Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Θα πούμε τέλος στη...φαλάκρα;

Posted by ola-xima  |  No comments


Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ, με επικεφαλής Έλληνα καθηγητή δερματολογίας...

Σε δύο χρόνια περίπου εκτιμάται ότι θα βγει στην αγορά, το φάρμακο κατά της φαλάκρας! Καλά διαβάσατε… Ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Έλληνα καθηγητή δερματολογίας Γιώργο Κωτσαρέλλη, εντόπισε για πρώτη φορά ένα άγνωστο μέχρι σήμερα βιολογικό μηχανισμό που προκαλεί φαλάκρα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», έκαναν εργαστηριακά πειράματα με ανθρώπους και ποντίκια και εντόπισαν μία πρωτεΐνη που πυροδοτεί την απώλεια των τριχών.

Ανακάλυψε ότι ένζυμο προσταγλανδίνη D2 (PGD2) εμπόδισε τα τριχοθυλάκια από την ωρίμανση.

Οι λευκοί άνδρες συνήθως αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους στη μέση ηλικία και το 80% περίπου έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη φαλάκρα έως τα 70 τους. Για την τριχόπτωση μπορεί να παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες, όπως γενετικοί ή το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης, όμως αρκετά άλλα αίτια της φαλάκρας είναι μάλλον άγνωστα.

Σε κάθε περίπτωση, τα θυλάκια των τριχών συρρικνώνονται και τελικά γίνονται τόσο μικρά που είναι πια αόρατα, οπότε και οι τρίχες γίνονται μικροσκοπικές, με συνέπεια να κάνει την εμφάνισή της κάποια στιγμή η φαλάκρα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Κωτσαρέλλης, εντοπίστηκε πλέον σίγουρα μία πρωτεΐνη που θα αποτελέσει στόχο για την θεραπεία της φαλάκρας. Το επόμενο βήμα, όπως είπε, θα είναι να βρεθούν ουσίες που επηρεάζουν αυτή την πρωτεΐνη, ώστε να εμποδιστεί η απώλεια των τριχών ή και να αναστραφεί. Μια τέτοια μελέτη όμως, όπως ανέφερε, θα πάρει κάποιο χρόνο.

Δείτε το βίντεο:


 Πηγή:lay-out.gr

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

1:29 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top