμε να δώσουμε μαθήματα στους Ελληνες. Δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση στέλνοντας αναθέματα στον έναν και στον άλλο, αλλά έχουμε ανάγκη από ανοιχτό πνεύμα με κατανόηση της κατάστασης”.
Άμεσα αντέδρασε και ο Ζαν Λυκ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου : “Με ποιο δικαίωμα μιλάει με αυτόν τον τρόπο στους Ελληνες;” δήλωσε στο κρατικό κανάλι France 3. “Πρόκειται για ανάξια σχόλια και εάν υπήρχε πολιτική ηθική η κυρία Λαγκάρντ θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τη θέση που κατέχει. Γιατί δεν λέει πως είναι οι εφοπλιστές δηλαδή οι καπιταλιστές που πρέπει να πληρώσουν τους φόρους (…) ή ακόμα η Εκκλησία. Οι καθημερινοί άνθρωποι πληρώνουν τους φόρους τους γιατί φορολογούνται στην πηγή. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν κανένα μέσο να αποφύγουν την φορολογία”, πρόσθεσε ο Μελανσόν.
Τα σχόλια των οικονομολόγων στα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται επίσης στο επικριτικό ύφος. Ο γνωστός οικονομολόγος Μαρκ Τουτί, αντιπρόεδρος της χρηματοοικονομικής εταιρείας επενδύσεων Global Equities, εξέφρασε σήμερα το πρωϊ την έκπληξη και την ανησυχία του για τη δήλωση Λαγκάρντ, σε συνέντευξή του στο οικονομικό κανάλι BFMtv.
” Δυσκολεύομαι να καταλάβω, δεν βλέπω σε τι μπορεί να εξυπηρετήσει μια τέτοια δήλωση, αντίθετα συδαυλίζει τα πάθη. Ιδιαίτερα αν σκεφθούμε ότι η ελληνική κρίση ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, οπότε και θα μπορούσαμε να την είχαμε σταματήσει άμεσα με 15 δισεκατομμύρια ευρώ και όλα θα είχαν τελειώσει. Τότε η Γερμανία δεν θέλησε, αλλά και το ΔΝΤ δεν έπαιξε θετικό ρόλο, επομένως και το ΔΝΤ έχει μέρος ευθύνης για την ελληνική κρίση. Σήμερα με το να κατηγορούμε τους Έλληνες είναι σαν να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Έγινε άραγε με σκοπιμότητα λέγοντας έμμεσα στους Έλληνες πριν τις εκλογές να κάνουν τη σωστή επιλογή ; Ίσως, όμως πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιγνίδι που μπορεί να φέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο”, κατέληξε.

Πηγή:lay-out.gr

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:56 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top