Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

«Τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν είναι δικά μας»

Posted by ola-xima  |  No comments


Υπέρ της Ελλάδας τάσσεται αρθογράφος του «Observer»..

«Οι Έλληνες μάς έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ας τους δώσουμε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα». Με αυτόν τον τίτλο ο αρθρογράφος του «Observer», Henry Porter, υποστηρίζει την επιστροφή των περίφημων γλυπτών στη χώρα μας, προτρέποντας τους Βρετανούς να είναι ειλικρινείς με τους εαυτούς τους.

«Υπάρχουν και άλλα τμήματά τους σε άλλα ευρωπαϊκά μουσεία, όμως το μεγαλύτερο μέρος του ανεπανάληπτου αυτού έργου βρίσκεται εδώ από την εποχή που αφαιρέθηκε βίαια από τον Σκοτσέζο λόρδο Έλγιν πριν από δύο αιώνες», διευκρινίζει ο αρθρογράφος.

«Αντιπροσωπεύουν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού και την καρδιά της σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας. Επίσης, εξίσου σημαντικό, αντιπροσωπεύουν το μισό του οικοδομήματος που κατασκευάστηκε μεταξύ 447 και 432 π.Χ., σηματοδοτώντας την ήττα των Περσών στην Αθήνα», σημειώνει ο Porter.

Ο αρθογράφος καταλήγει λέγοντας: «υπό το πρίσμα του τι χρωστάει ο δυτικός πολιτισμός στην Ελλάδα- δημοκρατικές ιδέες, Ολυμπιακοί Αγώνες, επιστήμη, τέχνη και αρχιτεκτονική- ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μία απλή αλήθεια: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν είναι δικά μας για να τα κρατάμε».

Πηγη:newsbeast.gr

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

5:50 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top