Αθήνα
+25°C
Ηλιοφάνεια

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Δεν έχετε σήμα; Στείλτε μηνύματα χάρη στο “goTenna”

Posted by ola-xima  |  No comments



Ένα χρήσιμο gadget για τις περιπτώσεις που το δίκτυο τηλεφωνίας είναι «νεκρό» και η επικοινωνία με μηνύματα φαίνεται αδύνατη...

Το “goTenna” λύνει τα χέρια σε όσους λατρεύουν την ορειβασία, το κάμπινγκ, την πεζοπορία ή τις διακοπές σε αγροτικές περιοχές, καθώς συνδέει  δυο smartphones μέσω Bluetooth σε απόσταση 80χλμ… ακόμα και εάν δεν υπάρχει σήμα! Το ίδιο συμβαίνει και για τις περιπτώσεις που το δίκτυο τηλεφωνίας «υπερφορτώνονται» π.χ στις συναυλίες με υπερβολικό κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, δυο χρήστες iPhone, που έχουν συνδέσει ασύρματα το gadget στο κινητό τους, είναι σε θέση να πιάσουν ραδιοφωνικά κύματα χαμηλής ενέργειας και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους με μηνύματα ή να μοιραστούν στοιχεία θέσης μέσα από το GPS του smartphone. Τα sms, βέβαια, μπορούν να αυτοκαταστραφούν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, ακριβώς όπως συμβαίνει και μέσα από το app  SnapChat. Το gadget λειτουργεί σε κάθε συσκευή της Apple με λειτουργικό iOS 7 και στα Android τηλέφωνα και είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία στα 149,99 δολάρια το ζευγάρι. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, η τιμή θα αυξηθεί κατά 50%, όταν η συσκευή βγει κανονικά το Φθινόπωρο στην αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά.

«Το goTenna αποτελεί μια συσκευή που συνδέει δυο κινητά και σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με τους άλλους, ακόμα και εάν δεν πιάνετε wi-fi σήμα ή δεδομένα. Πρόκειται για μια άμεση και δωρεάν λύση στο ζήτημα των μηνυμάτων μέσω smartphones», εξηγεί ο Jorge Perdomo, συνιδρυτής του gadget στους IBTimes.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του τυφώνα Sandy, όταν το ένα τέταρτο του συνόλου των πύργων κινητής τηλεφωνίας είχε καταστραφεί. «… τότε αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τρόπους για το πώς θα μπορούσε να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ δυο smartphones, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να ανησυχεί για την κεντρική συνδεσιμότητα.

Έτσι, δημιουργήθηκε το goTenna». Ωστόσο, πέρα από τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τις καταστροφές, η συσκευή μπορεί να μετατραπεί στον καλύτερο φίλο όσων μένουν στο εξωτερικό και ειδικά σε ορεινές ή απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές.
Μοναδική προϋπόθεση είναι ο χρήστης να συνδέσει το κινητό του με το gadget και να κατεβάσει τη δωρεάν εφαρμογή “goTenna”… και έχει την ευκαιρία να στείλει μήνυμα ακόμα και σε κάποιον που κάνει σκι στο ψηλότερο βουνό της Αμερικής. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συσκευή φορτίζει μέσω θύρας USB και η μπαταρία παραμένει «ζωντανή» για 30 ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Πηγη: briefingnews.gr

Kάντε Like στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

4:49 μ.μ. Share:

0 σχόλια:

Λάβετε ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συμπληρώστε το email σας...


back to top