Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η Ferrari των 2,5 εκατ. δολαρίων

Posted by ola-xima  |  No comments



Η cabrio παραλλαγή της F12berlinetta θα παραχθεί σε 10 αντίτυπα...

Η Αμερική έχει πλέον τη δική της αποκλειστική Ferrari, την περιορισμένης παραγωγής F60 America, ένα μοντέλο που αποτελεί την cabrio παραλλαγή της F12 berlinetta, από την οποία προέρχεται και το V12 μοτέρ των 740 ίππων.

Το «60» του ονόματος δεν είναι τυχαίο, καθώς συμβολίζει τα χρόνια που δραστηριοποιείται η εταιρεία στη Β. Αμερική, ενώ συμβολισμός υπάρχει και στα 10 «κομμάτια» που θα παραχθούν, αφού τόσες 75 GTS4 NART Spider του 1967 (η ανοιχτή έκδοση της 275 GTB4) είχε ζητήσει ο εισαγωγέας Luigi Chinetti ειδικά από τον Enzo Ferrari για τις ΗΠΑ.

Μπορεί η Ferrari F60 America να στηρίζεται στην F12 berlinetta, όμως με τιμή 2,5 εκ. δολάρια (1,87 εκ. ευρώ), είναι πάνω από έξι φορές ακριβότερη. Πάντως, αυτό δεν πτόησε τους αμερικάνους φίλους της, καθώς και τα 10 κομμάτια έχουν ήδη πουληθεί.

Οι άνθρωποι της Ferrari επανασχεδίασαν το εμπρός και πίσω μέρος της F12, όπως και τις πόρτες και τα φτερά.

Έβαψαν το αμάξι στην κλασική απόχρωση της αγωνιστικής ομάδας North American Racing Team (NART), τοποθέτησαν επετειακά λογότυπα, έβαλαν προστατευτικά από την ανατροπή και φυσικά αφαίρεσαν την οροφή, αντικαθιστώντας την με υφασμάτινη κουκούλα, η οποία αφαιρείται χειροκίνητα.

Στο εσωτερικό, υπάρχει ασύμμετρη σχεδίαση, με την πλευρά του οδηγού να έχει κόκκινη απόχρωση και εκείνη του συνοδηγού, μαύρη. Στα αγωνιστικά καθίσματα υπάρχει ένα μοτίβο με την αμερικάνικη σημαία.

Για την κίνηση της Ferrari F60 America υπεύθυνο είναι το ατμοσφαιρικό V12 σύνολο των 6,3 λίτρων της F12 berlinetta. Έχει απόδοση 740 ίππων και 690 Nm, ενώ συνδυάζεται με το διπλού συμπλέκτη 7άρι αυτόματο κιβώτιο και επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,1 δλ.










Πηγη: newsbeast.gr
Πηγη: autotriti.gr

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

11:08 π.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top