Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η επιτυχημένη πιτσαρία του Αντώνη Σαμαρά... (βίντεο)

Posted by ola-xima  |  37 comments


Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο με την σκληρή τοποθέτηση ενός πολίτη και την απίστευτη απάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά..

Δείτε το βίντεο μετά το 1:40




Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

10:17 π.μ. Share:

37 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚ'Ο ΕΡΏΤΗΜΑ- ΔΊΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΏΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΊΟΥ ΤΟΥ 2012!

    Eρωτ.: Όταν έχεις μια επιχείρηση, που, όμως, η ανικανότητα , η φαυλότητα ή η ανεπάρκεια τού διαχειριστή (που επιλέγεις να στην πάει μπροστά) στην χρεοκοπεί!... Θα τον ξανα-προσλάβεις και πάλι;;;

    ...Για να στην ...καταστρέψει ολότελα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρίν τις εκλογές της 6ης Μαϊου ...ψηφίσανε "ναί σε όλα"!

    Τώρα, όλοι αυτοί (που ψηφίσανε "ναι σ' όλα ") τώρα, για δεύτερη φορά, μας ζητάνε και πάλι την ψήφο μας!!!

    ....Για να ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ, λέει, το "ναι σε όλα" του... Μνημονίου-2!!!

    ...έλεος!!!

    Φαίνεται ότι μάς θεωρούν για... ΙΘΑΓΕΝΕΊΣ!... ή ΚΟΠΑΝΟΥΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TΙΤΛΟΣ

    Το Δίλημμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψη μιας Μελλοντικής (οσονούπω) Μεγάλης Κρίσης στην Ευρωζώνη:
    Μια Άλλη Άποψη
    ...Επειδή τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα για την αντιμετώπιση της Κρίσης στην Ευρωζώνη ήταν (και είναι) ανεπαρκή και σε λάθος κατεύθυνση, ενδεχομένως να καταστεί αναπόφευκτο να χρειαστεί να "διασπαστεί" προσωρινά η Ευρωζώνη στην "Ζώνη του σκληρού Ευρώ του Βορρά" και στην "Ζώνη ενός πιο μαλακού Ευρώ του Νότου"
    Εάν δεν υπάρξει περαιτέρω ολιγωρία , η "διάσπαση" αυτή θα έχει προσωρινό χαρακτήρα έως ότου ο Νότος θα αποκτήσει ή θα πλησιάσει πολύ κοντά την αταγωνιστικότητα του Βορρά.
    Το κέρδος , θα είναι μεγάλο: Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε
    Δεν θα'ταν λοιπόν πολύ νουνεχές οι ηγέτες και τα Think Tank της Ε.Ε να αρχίσουν να επεξεργάζονται ένα plan B πρός αυτήν την κατεύθυνση;;;
    Ευ-δαίμων
    15 Ιουνίου 2012 10:32 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΤΛΟΣ
    Το Μήνυμα της Ελλάδας πρός την Τρόικα


    Βοηθείστε μας να παράξουμε Νέο Πλούτο για να σας ξεπληρώσουμε:
    Για να αποπληρώσουμε με αξιοπρέπεια το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΈΟΣ μας, αφού πρώτα ΚΑΤΑΣΤΕΊ ΒΙΩΣΙΜΟ!

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΤΛΟΣ
    Το Νέο Ερώτημα- Δίλημμα και...Ενδεχομένως το Νέο Σλόγκαν
    τνς Χρονιάς!


    Πώς;;;
    ...Μπορείς από τα "Μπάζα" και τα Σάπια "Τούβλα"
    ενός Παλιού Οικοδομήματος να ξανα-φτιάξεις
    ένα καινούριο- στέρεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΧΟΛΙΟ
    Τίτλος

    Ο Νέος... Πρωθυπουργός Ενός... Ανύπαρκτου(!) Υπουργικού Συμβουλίου , Μιας... Ανύπαρκτης(!) Κυβέρνησης!

    Απίστευτο! Ορκίστηκε χθές την 21η Ιουνίου στη χώρα μας ο νέος Πρωθυπουργός, πριν από την ορκωμοσία των νέων Υπουργων και τον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης!
    Kαι... το ερώτημα είναι:
    Ποιάς κυβέρνησης και ποιανού Υπουργικού Συμβουλίου είναι ΤΩΡΑ πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός μας;
    Δηλαδή, ΤΩΡΑ (πριν την ορκωμοσία των νέων υπουργών και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης) ο νέος Πρωθυπουργός θα είναι πρωθυπουργός ενός ΑΝΎΠΑΡΚΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ και μιας ΑΝΎΠΑΡΚΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ;
    Και, όμως.. Ναί!
    Ναί, έτσι φαίνεται... και, έτσι είναι:
    Στην "Ελλάδα τού Σήμερα"!... Στην "Ελλάδα τού Τώρα"!
    ...Στην ελλάδα "... που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα που / κοκκινίζει η σταφυλή / και θάλλει η ελαία"!


    Υ.Γ.1
    Ποιος θεσμός, άραγε(!), ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊ ποιον και... ποιος ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊΤΑΙ από ποιον: Ο θεσμός του Πρωθυπουργού, ή της Κυβέρνησης και του Υπουργικού Συμβουλίου;
    Ποια θεσμική λειτουργία, άραγε(!) ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊ ποιαν, και... ποια ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊΤΑΙ από ποιάν: Της πρωθυπουργίας ή της κυβέρνησης και του Υπ.Συμβουλίου;
    Υ.Γ.2
    Ερώτηση:
    Εάν, σε μία ασχημάτιστη-σε μία ασυγκρότηστη ακόμα, Κυβέρνηση Συνεργασίας, πριν την ορκωμοσία των υπουργών και της νέας κυβέρνησης, για ένα οποιονδήποτε λόγο ή αιτία, η συμφωνία δεν ευοδωθεί και ναυαγήσει (π.χ. όταν ένα ή περισσότερα κόμματα αποχωρίσουν ) τότε: ποιανού Υπ. Συμβουλίου θα ΠΡΟΉΔΡΕΥΕ και ποιάς συγκροτημένης Κυβέρνησης θα ήταν ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ο προγενέστερος και.. εκ των πραγμάτων, πλέον, ο... ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ μας;;;
    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΤΛΟΣ

    Πότε το Αποτέλεσμα μιας Εκλογικής Διαδικασίας Οδηγεί στην Πραγματική Ποιοτική Δημοκρατία, ή... Δημιουργεί Έλλειμμα Δημοκρατίας, σε ένα Δημοκρατικό Κοινοβουλευτικό Σύστημα;

    Ερώτημα:

    Από ποιο ποσοστό αποχής και πάνω στις εκάστοτε Εκλογές ισχύει το...:

    " Εκλογή από τον Λαό, απώντος του Λαού";

    και... κατ' αναλογία, Ισχύει, το...:

    `` " Αρχή της δεδηλωμένης (της εκπεφρασμένης βούλησης της εμπιστοσύνης) της Βουλής ", απούσης της... " δεδηλωμένης (της εκπεφρασμένης βούλησης της εμπιστοσύνης)

    του Λαού "!!! ``

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΤΛΟΣ

    ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑ
    ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ… «ΔΙΑ ΤΗΣ… ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ!


    Απίστευτο! Συμβαίνει κι αυτό!
    Στη χώρα της … «φαιδράς πορτοκαλέας»!...Στη χώρα μας!
    …1000 ευρώ Εκλογικό Επίδομα, παρότι η Βουλή είναι κλειστή ! Επίδομα (ενδεχομένως, «ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης στο σπίτι τους!») για τους υπάλληλους της Βουλής την ημέρα των Εκλογών (που η Βουλή είναι κλειστή!) και… μηδενική αποζημίωση στους πραγματικά εργαζόμενους: Στα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών!... Όταν, τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών αποζημιώνονται (για την ημέρα των Εκλογών, Κυριακή-αργία) με το… «παράσημο» της… «ανοικτής παλάμης»!!!
    …Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, κανείς εχέφρων πολίτης σε όποιον πολιτικό χώρο και αν ανήκει, παρά να μην επαινέσει την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Βουλής για την ακύρωση-για την μη καταβολή-του εν λόγω απαράδεκτου και προκλητικού επιδόματος!
    Όταν μάλιστα, όταν… το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων Πολιτών στενάζει από την ανέχεια και την εξαθλίωση, μη μπορώντας να σηκώσει το βάρος των κάθε είδους «παράνομων-νομίμων» χαρατσιών, των δυσβάστακτων φόρων και όλων των άλλων… αυθαίρετων- των αντισυνταγματικών φόρων και των άδικων «φόρων κατοχής»!

    Ας ευχηθούμε λοιπόν,

    «Καλή Ευόδωση» και στις επόμενες – αναμενόμενες – αναγκαίες και απαρέγκλιτες παρόμοιες νουνεχείς παρεμβάσεις του και σε θέματα που θα αφορούν τις Συντάξεις και όλα τα άλλα απίστευτα (…και όμως προκλητικά!) προνόμια των Εθνοπατέρων μας που μερικά εξ’ αυτών ισχύουν- και έχουν την μοναδική και την Παγκόσμια αποκλειστικότητα να υπάρχουν και να εξακολουθούν να ισχύουν – ακόμα και σήμερα, στη χώρα μας!

    …Στη χώρα της «ποιητικής» Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας!.. Στη χώρα… «της φαιδράς πορτοκαλέας»! … Στη χώρα μας!!!

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ…Η ΑΝΗΛΕΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ


    Άραγε, ποιο είναι εκείνο το ανάλγητο, το ανεπαρκές, το ανήκουστο κράτος!
    Το κράτος εκείνο:
    -που ενώ διαθέτει (ακόμα;) «στοιχεία» πολιτισμού και πιστεύει στα ανθρωπιστικά ιδεώδη,
    -που ενώ διαθέτει (και που ασφαλώς, είναι αναγκασμένο να διαθέτει σεβόμενο τους διεθνείς κανόνες των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του ανθρωπισμού) σε κάθε κρατούμενο ή φυλακισμένο δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και τρία έως πέντε ευρώ ημερησίως ως έξοδα στοιχειώδους διαβίωσης, παρόλα αυτά αδιαφορεί πλήρως για τους Μακροχρόνια Άνεργους-μισθωτούς Διπλωματούχους Μηχανικούς, ρίχνοντάς τους στον «καιάδα» της κοινωνικής εξαθλίωσης!

    Σ’ εκείνους, που κατά κύριο λόγο, είναι τα πιο άδικα θύματα της ανικανότητας της φαυλότητας και της πολιτικής ανεπάρκειας των ιθυνόντων, των κρατούντων και των πολιτικών μας «ταγών».
    Τα αθώα θύματα μιας ελλειμματικής πολιτικής για την Ανάπτυξη!
    Μιας απίστευτα ανάλγητης και έξω από κάθε ανθρωπιστικό ιδεώδες ανελέητης πολιτικής για την «ανάπτυξη» που ρίχνει, κυριολεκτικά, τους Μακροχρόνια Άνεργους-μισθωτούς Διπλωματούχους Μηχανικούς στον καιάδα της πολιτικής ανικανότητας, της προσωπικής αναλγησίας και της…«Πολιτικής Κουτοπονηριάς» των Ιθυνόντων και των Κρατούντων! Μετερχόμενοι-χρησιμοποιώντας συνήθως, το άλλοθι της… «κουτοπονηριάς του Καραγκιόζη»!
    Δηλαδή, «βαπτίζοντας» τους Μακροχρόνια Άνεργους Μισθωτούς Μηχανικούς σε… «Ελεύθερους Επαγγελματίες», παρόλο που ήταν πάντοτε Μισθωτοί, παρόλο που παραμένουν Μακροχρόνια Άνεργοι-Μισθωτοί και παρότι μέσω της Εφορίας θα ήταν πολύ απλό να διαπιστωθεί ότι δεν ασκούν ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!
    Επομένως, να αποδείξουν ότι… δεν είναι ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ!
    …Ότι, δεν είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!
    Έλεος!!!

    Ένα όμως, είναι το αποτέλεσμα που… εκ των πραγμάτων πλέον, συνάγεται! Που θα χαρακτηρίζει στο μέλλον-στην πράξη-πλέον, τα αποτελέσματα (τα κατορθώματα) της όλης αυτής άθλιας, ανελέητης και ανίερης πολιτικής τους! Της πολιτικής τους συμπεριφοράς, του πολιτικού ήθους τους και της άθλιας Πολιτικής τους Πρακτικής: Η περιθωριοποίηση, η εξαθλίωση, η κοινωνική απομόνωση, ο οικονομικός και κοινωνικός αφανισμός μίας σημαντικής μερίδας της κοινωνίας μας!
    *Εκείνης που αφορά τους επιστήμονες με υψηλή εξειδίκευση!
    *Εκείνων των επιστημόνων που… θα αποτελούσαν μελλοντικά τη «μαγιά», που θα βοηθούσαν-που θα «έβαζαν πλάτη-ουσιαστικά, στην άνευ υψηλού τιμήματος αυριανή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της χώρας μας!

    Αυτούς, λοιπόν τους… «χειρότερους και από εγκληματίες!»… τους Μακροχρόνια Άνεργους-Επιστήμονες πρέπει να κυνηγήσουμε! Με διάφορα τεχνάσματα: Με την αδιαφορία μας, την ολιγωρία μας και με την… «κουτοπονηριά μας»! Περιθωριοποιώντας τους επαγγελματικά και κοινωνικά. Ρίχνοντάς τους στον «καιάδα»: Στον καιάδα της ανικανότητας, της ανευθυνότητας, της μικρόνοιας, και της αθλιότητάς μας! «Εμείς και μόνο εμείς»! Εμείς… οι «λακέδες» και (ενδεχομένως)-αν όχι από αφέλεια, οι «υπηρέτες» του κάθε συμφέροντος και της «κάθε είδους σκοπιμότητας» του ήδη καταρρέοντος πολιτικού μας συστήματος και του ήδη σάπιου κατεστημένου, που μας «πνίγει» κάθε όνειρο και μάς στερεί κάθε ελπίδα και προοπτική για το μέλλον!

    «Εμείς, και μόνο Εμείς!... από μόνοι μας!
    Εκμεταλλευόμενοι τυχοδιωκτικά, καιροσκοπικά, πελατειακά και υστερόβουλα: την εμπιστοσύνη ή την αφέλεια, την υπερβολική αθωότητα ή την ανυπαρξία-ενδιαφέροντος και την «εγκληματική αδιαφορία» από έλλειψη πολιτικής παιδείας του αδαή πολιτικά Έλληνα Πολίτη, ή ...Την "ελλειματική", ίσως, πολιτική Συνείδηση ενός κομματικά υστερόβουλου πολίτη "για τα κοινά"!
    ...συνέχεια στο αμέσως επόμενο μήνυμα->2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (μήνυμα 2)
    συνέχεια από προηγ.μήνυμα 10 Ιουλίου 2012 8:49 π.μ.->

    Καπηλευόμενοι, συνήθως, την ψήφο τής μη «Ελεύθερης Βούλησης» του(!) ή της Άγνοιάς του! Κομπορρημονώντας, κατόπιν, έτσι απλά και αδιάντροπα μετά την έκφραση της λαϊκής - της εκλογικής ετυμηγορίας του Έλληνα Πολίτη, λέγοντας - υποστηρίζοντας με οίηση ότι: «…ο λαός με την ψήφο του μάς απήλλαξε από κάθε πολιτική (και ενδεχομένως, ποινική ευθύνη) για τα ˝ πεπραγμένα ˝ και για τα… ˝ έργα ˝ μας»! Θεωρώντας την ψήφο του, ως την… «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τη συνέχιση του… ˝ έργου τους ˝ ! Κόντρα (όχι σπάνια) στο δημόσιο συμφέρον και το «κοινό καλό»! Μη «γνωρίζοντας»-δήθεν ότι, το δικό του, το προσωπικό του συμφέρον – το συμφέρον του καθενός μας, περνά μέσα από το δημόσιο συμφέρον, μέσα από το καλό όλων μας.

    Αυτό, λοιπόν, είναι το…Πολιτικό Σύστημα που εγκαθιδρύσαμε και που εκθρέψαμε έως σήμερα στη χώρα μας!
    …Με την ανοχή μας!
    Που αναπτύξαμε με την αδιαφορία μας και συνεχίζουμε ακόμα να «υπηρετούμε» με την ολιγωρία μας!

    Ας μας χαιρόμαστε!

    Ένας Μακροχρόνια Άνεργος – Μισθωτός Διπλωματούχος Μηχανικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ "ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ"-ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ(1)


    ...Και όμως, τα λεφτά του εκλογικού επιδόματος "βαπτισμένου" ως "Μετεκλογικού Επιδόματος" (λες και το "Μετεκλογικό Επίδομα" δεν είναι Εκλογικό Επίδομα"!) δόθηκαν!!!

    Παρά τις βαρύγδουπες , τις υποκριτικές και άνευ κανενός ειδικού πολιτικού βάρους (όπως εκ των πραγμάτων, καταδείχθηκε) δηλώσεις του Πρωθυπουργού!!!

    ...Ντροπή!
    Ντροπή στους... αδιάντροπους!!!

    Αντί να γίνεστε το παράδειγμα προς μίμηση για τον κάθε πολίτη, δυστυχώς επιμένετε με τις πράξεις, τις αποφάσεις, με τον εγωκεντρισμό, με την ιδιοτέλεια, με το "ήθος" και με τον Πολιτικό Αμοραλισμό σας να προκαλείτε διαρκώς τους πολίτες!
    ..."χωρίς αιδώ"!
    Αίσχος!

    ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ-ΙΘΑΓΕΝΗΣ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ-ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ



    1.Παραθέτουμε σχόλιο που δημοσιεύτηκε προγενέστερα στον "enikos.gr"

    Ιδού το εν λόγω Σχόλιο:

    << Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2012 6:21 μ.μ.

    ΤΙΤΛΟΣ


    ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ… «ΔΙΑ ΤΗΣ… ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ» !


    Απίστευτο! Συμβαίνει κι αυτό!
    Στη χώρα της … «φαιδράς πορτοκαλέας»!...Στη χώρα μας!
    …1000 ευρώ Εκλογικό Επίδομα, παρότι η Βουλή είναι κλειστή ! Επίδομα (ενδεχομένως, «ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης στο σπίτι τους!») για τους υπάλληλους της Βουλής την ημέρα των Εκλογών (που η Βουλή είναι κλειστή!) και… μηδενική αποζημίωση στους πραγματικά εργαζόμενους: Στα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών!... Όταν, τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών αποζημιώνονται (για την ημέρα των Εκλογών, Κυριακή-αργία) με το… «παράσημο» της… «ανοικτής παλάμης»!!!
    …Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, κανείς εχέφρων πολίτης σε όποιον πολιτικό χώρο και αν ανήκει, παρά να μην επαινέσει την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Βουλής για την ακύρωση-για την μη καταβολή-του εν λόγω απαράδεκτου και προκλητικού επιδόματος!
    Όταν μάλιστα, όταν… το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων Πολιτών στενάζει από την ανέχεια και την εξαθλίωση, μη μπορώντας να σηκώσει το βάρος των κάθε είδους «παράνομων-νομίμων» χαρατσιών, των δυσβάστακτων φόρων και όλων των άλλων… αυθαίρετων- των αντισυνταγματικών φόρων και των άδικων «φόρων κατοχής»!

    Ας ευχηθούμε λοιπόν,

    «Καλή Ευόδωση» και στις επόμενες – αναμενόμενες – αναγκαίες και απαρέγκλιτες παρόμοιες νουνεχείς παρεμβάσεις του και σε θέματα που θα αφορούν τις Συντάξεις και όλα τα άλλα απίστευτα (…και όμως προκλητικά!) προνόμια των Εθνοπατέρων μας που μερικά εξ’ αυτών ισχύουν- και έχουν την μοναδική και την Παγκόσμια αποκλειστικότητα να υπάρχουν και να εξακολουθούν να ισχύουν – ακόμα και σήμερα, στη χώρα μας!

    …Στη χώρα της «ποιητικής» Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας!.. Στη χώρα… «της φαιδράς πορτοκαλέας»! … Στη χώρα μας!!!

    Ευ-δαίμων >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπάρχουν Σήμερα Πολιτικοί / Ηγέτες

    Ηγέτης είναι ο Νουνεχής, ο Σώφρων Πολιτικός. Είναι ο Μπροστάρης!

    ...Εκείνος που τραβά μπροστά:

    Που, ο λαός τον ακολουθεί επειδή τον εμπιστεύεται.

    Που αποτελεί το παράδειγμα προς μίμηση!

    Ηγέτης δεν είναι, ούτε ο πολιτικός ουραγός, ούτε ο πολιτικός αρουραίος! πολύ δε περισσότερο ο "πολιτικός-λαγός"!!!

    Δεν είναι Ουραγός!

    Δεν είναι εκείνος που παραγγέλλει διαρκώς δημοσκοπήσεις, έτσι ώστε να μπορεί "να ακολουθεί τον λαό από πίσω"! Στα μετόπισθεν!... Όπως ένα φοβισμένο/κουρασμένο κοπρόσκυλο, που, στο κυνήγι, αγκομαχώντας ακολουθεί τον κυνηγό και αφεντικό του από πίσω!!!

    Ως αναφορά τους σημερινούς πολιτικούς, πληνέλαχίστων εξαιρέσεων(που συνήθως επιβεβαιώνουν τον κανόνα ), το είδος εκείνο που επιβιώνει και "ευδοκιμεί" σήμερα είναι οι πολιτικοί αριβίστες, οι τυχοδιώκτες, οι καιροσκόποι και οι πολιτικοί "μετρίου αναστήματος": τα λεγόμενα "πολιτικά ανθρωπάκια"!

    * Εκείνοι που αναδεικνύονται δυστυχώς...(και διαρκώς!) μέσω των Κομματικών Μηχανισμών!

    * Εκείνοι που εκφυλίζουν, σκόπιμα(;)-και προς ίδιον όφελος τον Πολίτη-Ψηφοφόρο σεΠελάτη-Ψηφοφόρο(!), για να εξασφαλίζουν στο διηνεκές την εκλογή και την επανεκλογή τους!

    * Εκείνοι που θεωρούν την ψήφο του πολίτη ως Κληρονομικό Δικαίωμα και ... ποιούν τη φαυλότητα αρετή!!!

    *Εκείνοι που στην πλειονότητά τους θέτουν συνήθως το Προσωπικό τους Συμφέρον και την "Εξουσιομανία" τους, πάνω από τοδημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό!!!

    Υ.Γ.

    "... και ενώ αυτοί μάς κλέβουνε, τον κλέφτη να γυρεύουνε..."!

    Λέτε (και) αυτό να αποτελεί τον κύριο λόγο που φτάσαμε ως εδώ;...και συνεχίζουμε-"συνηθίζουμε" στα, "όλο και Χειρότερα";...!

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΕΛΠΙΔΑ: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΟ!


    ...Φαίνεται, πως τώρα τελευταία άρχισαν να μασ "ψεκάζουν" και πάλι με το καλύτερο-το πιο αποτελεσματικό ψυχεδελικό-καταπραϋντικό: Την ελπίδα!!!
    Γιατί... "η ελπίδα είναι η ποιο γλυκιά Ερωμένη"...! Έτσι δεν είναι;

    -Πλην όμως:

    * " Όποιος κοιμάται με την ελπίδα, ξυπνάει νηστικός "!
    *...ενώ, " εκείνος που, ενώ ...ξυπνάει νηστικός, συνεχίζει να κοιμάται με την ελπίδα, πεθαίνει ζωντανός "!


    Υ.Γ.1
    Ξέρετε γιατί " η ελπίδα πεθαίνει τελευταία";

    *Απάντηση 1η (πραγματιστική):
    -Γιατί, έτσι , βολεύει ορισμένυους!
    *Απάντιση 2η:
    -Μα, είναι απλό!...Γιατί, συνήθως, πεθαίνει πρώτα εκείνος που την έχει, όταν την έχει χωρίς προοπτική!!!
    ... και το κυριότερο:
    * ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΠΟΚΤΗΣΕΙ!!!
    Δηλαδή,
    ..." πέσε πίτα να σε φάω " !


    Υ.Γ.2
    ...Συγχαρητήρια σ' όλους εκείνους που αισθάνονται ως ευγενείς-"Ιθαγενείς" που σκέφτονται-πράττουν και ενεργούν διαρκώς ως "Πολιτικές Μαριονέτες"!
    Να τους... Χαιρόμαστε!

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΕΛΠΙΔΑ: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΟ!


    ...Φαίνεται, πως τώρα τελευταία άρχισαν να μας "ψεκάζουν" και πάλι με το καλύτερο-το πιο αποτελεσματικό ψυχεδελικό-καταπραϋντικό: Την ελπίδα!!!
    Γιατί... "η ελπίδα είναι η πιο γλυκιά Ερωμένη"...! Έτσι δεν είναι;

    -Πλην όμως:

    * " Όποιος κοιμάται με την ελπίδα, ξυπνάει νηστικός "! ...ενώ,
    * " εκείνος που, ενώ ...ξυπνάει νηστικός, συνεχίζει να κοιμάται με την ελπίδα, πεθαίνει ζωντανός "!


    Υ.Γ.1
    Ξέρετε γιατί " η ελπίδα πεθαίνει τελευταία";

    *Απάντηση 1η (πραγματιστική):

    -Γιατί, έτσι , βολεύει ορισμένους!

    *Απάντηση 2η:

    -Μα, είναι απλό!...Γιατί, συνήθως, πεθαίνει πρώτα εκείνος που την έχει, όταν την έχει χωρίς προοπτική!!!

    ... και το κυριότερο:

    * ΟΤΑΝ ...ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΠΟΚΤΗΣΕΙ!!!
    Δηλαδή,
    ..." πέσε πίτα να σε φάω " !


    Υ.Γ.2
    ...Συγχαρητήρια σ' όλους εκείνους που αισθάνονται ως ευγενείς-"Ιθαγενείς" που σκέφτονται-πράττουν και ενεργούν διαρκώς ως "Πολιτικές Μαριονέτες"!
    Να τους... Χαιρόμαστε!

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η "ΤΥΧΗ(;) ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΡΑΝΤ


    Αλήθεια, τί απέγινε-(όπως και στις προηγούμενες)-περιπτώσεις η Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκράντ;
    -Θα βλεί επιτέλους ΚΑΝΕΝΑ πόρισμα;...ή την έφαγε κι αυτήν η "Μαρμάγκα";
    ..."Δεν Ντρεπόμαστε, λέω 'γω; Ούτε τσίπα δεν υπάρχει";

    Ποιανών, λοιπόν, οι ενέργειες, οι πράξεις, οι πρακτικές και οι αποφάσεις υποβαθμίζουν το Κοινοβούλιο;;;
    ...και μετά, φταίνε αυτοί που αναδεικνύουν αυτή την "μπόχα";

    Υ.Γ.
    " Όχι άλλο θέατρο, Θεέ μου "!
    ...όχι άλλη βάναυστη προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειας μας!...και μάλλιστα μέσα από το Ναό της Δημοκρατίας: Το Εθνικό μας Κοινοβούλιο!!!
    ...και μετά, δεν φταίνε αυτοί!
    Φταίμε εμείς κι αποπάνω που τα επισημαίνουμε!!!

    Αυτό, είναι ποιότητα δημοκρατίας, ή τίποτ' άλλο ;

    Άραγε, είμαστε τόσο αφελείς;...τόσο ανόητοι; τόσο βλάκες; τόσο κρετίνοι; Τόσο κόπανοι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ... "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"!



    Ερώτηση: Πώς μπορούμε να μιλάμε για Ανάπτυξη όταν το εφαρμοζόμενο Μοντέλο της Εσωτερικής Υποτίμησης για να πετύχει πρέπει να δημιουργήσει Ύφεση;;;



    Υ.Γ.

    Ο τίτλος της ερώτησης αυτής, που ενδεχομένως, θα μπορούσε , ευνόητα, να απευθυνθεί προς όλους τους Αδαείς , στους "Στούρνους" (δηλ. προς όλα τα "Στρουνάρια", βλ. Λεξικό Μπαμπινιώτη) θα μπορούσε να είναι:
    ..."Ποιά Ανάπτυξη βρέ ...!";

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. oi ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ... "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"!



    Ερώτηση: Πώς μπορούμε να μιλάμε για Ανάπτυξη όταν το εφαρμοζόμενο Μοντέλο της Εσωτερικής Υποτίμησης για να πετύχει πρέπει να δημιουργήσει Ύφεση;;;



    Υ.Γ.

    Ο τίτλος της ερώτησης αυτής, που ενδεχομένως, θα μπορούσε , ευνόητα, να απευθυνθεί προς όλους τους Αδαείς , στους "Στούρνους" (δηλ. προς όλα τα "Στρουνάρια", βλ. Λεξικό Μπαμπινιώτη) θα μπορούσε να είναι:
    ..."Ποιά Ανάπτυξη βρέ ...!";

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

    ‘‘…« ή στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά ‘ρμενίζουμε! » ‘‘
    Ερώτηση: Εάν τα χρήματα των αποκρατικοποιήσεων κι εκείνα που δανειστήκαμε-ξανά για την επαναγορά των τοξικών ομολόγων μας (των σκουπιδιών μας! ) τα διαθέταμε στην ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της χώρας μας, θα ήταν δυνατόν σήμερα να μην παράγαμε ικανό-επαρκή πλούτο τόσο για την ανάπτυξη της οικονομίας μας όσο και για την αξιοπρεπή εξόφληση του χρέους μας;;;

    Υ.Γ.
    Οι χαμένες ευκαιρίες παραπέμπουν σε ανύπαρκτο σθένος, σε λιποψυχία, και σε ανύπαρκτα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα διαπραγμάτευσης και σε έλλειψη ενδιαφέροντος,
    …για το καλό του δημόσιου συμφέροντος και του τόπου μας.
    Και, από τότε… λίγα πράγματα άλλαξαν!!!
    Να τους… χαιρόμαστε!

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ «ΕΝ ΈΤΕΙ 2013μ.Χ.»!


    …Πώς θα μπορούσε, άραγε, να χαρακτηριστεί η Πολιτική που ακολουθούμε σήμερα ως «Σύγχρονοι» Νεοέλληνες;
    - Δεν είναι η πολιτική ενός Σύγχρονου Ραγιαδισμού; Η πολιτική του «Νεο-ραγιαδισμού»!
    Της υποτακτικότητας, της εθελοδουλίας, της δουλοπρέπειας, της… οσφυοκαμψίας; Της επαιτείας ενός Ναρκομανούς που αδημονεί διαρκώς, «ζητιανεύοντας» για τη εξασφάλιση της επόμενης δόσης του, αφού έχει ήδη υποθηκεύσει ή ξεπουλήσει όλα του τα υπάρχοντα;;;

    Έτσι, θα πάμε μπροστά;


    Υ.Γ.
    Πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο-3 απουσία (στην οσία) κάθε διαπραγμάτευσης(!) η χώρα μας, δια της κυβερνήσεως της, έκανε διαρκώς την ακόλουθη- περίφημη δήλωση:
    «…Η Ελλάδα έκανε το Χρέος της»!!!

    …Εάν αυτό δεν είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα μικροψυχίας, εθελοδουλίας… δουλοπρέπειας- οσφυοκαμψίας(!), τι άλλο άραγε, θα μπορούσε να ήταν;
    …ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ;;;

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ «ΕΝ ΈΤΕΙ 2013μ.Χ.»!


    …Πώς θα μπορούσε, άραγε, να χαρακτηριστεί η Πολιτική που ακολουθούμε σήμερα ως «Σύγχρονοι» Νεοέλληνες;
    - Δεν είναι η πολιτική ενός Σύγχρονου Ραγιαδισμού; Η πολιτική του «Νεο-ραγιαδισμού»!
    Της υποτακτικότητας, της εθελοδουλίας, της δουλοπρέπειας, της… οσφυοκαμψίας; Της επαιτείας ενός Ναρκομανούς που αδημονεί διαρκώς, «ζητιανεύοντας» για τη εξασφάλιση της επόμενης δόσης του, αφού έχει ήδη υποθηκεύσει ή ξεπουλήσει όλα του τα υπάρχοντα;;;

    Έτσι, θα πάμε μπροστά;


    Υ.Γ.
    Πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο-3 απουσία (στην οσία) κάθε διαπραγμάτευσης(!) η χώρα μας, δια της κυβερνήσεως της, έκανε διαρκώς την ακόλουθη- περίφημη δήλωση:
    «…Η Ελλάδα έκανε το Χρέος της»!!!

    …Εάν αυτό δεν είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα μικροψυχίας, εθελοδουλίας… δουλοπρέπειας- οσφυοκαμψίας(!), τι άλλο άραγε, θα μπορούσε να ήταν;
    …ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ;;;

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ...ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ, ΆΡΑΓΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ;



    Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση στην «Μετά-Ντελόρ»
    εποχή της και… μετά την τελευταία της διεύρυνση, διαρκώς, διολισθαίνει και «εκφυλίζεται»:
    ...από την " Ευρώπη των Λαών σε " Ευρώπη των Αγορών " !

    * των... «Αριστοκρατών» και των «Ειλώτων»!
    * των... «Δουλοπαροίκων» και των «Φεουδαρχών»!
    * των... «πατρικίων» και των «πληβείων»!
    * των... Κυρίαρχων Κρατών και των Προτεκτοράτων!

    ...Δηλαδή, των… «Βορείων» και των «Νοτίων»;
    Και, επομένως:
    ...Της «Μακροημέρευσης» ή της... Διάσπασης;;;

    " Κι «Εμείς»... Ύπνο Βαθύ "!!!



    Υ.Γ.
    ...Κι «Εμείς»... ως "Σύγχρονοι Διογένηδες, "απογοητευμένοι", «με το Φανάρι στο χέρι» "ψάχνουμε, καιρό τώρα, για... Μπροστάρηδες!
    ...για, «Ηγέτες»!

    Δηλαδή:
    ... "ψάχνουμε, τα... «Άχυρα!», μέσα απ’ τους... «ψύλλους!»"!!!

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ... ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ, ΆΡΑΓΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ;




    Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση στη «Μετά-Ντελόρ» εποχή της και... μετά την τελευταία της διεύρυνση, διαρκώς, διολισθαίνει και εκφυλίζεται:
    ...από την «Ευρώπη των Λαών» στην «Ευρώπη των Αγορών» !

    ...των... «Αριστοκρατών» και των «Ειλώτων»!
    ...των...«Δουλοπαροίκων» και των «Φεουδαρχών»!
    ...των... «πατρικίων» και των «πληβείων»!
    ...των... Κυρίαρχων Κρατών και των Προτεκτοράτων!

    Δηλαδή,
    ...του «Βορρά» και του «Νότου»;

    Και, επομένως:
    ...Της «Μακροημέρευσης»; ή της… Διάσπασης;;;

    "Κι «Εμείς»... Ύπνο Βαθύ" !!!



    Υ.Γ.
    ...κι «εμείς»... ως «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΙΟΓΕΝΗΔΕΣ» απογοητευμένοι, «με το Φανάρι στο χέρι», ψάχνουμε, καιρό τώρα, για… Μπροστάρηδες!
    -Για... «Ηγέτες»!

    Δηλαδή:
    ... ψάχνουμε, «ψύλλους στ’ άχυρα»;

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ, ΕΛΠΙΔΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ;



    ...Όχι! Αυτή τη "στιγμή" δεν υπάρχει ελπίδα!

    -Ίσως όμως στο μέλλον να υπάρξει η προοπτική, που θα γεννήσει την ελπίδα!
    -Πότε όμως, ... Ποτέ;;;
    -Ίσως ... κάποτε!!!

    *Όταν... θα πεθάνει ο Παλαιοκομματισμός.
    *Όταν στο μέλλον, ο Παλαιοκομματικός Πολιτικός - ο υστερόβουλος... ο τυχοδιώκτης Πολιτικός, μετεξελιχθεί σε έναν σύγχρονο ανιδιοτελή - αξιοπρεπή Πολιτικό!
    Σε έναν Πολιτικό με προσωπικό κύρος, πολιτικό ήθος, με εντιμότητα και ακεραιότητα χαρακτήρα. Σ' εκείνον που θα αγαπά τον πολίτη και τη χώρα του. Που θα θέτει το Δημόσιο Συμφέρον και το Κοινό Καλό πάνω απ' το
    "συμφέρον της τσέπης του", πάνω απ' το κάθε προσωπικό και το κομματικό του συμφέρον!

    Δηλαδή,
    ...όταν, ο Πολιτικός... "Λαμόγιους Πελάτους-Πελάτους Τυχοδιώκτους!" μετεξελιχθεί σε έναν έντιμο και αξιοπρεπή Πολιτικό!
    Στο σπάνιο εκείνο, στις μέρες μας, είδος του... "ΑΝΘΡΩΠΟΥ - Πολιτικού": Του Πολιτικού "Humus Politicos".
    -Εκείνου, που... θα εμπνεύσει με το Ήθος, την Εντιμότητα και το Κύρος του ,τον κάθε Πολίτη. Που.. μέσα από ένα "κοινό όραμα" θα ενώσει όλους τους συμπολίτες μας και θα τους δώσει για άλλη μια φορά την ευκαιρία και τη χαρά για ν' αρχίσουν και πάλι να ονειρεύονται!

    *Για να προσπαθήσουν να κτίσουν , να δημιουργήσουν-ξανά, το μέλλον που τους αξίζει!
    Θέτοντας, ο καθένας μας - μέσα απ' το δικό του μετερίζι, το δικό του λιθαράκι και... όλοι μαζί, από κοινού, τα θεμέλια για την ανοικοδόμηση μιας σύγχρονης αξιοπρεπούς και ευυπόληπτης Χώρας!

    ...Μιας χώρας με κύρος, αντάξιας της Ιστορίας της και του μακραίωνος Πολιτισμού της!!!

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ «ΕΝ ΈΤΕΙ 2013μ.Χ.»!




    …Πώς θα μπορούσε, άραγε, να χαρακτηριστεί η Πολιτική που ακολουθούμε σήμερα ως «Σύγχρονοι» Νεοέλληνες;

    - Δεν είναι η πολιτική ενός Σύγχρονου Ραγιαδισμού; Η πολιτική του «Νεο-ραγιαδισμού»!
    Της υποτακτικότητας, της εθελοδουλίας, της δουλοπρέπειας, της… οσφυοκαμψίας; Της επαιτείας ενός Ναρκομανούς που αδημονεί διαρκώς, «ζητιανεύοντας» για τη εξασφάλιση της επόμενης δόσης του, αφού έχει ήδη υποθηκεύσει ή ξεπουλήσει όλα του τα υπάρχοντα;;;

    Έτσι, θα πάμε μπροστά;



    Υ.Γ.
    Πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο-3 απουσία (στην ουσία) κάθε διαπραγμάτευσης(!) η χώρα μας, δια της κυβερνήσεως της, έκανε διαρκώς την ακόλουθη- περίφημη δήλωση:

    «…Η Ελλάδα έκανε το Χρέος της»!!!

    …Εάν αυτό δεν είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα μικροψυχίας, εθελοδουλίας… δουλοπρέπειας- οσφυοκαμψίας(!), τι άλλο άραγε, θα μπορούσε να ήταν;

    …ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ;;;

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. OI ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ... "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"!






    Ερώτηση: Πώς μπορούμε να μιλάμε για Ανάπτυξη όταν το εφαρμοζόμενο Μοντέλο της Εσωτερικής Υποτίμησης για να πετύχει πρέπει να δημιουργήσει Ύφεση;;;



    Υ.Γ.
    Ο τίτλος της ερώτησης αυτής, που ενδεχομένως, θα μπορούσε , ευνόητα, να απευθυνθεί προς όλους τους αδαείς , στους "Στούρνους" (δηλ. προς όλα τα "Στουρνάρια", βλ. λεξικό Μπαμπινιώτη) θα μπορούσε να είναι:

    ..."Ποιά Ανάπτυξη βρέ ...!";;;
    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ





    …«ή στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε»!

    Ερώτηση: Εάν τα χρήματα των αποκρατικοποιήσεων κι εκείνα που δανειστήκαμε-ξανά για την επαναγορά των τοξικών ομολόγων μας (των σκουπιδιών μας! ) τα διαθέταμε στην ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της χώρας μας, θα ήταν δυνατόν, ΣΗΜΕΡΑ, να μην παράγαμε ικανό-επαρκή πλούτο, τόσο για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, όσο και για την αξιοπρεπή εξόφληση του χρέους μας;;;



    Υ.Γ.
    Οι χαμένες ευκαιρίες παραπέμπουν σε ανύπαρκτο σθένος, σε λιποψυχία, σε ανύπαρκτα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα διαπραγμάτευσης …για το καλό του δημόσιου συμφέροντος και του τόπου μας!
    Και, από τότε μέχρι ΣΗΜΕΡΑ… λίγα πράγματα άλλαξαν!!!

    Να τους… χαιρόμαστε!

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΟΙΟ ΘΑ `ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ;


    Απάντηση:
    Βοηθήστε μας να παράγουμε Νέο Πλούτο για να σας ξεπληρώσουμε:
    Για να σας αποπληρώσουμε με αξιοπρέπεια το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ μας, αφού πρώτα ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟ!

    Ευ-δαίμων


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ" ΤΗΣ... ΝΤΡΟΠΗΣ




    "Χωρίς αιδώ"(1)

    «Άλλο, τίποτα πια
    δεν έχω να δώσω
    μόνο κόκκαλα
    στα γυμνά-αποστεωμένα
    πλευρά μου!»


    ...Άραγε, κανένας δεν φταίει σ' αυτή την "άμοιρη" χώρα και... για τίποτα; Κανένας δεν θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και του επιμερίζονται;
    Τις ευθύνες, που αμείλικτα πλέον, του καταλογίζει η σημερινή πραγματικότητα;
    Κι όλα αυτά, χωρίς ντροπή!

    ENAΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ


    ..." Ένας Μακροχρόνια Άνεργος-Ενεργός Πολίτης". Γεμάτος ζωντάνια, κέφι και όρεξη για δουλειά.
    ...όμως, "εξαναγκάζεται" στο... περιθώριο!
    Αύριο, ίσως, "εξαναγκαστεί" να εκποιήσει το σπίτι του και... όλα τα υπάρχοντά του. Πληρώνοντας δυσβάστακτα "χαράτσια" και "φόρους κατοχής"!
    ...Για να, "μείνει στο δρόμο"! Φτωχός, άστεγος και καταφρονεμένος!

    Το εισόδημά του, το "μεροδούλι" του, το "μερτικό" του, το εισόδημα που θα του αναλογούσε-εάν εργαζόταν, κάπου "χάθηκε"!
    Ίσως, να βρίσκεται-όπως και το "μερτικό" των άλλων πολιτών-όπως και... ο μόχθος των άλλων συμπολιτών μας, στις τσέπες κάποιων "άλλων"!
    ..."κάποιων... αεριτζήδων" , "κάποιων... κομπιναδόρων", "κάποιων...κλεφτοκοτάδων", "κάποιων... ληστών"!
    Κάποιων "εγκληματιών κατά της κοινωνίας"... κατά της Κοινωνικής Ευθύνης, κατά της Κοινωνικής Συνοχής!

    Δεν πρέπει, λοιπόν, κάποτε-επιτέλους, να ψάξουμε γι` αυτά τα χρήματα;
    -Τα χρήματα τού μερτικού μας, του πόνου, και του ιδρώτα μας, των κόπων και θυσιών μας;
    ...Για να δούμε που πήγαν; Για να δούμε που βρίσκονται, σήμερα;




    Αλήθεια! Τα τόσα σκάνδαλα και οι ρεμούλες διαλευκάνθηκαν; Όχι!
    Ωστόσο, σήμερα, "μάς ζητούν και... τα ρέστα"!!!
    Αντί, λοιπόν, ο πολίτης, σήμερα, να ζητά πίσω τα λεφτά του, στέλνοντας στη δικαιοσύνη εκείνους που "έβαλαν χέρι" στην δημόσια περιουσία, "σ` εκείνους που τα `φαγαν", "μάς ζητάν και... τα ρέστα", κι αποπάνω!
    Δημεύοντας-σταδιακά, με χαράτσια (δηλαδή, με "συντεταγμένη-σταδιακή δήμευση") και την ιδιωτική μας περιουσία. Ότι μάς απέμεινε! Δηλ., εκείνη, που βρίσκεται ακόμα στην κατοχή και την κυριότητα μας, μετά την οικονομική λαίλαπα που μάς κληροδότησε η ανικανότητα, η ανεπάρκεια και η φαυλότητά τους!
    ...Έλεος!

    Υ.Γ1
    Άραγε, μάς ρώτησαν; Ρώτησαν κανένα μας;
    Ρώτησαν κανένα πολίτη-ψηφοφόρο τους ή... ήταν γραμμένο σε κανένα από τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων του δικομματισμού, εάν ήθελε να υπερδανειστεί η χώρα μας και να φτάσει σ’ αυτή την κατάντια, διεθνώς;
    Αν μάς ρωτούσαν;
    …Σίγουρα, ναι!
    Η συντριπτική μας πλειονότητα, δεν θα απαντούσε με ένα... βροντερό "ΟΧΙ";
    Και, το πιο σημαντικό και συνάμα πιο απίστευτο!
    -Έτσι, ( δηλ. με ένα βροντερό "ΟΧΙ" ) δεν θα απαντούσε, ακόμα και ένας "μετρίως-νοήμονας" συμπολίτης μας;


    Σημείωση:
    1. Το "χωρίς αιδώ" αποτελεί αποφθεγματική φράση από τα "Τείχη" του Καβάφη. Χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει μια πράξη που γίνεται εις βάρος κάποιου "(ή...κάποιων)" "χωρίς συναίσθηση ντροπής, άδικα και προκλητικά" (βλ. λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΑ "ΧΑΡΑΤΣΙΑ" ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΕΝΟΣ
    ΦΑΥΛΟΥ - ΚΟΜΑΤΙΚΟΚΡΑΤΙΚΟΥ
    ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ…ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΕΔΩ!

    “ Όταν η ματαιοδοξία, η εξουσιομανία και η απληστία ορισμένων (και… δυστυχώς όχι ολίγων) «πολιτικάντηδων» στο κυνήγι του ατομικού συμφέροντος και του κτηνώδους εγωκεντρισμού τους «γίνονται αντικείμενο ψυχιατρικής μελέτης», τότε: το αποτέλεσμα (η άμεση συνέπεια, όπως είναι φυσικό και ευνόητο!) θα ήταν δυνατόν να μην είναι η… ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ «ΦΕΛΛΩΝ»; …Θα ήταν δυνατόν να μην είναι η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ της ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ, της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ και της ΦΑΥΛΟΤΗΤΑΣ στην πολιτική ; ”


    ...Ξεδιάντροποι «Πολιτικάντηδες - Εθνοπατέρες» μας!

    "Διαλύετε" (και συνεχίζετε να διαλύ(ε)τε) με την αρρωστημένη σας ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ, με την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και τη ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ σας τη χώρα! Και τώρα, παρ’ όλα αυτά, χωρίς ίχνος ντροπής, αντί να αναλάβετε τις ΕΥΘΎΝΕΣ σας- αντί να ζητήσετε ΣΥΓΝΏΜΗ και… «να πάτε Σπίτι σας», καμώνεστε ότι θέλετε να μας … "ΣΏΣΕΤΕ" κι από πάνω!!!

    * Επιβαρύνοντας συνεχώς τους έλληνες πολίτες και ψηφοφόρους σας με ΑΔΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!

    * Φορτώνοντας διαρκώς τις πλάτες τους με ΑΒΑΣΤΑΚΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!
    ... «Ποινικοποιώντας» κατ’ αυτόν τον τρόπο την Ιδιοκτησία!
    ... «Τιμωρώντας» ακόμα και τον κάτοχο μιας μικρής περιουσίας, τον μικρο-ιδιοκτήτη Έλληνα Πολίτη, με άδικους και υπερβολικούς για την φοροδοτική του δυνατότητα φόρους!

    * Χαρατσώνοντάς τον, ακόμη, κι όταν ... η όποια «περιουσία του» δεν αποφέρει κανένα εισόδημα!!!

    Τούτο, προσπαθείτε να το επιτύχετε με τρόπο πονηρό! Χρησιμοποιώντας και επιβάλλοντας ως βασικό «Εργαλείο Επιβολής» τον περίφημο συνδυασμό μιας ΑΔΙΚΗΣ-μιας αθλίας και ανελέητης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ και μιας ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ: Τον αυθαίρετο συσχετισμό των... «κάθε είδους και ποικιλομορφίας» ΑΔΙΚΩΝ ΦΌΡΩΝ, των κάθε χαρατσιών, συνδυάζοντάς τα με την απαράδεκτη, την αναγκαστική, την αυθαίρετη και φασιστική-επιβολή των ... «Τεκμηρίων Διαβίωσης»
    Δηλαδή, την αναγκαστική επιβολή μιας κουτοπόνηρης και συνάμα προσβλητικής πρακτικής για τον ΕΝΤΙΜΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ έλληνα πολίτη. Καταδεικνύοντας έτσι, αφενός μεν την ακούσια-συνειδητή ή μη ανεπάρκειά σας να οργανώσετε «άπαξ και διά παντός» κατά τρόπο επαρκή-αποτελεσματικό και δίκαιο την είσπραξη των δημοσίων εσόδων αφετέρου δε, την «όχι και κατά τρόπο τόσο σπάνιο» (ενδεχομένως) εκούσια φαυλότητα σας, στη σχέση σας με τα… κάθε είδους και μορφής «διαπλεκόμενα»! Εκβιάζοντας και απειλώντας τον συνάμα, ότι: «για χρέη στο δημόσιο μεγαλύτερα από πέντε χιλιάδες ευρώ, θα φυλακίζεται!», όπως αναφέρεται στο ήδη ψηφισθέν από το ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικό Νομοσχέδιο!

    * Εξαναγκάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον άνεργο-τον άνευ οικονομικών πόρων Έλληνα Πολίτη, ακόμα κι εκείνον με το ελάχιστο εισόδημα επιβίωσης κάτω από το όριο της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, να εκποιήσει την όποια εναπομείνασα περιουσία του και… όλα του τα υπάρχοντα «αντί πινακίου φακής!»!
    …Για να «μείνει, τελικά , στον δρόμο»! Φτωχός, άστεγος και καταφρονεμένος! Για να μην καταλήξει στη Φυλακή!... Κάτι που, ίσως, θα τον «βόλευε» περισσότερο!
    (συνέχεια στο επόμενο μήνυμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  30. (συνέχεια από το προηγούμενο μήνυμα)

    Αφού έτσι, εάν έκανε το αντίθετο και πήγαινε φυλακή, όχι μόνο θα διέσωζε την περιουσία του, αλλά επιπλέον, θα εξασφάλιζε τα ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ … τα δύο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ–ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ για την στοιχειώδη ΕΠΙΒΙΩΣΉ του: Τη ΣΙΤΙΣΗ και τη ΔΙΑΜΟΝΗ του!!!

    Ξεδιάντροποι «Πολιτικάντηδες - Εθνοπατέρες» μας !
    Αντί να χρησιμοποιείτε διαρκώς την ψευτο-δικαιολογία – το δήθεν επιχείρημά της «μη αξιοποίησης «… αντί να ψάχνετε διαρκώς τρόπους για το πώς θα «αφαιμάξετε» τον έλληνα πολίτη, αντί ψάχνετε διαρκώς για νέα άλλοθι για να καλύψετε και να κρύψετε την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και την ΦΑΥΛΌΤΗΤΆ σας, ΔΏΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ για τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ της!
    …Εκπονείστε επιτέλους ένα σοβαρό ΕΠΑΡΚΕΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ! Έτσι, ώστε, η αξιοποίηση της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ να καταστεί ΣΥΜΦΈΡΟΥΣΑ και ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ!!! Για να δημιουργηθούν οι μόνιμες και σταθερές συνθήκες που θα του δώσουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί προσοδοφόρα την περιουσία του.
    Δημιουργήστε τις ΜΟΝΙΜΕΣ και ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, εκείνες, που θα δώσουν την ευκαιρία να ανθήσει η επιχειρηματικότητα στον τόπο μας!
    Για να υπάρξει επιτέλους, ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ μας!!!

    … Ξεδιάντροποι «Πολιτικάντηδες - Εθνοπατέρες» μας !Παρ’ όλα αυτά ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ότι, θέλετε να μας… «ΣΩΣΕΤΕ» ΚΙ ΑΠΌ ΠΆΝΩ! Προς Θεού! Δεν θέλουμε άλλο ΣΩΣΙΜΟ!
    Λίγη Τσίπα Δεν Υπάρχει; ή...μάς θεωρείτε τόσο ΚΟΠΑΝΟΥΣ;

    ΑΊΣΧΟΣ!!!

    Υ.Γ.
    Θα μπορούσε κανείς πολλά να βρει αρκετές ομοιότητες και πλω διδαχθεί απ΄ το βιβλίο του Ευάγγελου Λεμπέση με τίτλο «Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ.»!
    ΕΝΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ – ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ

    (Για την αντιγραφή)
    Ευδαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΕΝΟΣ
    ΦΑΥΛΟΥ - ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΚΡΑΤΙΚΟΥ(1)
    ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ…ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΕΔΩ!

    “ Όταν η ματαιοδοξία, η εξουσιομανία και η απληστία ορισμένων (και… δυστυχώς όχι ολίγων) «πολιτικάντηδων» στο κυνήγι του ατομικού συμφέροντος και του κτηνώδους εγωκεντρισμού τους «γίνονται αντικείμενο ψυχιατρικής μελέτης», τότε: το αποτέλεσμα (η άμεση συνέπεια, όπως είναι φυσικό και ευνόητο!) θα ήταν δυνατόν να μην είναι η… ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ «ΦΕΛΛΩΝ»; …Θα ήταν δυνατόν να μην είναι η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ της ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ, της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ και της ΦΑΥΛΟΤΗΤΑΣ στην πολιτική ; ”

    ...Ξεδιάντροποι «Πολιτικάντηδες - Εθνοπατέρες» μας!

    Αποδομείτε «Διαλύετε» (και συνεχίζετε να διαλύ(ε)τε) με την αρρωστημένη σας ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ, με την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και τη ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ σας τη χώρα! Και τώρα, παρ’ όλα αυτά, χωρίς ίχνος ντροπής, αντί να αναλάβετε τις ΕΥΘΥΝΕΣ σας- αντί να ζητήσετε ΣΥΓΓΝΩΜΗ και… «να πάτε Σπίτι σας», καμώνεστε ότι θέλετε να μας … "ΣΩΣΕΤΕ" κι από πάνω!!!

    * Επιβαρύνοντας συνεχώς τους έλληνες πολίτες και ψηφοφόρους σας με ΑΔΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!


    * Φορτώνοντας διαρκώς τις πλάτες τους με ΑΒΑΣΤΑΚΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!
    ... «ποινικοποιώντας» κατ’ αυτόν τον τρόπο την Ιδιοκτησία!
    ... «τιμωρώντας» ακόμα και τον κάτοχο μιας μικρής περιουσίας, τον μικρο-ιδιοκτήτη Έλληνα Πολίτη, με άδικους και υπερβολικούς για την φοροδοτική του δυνατότητα φόρους!

    * Χαρατσώνοντάς τον, ακόμη, κι όταν ... η όποια «περιουσία του» δεν αποφέρει κανένα εισόδημα!!!

    Τούτο, προσπαθείτε να το επιτύχετε με τρόπο πονηρό! Χρησιμοποιώντας και επιβάλλοντας ως βασικό «Εργαλείο Επιβολής» τον περίφημο συνδυασμό μιας ΑΔΙΚΗΣ-μιας αθλίας και ανελέητης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ και μιας ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ: Τον αυθαίρετο συσχετισμό των... «κάθε είδους και ποικιλομορφίας» ΑΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ, των κάθε χαρατσιών, συνδυάζοντάς τα με την απαράδεκτη, την αναγκαστική, την αυθαίρετη και φασιστική-επιβολή των ... «Τεκμηρίων Διαβίωσης»
    Δηλαδή, την αναγκαστική επιβολή μιας κουτοπόνηρης και συνάμα προσβλητικής πρακτικής για τον ΕΝΤΙΜΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ έλληνα πολίτη. Καταδεικνύοντας έτσι, αφενός μεν την ακούσια-συνειδητή ή μη ανεπάρκειά σας να οργανώσετε «άπαξ και διά παντός» κατά τρόπο επαρκή-αποτελεσματικό και δίκαιο την είσπραξη των δημοσίων εσόδων αφετέρου δε, την «όχι και κατά τρόπο τόσο σπάνιο» (ενδεχομένως) εκούσια φαυλότητα σας, στη σχέση σας με τα… κάθε είδους και μορφής «διαπλεκόμενα»! Εκβιάζοντας και απειλώντας τον συνάμα, ότι: «για χρέη στο δημόσιο μεγαλύτερα από πέντε χιλιάδες ευρώ, θα φυλακίζεται!», όπως αναφέρεται στο ήδη ψηφισθέν από το ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικό Νομοσχέδιο!


    * Εξαναγκάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον άνεργο-τον άνευ οικονομικών πόρων Έλληνα Πολίτη, ακόμα κι εκείνον με το ελάχιστο εισόδημα επιβίωσης κάτω από το όριο της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, να εκποιήσει την όποια εναπομείνασα περιουσία του και… όλα του τα υπάρχοντα «αντί πινακίου φακής! »!
    …Για να «μείνει, τελικά, στον δρόμο»! Φτωχός, άστεγος και καταφρονεμένος! Για να μην καταλήξει στη Φυλακή!... Κάτι που, ίσως, θα τον «βόλευε» περισσότερο!
    (συνέχεια στο επόμενο μήνυμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. (συνέχεια από το προηγούμενο μήνυμα)

    Αφού έτσι, εάν έκανε το αντίθετο και πήγαινε φυλακή, όχι μόνο θα διέσωζε την περιουσία του, αλλά επιπλέον, θα εξασφάλιζε τα ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ … τα δύο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ-ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ για την στοιχειώδη ΕΠΙΒΙΩΣΗ του: Τη ΣΙΤΙΣΗ και τη ΔΙΑΜΟΝΗ του!!!


    Ξεδιάντροποι «Πολιτικάντηδες - Εθνοπατέρες» μας !
    Αντί να χρησιμοποιείτε διαρκώς την ψευτο-δικαιολογία – το δήθεν επιχείρημά της «μη αξιοποίησης «… αντί να ψάχνετε διαρκώς τρόπους για το πώς θα «αφαιμάξετε» τον έλληνα πολίτη, αντί ψάχνετε διαρκώς για νέα άλλοθι για να καλύψετε και να κρύψετε την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και την ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ σας, ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ για τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ της!
    …Εκπονείστε επιτέλους ένα σοβαρό ΕΠΑΡΚΕΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ! Έτσι, ώστε, η αξιοποίηση της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ να καταστεί ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑΣ και ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ!!! Για να δημιουργηθούν οι μόνιμες και σταθερές συνθήκες που θα του δώσουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί προσοδοφόρα την περιουσία του.
    Δημιουργήστε τις ΜΟΝΙΜΕΣ και ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, εκείνες, που θα δώσουν την ευκαιρία να ανθήσει η επιχειρηματικότητα στον τόπο μας!
    Για να υπάρξει επιτέλους, ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ μας!!!

    … Ξεδιάντροποι «Πολιτικάντηδες - Εθνοπατέρες» μας !Παρ’ όλα αυτά ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ότι, θέλετε να μας… «ΣΩΣΕΤΕ» ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ! Προς Θεού! Δεν θέλουμε άλλο ΣΩΣΙΜΟ!
    Λίγη Τσίπα Δεν Υπάρχει; ή...μάς θεωρείτε τόσο ΚΟΠΑΝΟΥΣ;

    ΑΙΣΧΟΣ!!!


    Υ.Γ.
    Θα μπορούσε κανείς πολλά να βρει αρκετές ομοιότητες και επιπλέον να διδαχθεί απ΄ το βιβλίο του Ευάγγελου Λεμπέση με τίτλο «Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ.»!
    ΕΝΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ – ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ

    (Για την αντιγραφή)
    Ευδαίμων



    (1). Σημειώσεις:
    (Σχετ. τίτλοι, Νεολογισμοί", Φράσεις-Κλειδιά).

    Κομματικός Εκμαυλισμός του Πολίτη
    Όταν, ένα κόμμα, παρασύρει στη διαφθορά και στην πολιτική φαυλότητα τον πολίτη. Αλλάζοντας (εκφυλίζοντας) την Πολιτική του Συνείδηση, την πολιτική σχέση μαζί του, σε σχέση-διαφθοράς, σε Σχέση-Συναλλαγής. Σε σχέση ικανοποίησης ιδιοτελών και υστερόβουλων-τυχοδιωκτικών προσωπικών ή κομματικών συμφερόντων και ανεπίτρεπτων επιδιώξεων.
    Εκφυλίζοντας τον Πολίτη (με τη κυριολεκτική σημασία τού όρου, σε ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα), σε Πολίτη-"Πελάτη-Ψηφοφόρο". Αλλοιώνοντας έτσι, την ουσία ενός ποιοτικού-Πραγματικού Δημοκρατικού Πολιτεύματος!

    2.Πελατειοκρατία:Το διοικητικό εκείνο σύστημα κατά το οποίο η Πολιτεία είναι υποταγμένη στο κόμμα, στην Κομματική Πελατεία και δυσκολεύεται ή δεν υφίσταται ως αυθύπαρκτη οντότητα!

    3.Κομματικοποίηση του Κράτους. Κρατισμός-Κομματοκρατία
    -Κομματικοποίηση του Κράτους:
    Χρησιμοποιώ το Κράτος για να προωθήσω τα κομματικά μου συμφέροντα και τους προσωπικούς ή κομματικούς-ιδιοτελείς και υστερόβουλους
    σκοπούς μου, αλλοιώνοντας, έτσι, το πραγματικό του περιεχόμενο: Να υπηρετεί τον Πολίτη!

    -Υποταγή, επικράτηση του Κόμματος στο Κράτος!
    -Υποδούλωση του Κράτους στο Κόμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. “ Ο Πολιτικός Τυχοδιωκτισμός, η Κομματική Ιδιοτέλεια και ο Κτηνώδης Εγωκεντρισμός των «Εθνοπατέρων» μας, Γέννησαν και Δυστυχώς Συνεχίζουν να Γεννούν τον Νεποτισμό, τον Πολιτικό Αμοραλισμό , την Διαφορά και τη Φαυλότητα στη χώρα μας !“







    … «αγαπητοί, αξιότιμοι κύριοι δήθεν Εθνοπατέρες μας»!



    -Καταντήσατε (μια μεγάλη μερίδα από σας) τη Βουλή και το Κράτος «Βολευτήρια» των κηφηνόπουλων (1), των συγγενών σας, των παρατρεχάμενων και των φίλων σας!

    Εκτρέφοντας το πιο κομματικό, το πιο οικογενειοκρατικό, το πιο πελατειοκρατικό κράτος που γνώρισε ποτέ η χώρα μας.

    Εκμαυλίζοντας τον πολίτη, εκφυλίζοντας τον από βασικό-από υγειές κύτταρο της δημοκρατίας σε ένα δουλοπρεπή (και πολλές φορές φοβισμένο) πελάτη-ψηφοφόρο!

    Μετατρέποντάς τον από ΚΥΡΙΑΡΧΟ λαό , από ΑΦΕΝΤΙΚΟ-σε μια ποιοτική κοινοβουλευτική δημοκρατία , σε ένα υπάκουο ή αδιάφορο ΔΟΥΛΟ! Απέχοντας, αυτοαναιρώντας δηλαδή το δικαίωμα ψήφου του, ή ψηφίζοντας στις εκάστοτε Εκλογές χωρίς ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ!



    -Καταντήσατε την έκφραση της ελεύθερης βούλησης μιας μεγάλης μερίδας πολιτικών και ψηφοφόρων σας ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ: ως «ΚΤΗΜΑ», ως «ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ» σας που μεταβιβάζεται κληρονομικά απ’ τον «εθνο»-πατέρα» ή την «εθνο»-μητέρα στους…εκ του πρώτου, δευτέρου, ακόμα και στου τρίτου βαθμού συγγενείας «εθνο»-συγγενείς- «κηφηνόπουλά» σας!!!





    Υ.Γ.



    Το βασικό, θεμελιώδες ερώτημα-δίλημμα που παρ’ όλα αυτά συνεχίζει ακόμα και σήμερα να πλανιέται στο μυαλό και την ψυχή του καθενός μας, που είναι πάντα το ίδιο και παραμένει κρίσιμο για την πορεία και το μέλλον της χώρα μας, είναι το παρακάτω:



    Πώς; … μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα όταν ο ίδιος είσαι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ή ΜΕΡΟΣ του ;;;





    Σημειώσεις:



    (1). Η έκφραση «κηφηνόπουλα» προσδίδει ένα χαϊδευτικό-ένα λατρευτικό, ένα αξιαγάπητο «παραχαϊδευτικό» χαρακτήρα, ένα ιδιαίτερο νόημα στην έκφραση του λόγου και δεν αποτελεί κατ’ ουδέναν τρόπο την έκφραση ούτε της σωκρατικής ειρωνείας, ούτε της… αριστοφανικής σάτιρας!

    Αποτελεί την ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ των… ηρώων της σημερινής κομματικής και πολιτικής πραγματικότητας! Της σημερινής κομματικής και πολιτικής κατάστασης … των ίδιων ηρώων!
    ...εκείνων, ενός πολιτικού και κομματικού συστήματος που…μας έφτασε ως εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. “Greek Yes-Men” or “Greek-Exit”?
    Μια Άλλη Άποψη




    Το απαράδεκτο - εκβιαστικό ψευτο-δίλημμα: ή υπογράφουμε χωρίς αντίρρηση (“Greek Yes-Men”) τα Μνημόνια (για να μας… «σώσουν»!), ή βγαίνουμε - (θα μας… «βοηθήσουν» να βγούμε) από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση (“Greek- Exit”: “Grexit”!) θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ήταν (και…είναι άραγε, ακόμα;) το πιο ευνόητο-ανόητο ψευτοδίλημμα-μπλόφα, ακόμα και για τους… μετρίως νοήμονες!...

    Συνάμα όμως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και… ως, το πιο φοβερό και το πιο «σίγουρο» ψευτοεπιχείρημα-δίλημμα για τους φοβισμένους, τους ματαιόδοξους-αριβίστες, τους δουλοπρεπείς και εθελόδουλους , τους ανεπαρκείς οσφυοκάμπτες - πολιτικάντηδες και τους ανόητους!

    * Εκείνους δηλαδή, που δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι η χώρα μας διαθέτει!... ή διαθέτει;…!

    Η εξήγηση είναι απλή:

    -ποιός από τους πιστωτές και δανειστές μας , ιδίως τους ευρωπαίους, πολύ δε περισσότερο τους πέραν του Ατλαντικού φίλους και συμμάχους μας – τους έχοντες τεράστια γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή μας θα ενεργούσε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διακινδύνευε (ή να συνέβαλε εμμέσως πλην σαφώς ) στην αποσταθεροποίηση μίας υψίστης σημασίας περιοχή;
    Της περιοχής εκείνης στην οποία έχει την τύχη (και συνάμα την ατυχία - ελλείψει ηγετικών προσωπικοτήτων) να βρίσκεται η χώρα μας!
    Της περιοχής εκείνης που συναντώνται και ανταγωνίζονται τεράστια γεωστρατηγικά συμφέροντα! Που αρχίζει από τα ταραχώδη – τα «ευαίσθητα» Βαλκάνια και εκτείνεται έως την Νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

    Εκείνης … που εκτός του ότι η χώρα μας μπορεί να ασκήσει έντονη γεωπολιτική επιρροή στις χώρες της Νοτίου Αφρικής και της Ασίας, επιπλέον δε, μπορεί να προσδώσει τεραστίας σπουδαιότητας γεωπολιτική σημασία στη διασύνδεση της υπόλοιπης Ευρώπης με τις χώρες αυτές, μέσω της χώρας μας.
    Και τούτο, όχι μόνο με τους υπάρχοντες ενεργειακούς (στρατηγικής σημασίας) πόρους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και με τη δική μας γεωστρατηγική πολιτική και τους δικούς μας Ενεργειακούς Στρατηγικούς Πόρους που αποδεδειγμένα πλέον, μετά τις πρόσφατες σεισμικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν και στη χώρα μας!

    Παρά ταύτα εμείς, καιρό τώρα , πορευόμαστε με την ίδια πολιτική και ενεργούμε με τις ίδιες πολιτικές πρακτικές :
    ...εκείνες ενός φοβισμένου, πεινασμένου και πανικόβλητου«κουταβιού»!
    Ενός απελπισμένου ναρκομανούς που…απελπισμένα επιζητεί-ζητιανεύοντας κάθε φορά τη δόση του!
    …Τη δόση που χρειάζεται κάθε φορά για να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε!

    Που εξέθρεψε η ανικανότητα; η ανευθυνότητα; ή η… ανοησία του;;;

    Ευ-δαίμων


    Υ.Γ.
    Δυστυχώς, όσο και εάν ήθελα δεν πείστηκα με τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού του φορολογικού παράδεισου του Λουξεμβούργου κ. Γιούγκερ, στη συνέντευξή που έδωσε στον κ. Παπαχελά και μεταδόθηκε από τον Σκάι στη χθεσινοβραδινή εκπομπή των «Φακέλων», Τρίτη 19-06-2013.
    Ο τρόπος με τον οποίον απαντούσε στις ερωτήσεις θύμιζε τον «μερικώς ένοχο» εκείνον που αδυνατεί – παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του – να περάσει ένα απλό «Τεστ Αλήθειας»!
    Ο τρόπος που κοίταζε την κάμερα ή… τον δημοσιογράφο - ή όταν έσκυβε το κεφάλι του προς τα κάτω όταν απαντούσε στις ερωτήσεις, όσο κι αν ήθελε κανείς δεν θα μπορούσε να πεισθεί για την ακρίβεια των όσων έλεγε!

    …Δεν θα μπορούσε να έπειθε, υποθέτω, ούτε και… τον πιο νέας τεχνολογίας «Ανιχνευτή Αλήθειας», εάν υπήρχε!!!



    Παρατηρήσεις
    (1) …όπως άλλωστε προπαγανδίστηκε εκφοβίζοντας τους ψηφοφόρους Έλληνες Πολίτες στις προηγούμενες Εκλογές και ακλούθησε η υπογραφή της ολοκληρωτικής υποταγής της χώρας μας στα Μνημόνια με τη ψήφιση του Μνημονίου-3 από την εσωτερική Τρόικα Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη της κυβέρνησης Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ
    ΔΕΞΙΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ –ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!
    …Της, Νέας Δεξιάς;

    (Συνοπτικό χρονογράφημα;)!


    Περίληψη


    “ Κυβέρνηση συγκροτημένη «σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό» από μηδέποτε εργασθέντες-αέργους πλην όμως Κομματικά Βολευθέντες Βο(υ)λευτές και από ματαιόδοξους αρχομανείς-σπουδαρχίδες ή … θορυβώδεις («θορυβηστές») στα ΜΜΕ και στη Βουλή Πολιτικούς! “


    Μια κυβέρνηση απόρροια του παλαιοκομματισμού, του Πολιτικού Νεποτισμού, του Πολιτικού Αμοραλισμού και της πολιτικής Φαυλότητας που επί δεκαετίες κυβέρνησαν ταλανίζοντας τη χώρα μας και μας έφτασαν ως εδώ και… που ακόμα «καλά κρατούν»!!!

    Επομένως, με βάση το «αυτονόητο», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως…
    “Κυβέρνηση μιας… Μνημονιακής Νέας Δεξιάς”, αποτελούμενη από τέσσερεις βασικές κατηγορίες-«ομάδες» πολιτικών:

    α) Της «ομάδας» των … μηδέποτε εργασθέντων-άεργων πλην όμως κομματικά βολευόμενων-βολευθέντων πολιτικών!
    …Ενός ήδη παρακμασμένου πολιτικού συστήματος που…με «νύχια και με δόντια» πολεμά – συνεχίζει να αγωνίζεται για να κρατηθεί στην εξουσία, δήθεν για να εκσυγχρονιστεί, αναπαλαιωνόμενο διαρκώς!
    • Ενός συστήματος που…παρότι η ανεπάρκεια και η φαυλότητά του, μας έφτασαν ως εδώ, συνεχίζει να αποδομεί καταστροφικά το Κράτος, την Υγεία την Παιδεία, την Κοινωνική Πρόνοια, την Κοινωνική Συνοχή… και κατά συνέπεια, τη χώρα μας!

    β) Της «Ομάδας» των … «Νεποτιστών» ! Των «καρπών» του πολιτικού Νεποτισμού, της «Οικογενειοκρατίας των Γόνων και των Επιγόνων» !
    Των εκπροσώπων των αναχρονιστικών εκείνων πολιτικών Αντιλήψεων και Πρακτικών… που… μας έφτασαν ως εδώ!

    γ) Της «ομάδας» των Θορυβούντων-των… «Θορυβηστών», των «κενολόγων» και των «μαϊντανών» με απόψεις χωρίς σοβαρό πολιτικό περιεχόμενο που εμφανίζονται συχνά στα τηλεπαράθυρα των ΜΜΕ!
    Δηλαδή, των ματαιόδοξων εκπροσώπων του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ και του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ στη χώρα μας: των σπουδαρχιδών– «σπουδαρχηγών», των «δοσομανών-ναρκομανών» της απελπισίας επόμενης δόσης» αρχομανών πολιτικών της «έρημης» χώρας μας!!!

    δ) Της «Ομάδας» των Εντίμων και Αξιοπρεπών Πολιτικών: Μιας δυστυχώς πολύ μικρής, μιας αρκετά ολιγάριθμης «ομάδας» εντίμων και με συγκρατημένο χαρακτήρα πολιτικών, που θα μπορούσαν ενδεχομένως, να μετρηθούν στα δάκτυλα του ενός χεριού, σταγόνα στον ωκεανό, που όμως, ως συντριπτική μειοψηφία-και με τα χέρια δεμένα, δεν θα μπορούσε (ακόμα και να το επιθυμούσε διακαώς!) να προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό, τίποτα το αποτελεσματικό στη χώρα μας!



    Υ.Γ.
    Εάν και, ’τούτη η συγκρότηση… δεν είναι ένα ακόμα αντιπροσωπευτικό-ένα «σταθμισμένο» δείγμα της πολιτικής ανευθυνότητας, της ανεπάρκειας και της πολιτικής επιπολαιότητας εκείνων που… «ντε και καλά» βάλθηκαν να μας «σώσουν» χωρίς να έχουν το «γνώθι σαυτόν», τι άλλο άραγε, θα μπορούσε να είναι;
    …Πολιτική υπευθυνότητα; Πολιτική σωφροσύνη; Δείγμα, αίσθηση, ή ψευδαίσθηση μιας δήθεν παρεξηγημένης –λανθάνουσας (συλλογικής;) πολιτικής ιδιοφυίας, που τους διακρίνει-αδικώντας τους; ή … πρόκειται για τίποτα άλλο πιο σοβαρό;;;

    ...Όσο για τον «αρχηγό» τον… αρχιτέκτονα(ες) της ιδιοφυούς αυτής σύλληψης,

    ... ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ!!!

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ: «ΠΟΝΑΕΙ ΔΟΝΤΙ ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ»;;;



    …Δείγμα, ή απόδειξη:

    • Της ανικανότητας;
    • Της ανεπάρκειας;
    • Της ανευθυνότητας ή της… μικρόνοιας;

    Εκ μέρους της εσωτερικής Τρόικας; ή… εκ μέρους του Πρωθυπουργού και… του Υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ;
    ... ή, και των δύο μαζί;;;

    …Έτσι κι αλλιώς όταν κάποιος, αντί να αντιμετωπίσει (…) το πρόβλημα εντοπίζοντας τα αίτια του, εκτιμώντας τα παράλληλα στις πραγματικές του διαστάσεις, καταφεύγει σε επιπόλαιες και αυθαίρετες λύσεις, μάλλον περί μικρόνοιας θα πρόκειται!!!

    Συγχαρητήρια!
    Και, εις… ανώτερα!




    Υ.Γ.
    Συν τοις άλλοις όμως, η χώρα μας, διαρκώς, αποδομείται καταστροφικά!... (βλ. αποδόμηση κράτους χωρίς να δημιουργείται στη θέση του κάτι καλύτερο) δηλαδή: αποδόμηση της Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, του Κοινωνικού Κράτους και του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΙΣΤΟΥ!

    Και. δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας θεωρούνται ως «εισοδηματίες!» και εξαναγκάζονται να δηλώσουν το… «φορολογητέο τους εισόδημά!» δηλαδή, αναγκάζονται προς φορολόγηση(;) ακόμα και εκείνοι με εισόδημα κάτω του απόλυτου ορίου της φτώχειας!(1) Εκείνοι που, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, το ετήσιο εισόδημά τους είναι μικρότερο από 700-800 € το χρόνο! Δηλαδή, και εκείνοι με εισόδημα κατά πολύ μικρότερο του ελαχίστου προς επιβίωση-των πέντε ευρώ την ημέρα, που υποχρεούται η κάθε πολιτεία να τους προσφέρει, σύμφωνα με τον ΟΗΕ!
    Δεν φτάνει λοιπόν που η ίδια η πολιτεία… τούς τα στερεί δια της ανύπαρκτης, της ανεπαρκούς ή της ασήμαντης κοινωνικής πρόνοιας, αλλά επιχειρεί να «βαφτίσει» και αυτά τα λίγα ψίχουλα με τα οποία μόλις επιβιώνουν-υποσιτιζόμενοι, ως «εισόδημα!»… Για το οποίο μάλιστα υποχρεούνται να κάνουν και φορολογική δήλωση!
    Και το… πιο ευτράπελο και συνάμα πιο τραγικό για αυτούς είναι ότι, το κράτος, τους έχει ήδη υπέρ-φορολογήσει με τον τόσο υψηλό ΦΠΑ που έχει επιβάλει στην κατανάλωση , τον οποίο αναγκαστικά έχουν πληρώσει για να αγοράσουν τα είδη πρώτης ανάγκης, για να επιβιώσουν… ΟΡΙΑΚΑ!!!


    Σημείωση:
    (1) Αρκεί να έχουν το «τεκμήριο ενός σαράβαλου αυτοκινήτου, ή να εμπίπτουν σε οτιδήποτε άλλο τέχνασμα αυθαίρετης-φασιστικής φορολόγησης, κατάπτυστο δείγμα της αδυναμίας-της ανικανότητας τους να εισπράξουν φόρους από τα φοροδιαφεύγοντα είτε εδώ είτε στο εξωτερικό υψηλά εισοδήματα !

    Ευ-δαίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!
    ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ…;



    “ Η ΕΡΤ είναι μέρος της νεότερης ιστορίας μας. Αποτελεί το βασικότερο-το ουσιαστικότερο μέρος της νεότερης και της πρόσφατης Ελλάδας μας ! Γιατί λοιπόν να κλείσει;
    …Γιατί λοιπόν να κλείσει και… να γίνει «Δ.Ε.Τ», Ε.Δ.Τ, ΝΔ-ΕΡΤ, ΠΑΣΟΚ-ΕΡΤ ή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ… «Δημόσια» Ελληνική Τηλεόραση!!! ”

    …Για τ’ όνομα του Θεού!
    Δεν είναι δυνατόν να θυσιάζεται για μια απερισκεψία (και κατόπιν για ένα πείσμα Πολιτικής Ανωριμότητας) όλος αυτός ο θησαυρούς, όλος αυτός ο ιστορικός πλούτος που λέγεται ΕΡΤ.
    Μια Τηλεόραση με τόσο μεγάλη προϊστορία-μέρος του πολιτισμού και της νεότερης Ιστορίας της χώρας μας.

    Το λογότυπο, το σήμα «ΕΡΤ», είναι εκείνο που εκπροσωπεί σήμερα-που θα συνεχίσει να εκπροσωπεί στο μέλλον-που θα συνεχίσει να εκφράζει και θα εμπεριέχει όλα τα παραπάνω. Που επιπλέον, θα συνεχίσει να ζει μέσα στην καρδιά και την ψυχή όλων μας: Των γονιών μας, ημών, και… θα πρέπει να συνεχίζει να ζει μέσα στις καρδιές και των επόμενων Γενεών μας!

    Ας ακυρωθεί, λοιπόν, η αυθαίρετη (που μυρίζει ολοκληρωτισμό-φασισμό) πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει την «θανατική καταδίκη» της-χωρίς να φταίει σε τίποτα, δηλαδή στην κατάργησή της, με την υπόσχεση-με την υπεύθυνη και με ρήτρα δέσμευση και των δύο μερών ( Κυβέρνησης και ΠΡΟΣΠΕΡΤ) ότι θα υπάρξει αμοιβαία συνεργασία για την από κοινού εξυγίανση της.Για την θεσμοθετημένη μετέπειτα λειτουργία της ανεξάρτητα από κομματικές ή σκόπιμες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Εκείνες που θα καταλύουν την ανεξάρτητη-ελεύθερη πλουραλιστική-ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία που απαιτεί, πλέον, ο κάθε Έλληνας Πολίτης. Εκείνος που, σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, είναι… «το αφεντικό», ο εργοδότης!
    Με ατζέντα θεμάτων που τώρα θα πρέπει από κοινού να συμφωνηθεί ότι θα συζητηθούν για να βρεθεί επιτέλους μια ΒΙΩΣΙΜΗ-ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ για τα μελλοντικά χρόνια βέλτιστη λύση. Χωρίς προβλήματα στο μέλλον.

    Ευ-δαίμων


    Υ.Γ. 1
    Ας ελπίσουμε ότι ο νέος αρμόδιος υπουργός-γόνος παλαιάς οικογένειας πολιτικών θα καταφέρει να γίνει μέρος της βέλτιστης λύσης και… όχι του προβλήματος! Ένα προστιθέμενο (μαζί με όλα τα άλλα) πρόβλημα ή ένα νέο, μεγαλύτερο, μέρος του προβλήματος!!!
    Υ.Γ. 2
    Είναι άραγε αλήθεια ότι… ο πολίτης δεν πληρώνει την Ιδιωτική Τηλεόραση;
    Είναι το μεγαλύτερο ψέμα θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς!
    …Την πληρώνει και μάλιστα ακριβά! Την πληρώνει απ’ το κόστος διαφήμισης των προϊόντων που αγοράζει, το οποίο ενσωματώνεται στο τελικό κόστος και κατ’ επέκταση στην τελική τιμή του προϊόντος.
    Επομένως, την πληρώνουμε ως καταναλωτές μέσω των διαφημίσεων!... και, σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται, την πληρώνουμε μάλιστα πολύ ακριβά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top