Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τελεσίγραφο Τσίπρα σε Σαμαρά και Βενιζέλο

Posted by ola-xima  |  5 comments


Τους κάλεσε να πάρουν πίσω έως αύριο τις υπογραφές του μνημονίου..

«Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου δεν χωρά πολλές αναγνώσεις, οι πολίτες καταψήφισαν τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου», δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας λίγη ώρα αφού έλαβε τη δεύτερη διερευνητική εντολή, όπως επιβάλει το Σύνταγμα μετά τις εκλογές 2012, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο», καθώς όπως είπε η πρώτη εναλλακτική επιλογή του λαού είναι «αριστερή κυβέρνηση που θα θέσει οριστικό τέλος στα μνημόνια».

«Οι πολίτες έδωσαν τέλος στα σχέδια μέτρων ύψους 11 δισ. ευρώ και 150.000 απολύσεων στο δημόσιο», είπε και πρόσθεσε ότι «τα κόμματα του μνημονίου δεν έχουν πια πλειοψηφία στη βουλή για να ψηφίζουν μέτρα λαίλαπας και αυτό είναι σημαντική νίκη για κοινωνία».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τελεσίγραφο στον Ευ. Βενιζέλο και στον Αντώνη Σαμαρά, να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους στο μνημόνιο, στέλνοντας μέχρι αύριο νέα επιστολή στους δανειστές της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ως προαπαιτούμενο για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την απόσυρση των όσων έχουν συμφωνήσει με την τρόικα, βάσει των οποίων χορηγείται το δεύτερο δάνειο προς τη χώρα μας.

«Ας σταματήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Δε μας αφορά κάτι τέτοιο. Αν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές, του καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν στείλει επιστολή σε ΔΝΤ και ΕΕ ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν σε παλαιότερη επιστολή τους ότι θα εφαρμόσουν πιστά το μνημόνιο. Αν δεν το πράξουν τους καλώ να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, δεν πείθουν ούτε τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους».

Παράλληλα, κατήγγειλε προφανώς συμφέροντα λέγοντας ότι «τις τελευταίες μέρες υπάρχει απόλυτη ευθυγράμμιση των κομμάτων μνημονίου και μερίδας ΜΜΕ με τη γραμμή που χάραξε ο ΣΕΒ για κυβέρνηση με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ. Τους ξεκαθαρίζω ότι όσα επικοινωνιακά κόλπα και αν σκαρφιστούν δεν θα επαναφέρουμε από παράθυρο αυτό που έδιωξε ο λαός από την πόρτα».

Ο κ. Τσίπρας έκανε νέο άνοιγμα στο ΚΚΕ σημειώνοντας ότι στο τραπέζι του διαλόγου είναι προτάσεις του κόμματος, στη Δημοκρατική Αριστερά καθώς και όπως ο ίδιος είπε σε άλλες δυνάμεις που είναι σε σύγκλιση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ως ελάχιστους άξονες για τη συζήτηση για το σχηματισμό κυβέρνησης ανέφερε:

-Την ακύρωση εφαρμογής μέτρων του μνημονίου

-Την ακύρωση μέτρων που περικόπτουν συντάξεις, μισθούς και εργασιακά δικαιώματα

-Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

-Κατάργηση νόμου περί ευθύνης υπουργών

-Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα

-Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το επαχθές του δημοσίου χρέους - Μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.



Πηγη:newsbeast.gr

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

3:59 μ.μ. Share:

5 σχόλια:

  1. Τα Μηνύματα των Εκλογών της 6ης Μαϊου 2012

    Δύο είναι τα αυστηρά Μηνύματα πού έστειλε ο λαός με την ετυμηγορία του, σ'αυτές τις Εκλογές:
    α) Όχι στην Αυτοδυναμία, όχι στις ΛΕΥΚΈΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, που μάς έφτασαν ως εδώ!
    β) Όχι στο Μνημόνιο, όπως αυτό έχει συνταχθεί από τους Δανειστές και υπογραφεί από την... "Κυβέρνηση των Προθύμων" του κ. Παπαδήμα!

    Εκείνοι που προσποιούνται με διάφορα τεχνάσματα, ευφυολογήματα, προσχήματα και δικαιολογίες ότι δεν λάβανε το ΜΗΝΥΜΑ, περιφρονώντας την ετυμηγορία του-ή ασελγώντας στη βούλησή του, ο ίδιος ο λαός θα τους ΜΑΥΡΊΣΕΙ στις ενδεχόμενες Επαναληπτικές Εκλογές που θα τον ΕΞΑΝΑΓΚΆΣΟΥΝ να προσέλθει πάλι τον Ιούνιο.

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TΙΤΛΟΣ
    Τα Μηνύματα των Εκλογών της 6ης Μαϊου 2012

    Δύο είναι τα αυστηρά Μηνύματα που έστειλε ο λαός με την ετυμηγορία του, σ'αυτές τις Εκλογές:
    α) Όχι στην Αυτοδυναμία, όχι στις ΛΕΥΚΈΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, που μάς έφτασαν ως εδώ!
    β) Όχι στο Μνημόνιο, όπως αυτό έχει συνταχθεί από τους Δανειστές και υπογραφεί από την... "Κυβέρνηση των Προθύμων" του κ. Παπαδήμα!
    TΙΤΛΟΣ
    ΤΑ ΔΥΟ ΞΕΚΆΘΑΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΉΣ ΕΤΥΝΗΓΟΡΊΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑΪΟΥ 2012

    Εκείνοι που προσποιούνται με διάφορα τεχνάσματα, ευφυολογήματα, προσχήματα και δικαιολογίες ότι δεν λάβανε το ΜΗΝΥΜΑ, περιφρονώντας την ετυμηγορία του-ή ασελγώντας στη βούλησή του, ο ίδιος ο λαός θα τους ΜΑΥΡΊΣΕΙ στις ενδεχόμενες Επαναληπτικές Εκλογές που θα τον ΕΞΑΝΑΓΚΆΣΟΥΝ να προσέλθει πάλι τον Ιούνιο.

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίτλος
    Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΆΤΩΝ ΜΕ ΤΟ...ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΣΤΗ ΧΏΡΑ ΤΩΝ ---ΛΩΝ;

    ...Ανακοινώθηκε η συνεργασία ΝΔ-(ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧΊΑΣ) της Ντόρας Μπακογιάννη... με το "μεγάλο αζημίωτο", φαίνεται! Τιθέμενη επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ!!!
    Και... το ερώτημα είναι:
    Τι να υπερισχύει, άραγε, τώρα; Ο τίτλος τής ΑΡΧΗΓΟΥ της ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧΊΑΣ ή εκείνος του ΕΠΙΚΕΦΑΛΉΣ του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ; Της Μνημονιακής Πολιτικής, της Αντι-Μνημονιακής Πολιτικής ή της Επαμφοτερίζουσας-Μνημονιακής Πολιτικής;
    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ…Η ΑΝΗΛΕΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ


    Άραγε, ποιο είναι εκείνο το ανάλγητο, το ανεπαρκές, το ανήκουστο κράτος!
    Το κράτος εκείνο:
    -που ενώ διαθέτει (ακόμα;) «στοιχεία» πολιτισμού και πιστεύει στα ανθρωπιστικά ιδεώδη,
    -που ενώ διαθέτει (και που ασφαλώς, είναι αναγκασμένο να διαθέτει σεβόμενο τους διεθνείς κανόνες των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του ανθρωπισμού) σε κάθε κρατούμενο ή φυλακισμένο δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και τρία έως πέντε ευρώ ημερησίως ως έξοδα στοιχειώδους διαβίωσης, παρόλα αυτά αδιαφορεί πλήρως για τους Μακροχρόνια Άνεργους-μισθωτούς Διπλωματούχους Μηχανικούς, ρίχνοντάς τους στον «καιάδα» της κοινωνικής εξαθλίωσης!

    Σ’ εκείνους, που κατά κύριο λόγο, είναι τα πιο άδικα θύματα της ανικανότητας της φαυλότητας και της πολιτικής ανεπάρκειας των ιθυνόντων, των κρατούντων και των πολιτικών μας «ταγών».
    Τα αθώα θύματα μιας ελλειμματικής πολιτικής για την Ανάπτυξη!
    Μιας απίστευτα ανάλγητης και έξω από κάθε ανθρωπιστικό ιδεώδες ανελέητης πολιτικής για την «ανάπτυξη» που ρίχνει, κυριολεκτικά, τους Μακροχρόνια Άνεργους-μισθωτούς Διπλωματούχους Μηχανικούς στον καιάδα της πολιτικής ανικανότητας, της προσωπικής αναλγησίας και της…«Πολιτικής Κουτοπονηριάς» των Ιθυνόντων και των Κρατούντων! Μετερχόμενοι-χρησιμοποιώντας συνήθως, το άλλοθι της… «κουτοπονηριάς του Καραγκιόζη»!
    Δηλαδή, «βαπτίζοντας» τους Μακροχρόνια Άνεργους Μισθωτούς Μηχανικούς σε… «Ελεύθερους Επαγγελματίες», παρόλο που ήταν πάντοτε Μισθωτοί, παρόλο που παραμένουν Μακροχρόνια Άνεργοι-Μισθωτοί και παρότι μέσω της Εφορίας θα ήταν πολύ απλό να διαπιστωθεί ότι δεν ασκούν ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!
    Επομένως, να αποδείξουν ότι… δεν είναι ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ!
    …Ότι, δεν είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!
    Έλεος!!!

    Ένα όμως, είναι το αποτέλεσμα που… εκ των πραγμάτων πλέον, συνάγεται! Που θα χαρακτηρίζει στο μέλλον-στην πράξη-πλέον, τα αποτελέσματα (τα κατορθώματα) της όλης αυτής άθλιας, ανελέητης και ανίερης πολιτικής τους! Της πολιτικής τους συμπεριφοράς, του πολιτικού ήθους τους και της άθλιας Πολιτικής τους Πρακτικής: Η περιθωριοποίηση, η εξαθλίωση, η κοινωνική απομόνωση, ο οικονομικός και κοινωνικός αφανισμός μίας σημαντικής μερίδας της κοινωνίας μας!
    *Εκείνης που αφορά τους επιστήμονες με υψηλή εξειδίκευση!
    *Εκείνων των επιστημόνων που… θα αποτελούσαν μελλοντικά τη «μαγιά», που θα βοηθούσαν-που θα «έβαζαν πλάτη-ουσιαστικά, στην άνευ υψηλού τιμήματος αυριανή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της χώρας μας!

    Αυτούς, λοιπόν τους… «χειρότερους και από εγκληματίες!»… τους Μακροχρόνια Άνεργους-Επιστήμονες πρέπει να κυνηγήσουμε! Με διάφορα τεχνάσματα: Με την αδιαφορία μας, την ολιγωρία μας και με την… «κουτοπονηριά μας»! Περιθωριοποιώντας τους επαγγελματικά και κοινωνικά. Ρίχνοντάς τους στον «καιάδα»: Στον καιάδα της ανικανότητας, της ανευθυνότητας, της μικρόνοιας, και της αθλιότητάς μας! «Εμείς και μόνο εμείς»! Εμείς… οι «λακέδες» και (ενδεχομένως)-αν όχι από αφέλεια, οι «υπηρέτες» του κάθε συμφέροντος και της «κάθε είδους σκοπιμότητας» του ήδη καταρρέοντος πολιτικού μας συστήματος και του ήδη σάπιου κατεστημένου, που μας «πνίγει» κάθε όνειρο και μάς στερεί κάθε ελπίδα και προοπτική για το μέλλον!

    «Εμείς, και μόνο Εμείς!... από μόνοι μας!
    Εκμεταλλευόμενοι τυχοδιωκτικά, καιροσκοπικά, πελατειακά και υστερόβουλα: την εμπιστοσύνη ή την αφέλεια, την υπερβολική αθωότητα ή την ανυπαρξία-ενδιαφέροντος και την «εγκληματική αδιαφορία» από έλλειψη πολιτικής παιδείας του αδαή πολιτικά Έλληνα Πολίτη, ή ...Την "ελλειματική", ίσως, πολιτική Συνείδηση ενός κομματικά υστερόβουλου πολίτη "για τα κοινά"!
    ...συνέχεια στο αμέσως επόμενο μήνυμα->2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (μήνυμα 2)
    συνέχεια από προηγ.μήνυμα 10 Ιουλίου 2012 8:49 π.μ.->

    Καπηλευόμενοι, συνήθως, την ψήφο τής μη «Ελεύθερης Βούλησης» του(!) ή της Άγνοιάς του! Κομπορρημονώντας, κατόπιν, έτσι απλά και αδιάντροπα μετά την έκφραση της λαϊκής - της εκλογικής ετυμηγορίας του Έλληνα Πολίτη, λέγοντας - υποστηρίζοντας με οίηση ότι: «…ο λαός με την ψήφο του μάς απήλλαξε από κάθε πολιτική (και ενδεχομένως, ποινική ευθύνη) για τα ˝ πεπραγμένα ˝ και για τα… ˝ έργα ˝ μας»! Θεωρώντας την ψήφο του, ως την… «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τη συνέχιση του… ˝ έργου τους ˝ ! Κόντρα (όχι σπάνια) στο δημόσιο συμφέρον και το «κοινό καλό»! Μη «γνωρίζοντας»-δήθεν ότι, το δικό του, το προσωπικό του συμφέρον – το συμφέρον του καθενός μας, περνά μέσα από το δημόσιο συμφέρον, μέσα από το καλό όλων μας.

    Αυτό, λοιπόν, είναι το…Πολιτικό Σύστημα που εγκαθιδρύσαμε και που εκθρέψαμε έως σήμερα στη χώρα μας!
    …Με την ανοχή μας!
    Που αναπτύξαμε με την αδιαφορία μας και συνεχίζουμε ακόμα να «υπηρετούμε» με την ολιγωρία μας!

    Ας μας χαιρόμαστε!

    Ένας Μακροχρόνια Άνεργος – Μισθωτός Διπλωματούχος Μηχανικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top